Clubkampioenschap tripletten

Op zaterdag 9 februari werd het eerste clubkampioenschap van 2019 gespeeld: dat voor tripletten. Met 14 teams werd om half 11 begonnen aan vier voorgelote partijen, verdeeld over twee poules. De vier ingeschreven teams met wedstrijdspelers werden over die poules verdeeld. Na de voorgelote wedstrijden werden twee finales gespeeld. Eentje voor de wedstrijdspelers en eentje voor de recreatieve spelers.

Er kwam een aantal verrassende uitslagen op het bord en de strijd bleef tot het laatst spannend. Fanatiek maar in een zeer gezellige sfeer rolden de boules in ons boulodrome. Om 16:00 uur kon Leen als wedstrijdleider de stand opmaken.

Bij de wedstrijdspelers hadden de finalisten zich overduidelijk afgetekend met vier winstpartijen. Hans-Willem, Leen en Ron hadden met gemak al hun partijen gewonnen. In de andere poule hadden Janneke, Hilbrand en Gertjan met iets meer moeite datzelfde gedaan. In de finale tussen deze twee teams kon het team van Hans-Willem hun favorieten-rol niet waarmaken doordat Janneke en haar team plaatsend constant de druk erop hield. Dit leidde uiteindelijk tot een overwinning voor Janneke, Hilbrand en Gertjan.

In de andere finale waren het Coby, Jada en Henk die oppermachtig speelden tegen Janny, Hans en Arie. Beide teams hadden zich via een prima voorronde geplaatst voor die finale. Het team van Coby kon zelfs een mene van 6 punten noteren in de finale. Deze slag kwam het team van Janny niet meer te boven waardoor Coby, Jada en Henk (tot hun eigen verbazing) kampioen werden.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de verloting. Hartstikke leuk dat iedereen hiervoor was blijven zitten. Zo ging iedereen toch met een leuke prijs naar huis. Na een zeer geslaagde dag werd om 18:00 uur de deur van onze accommodatie gesloten.