Clubontmoeting Folâtre – JBC Bleiswijk

Vol verwachting keken we op 3 oktober uit naar de 2clubontmoeting in 2018 met JBC Bleiswijk. Altijd weer een heel vriendschappelijke ontmoeting, maar zeker niet zonder het gevoel van een gezonde competitiedrift. Want wat zou het fijn zijn als  “Bleiswijk” weer eens “Pijnacker” kon verslaan. Voor hen die de de dag organiseren is het een heerlijk weten dat de spelers uiterst gemotiveerd zijn om de winst binnen te halen. Ik noem dat: “een gezonde wedstrijdmotivatie”.

Het is 3 oktober 2018. De deelnemers komen binnen gelopen, schrijven zich in en bereiden zich ieder op hun eigen manier voor op de komende inspanning. Wonder boven wonder is het ineens weer en zonnige najaarsdag en kunnen we buiten spelen. Dan is het voor elk wat wils, want er zijn banen genoeg.

Bij de opening opperde Janny Korevaar (wedstrijdleiding) dat, gegeven de standen van de voorgaande jaren, het misschien wel eens leuk zou zijn dat de stand aan het einde van de middag remise zou zijn. Voor Bleiswijk is dat een stap voorwaarts en voor Folâtre een stapje terug.

Enfin, de 1epartij wordt gespeeld en de uitslag is 50/50. Heerlijk evenwichtig! Na de lunchpauze gaan we verder en iedereen gaat er met gezonde competitiedrift weer tegen aan. Of de 50/50 stand stimulerend heeft gewerkt, weet ik niet, maar de eindstand na de 2partij was 11 voor Bleiswijk en 9 voor Folâtre. Dit beloofde veel voor Bleiswijk. Eindelijk weer eens Pijnacker verslagen??

Na een hapje en een drankje begon de 3partij. Allemaal weer nieuwe tegenstanders en dus weer een nieuwe uitdaging voor de “Pijnackernaren”, want ze stonden achter!!!.  En ja hoor………. tot het laatste doublet was het nog spannend. Zou Folâtre winnen, dan was de eindstand + Folâtre, maar zou Bleiswijk winnen dan was de eindstand een remise. En aldus geschiedde!. De eindstand was 5/5 en 4/6 en 6/4. En wat doe je dan om te laten bepalen naar welke vereniging deze keer de winst gaat? De wedstrijdleiding bedacht dat de eindstand  bepaald zou kunnen worden door een barrage te laten spelen door hen die de meeste min-punten na 3 wedstrijden hadden. Het voorstel werd door allen gewaardeerd en aldus geschiedde.

Barragespelers:
Bleiswijk: Cor Rijsdijk en Stef van der Zijde (1-14)
Folâtre: Wil en Sjaak Bak (1-15)

Onder het toeziend oog van de vele supporters, werd de barrage tot 7 punten gespeeld. Al gauw stonden Wil en Sjaak een aantal punten achter. Het zag er naar uit dat Cor en Stef op hun sloffen naar de 7 zouden lopen. Maar toen keerde het tij.  Met een meesterlijke eindspurt behaalden Wil en Sjaak als eerste de 7 punten, waardoor de roem van de overwinning weer naar Folâtre ging. Alle barragespelers werden beloond met een fles wijn. En dan de winnaars van de dag. Door Marjan waren er weer leuke prijzen bedacht. De nrs 1, 2 en 3 van beide verenigingen gingen met een prijs naar huis.

Winnaars JBC BLEISWIJK:
1Ina en Peter van Laarhoven (2+12)
2Janie Gouweleeuw en Aad Noordhoek (2+7)
3Jacques van Breugem en Jan van der Meer (2+6).
Het moet toch vermeld. Er waren 2 teams met 2+ 6, maar het lot bepaalde dat de prijs naar Jacques en Jan ging.

Winnaars FOLATRE:
1Jopie van de Bulk en Henk de Bie (2+14)
2e Lammy Beuker en Piet van Winden (2+ 8)
3Marjan van der Tuin en Marja Ermerins (2+7).

Tot slot was er voor elke deelnemer een “geurgevalletje”, dat met waardering mee naar huis genomen werd. En zo was het weer een heel aangename en vriendschappelijke ontmoeting. Wij hopen hen in 2019 over en weer, weer te ontmoeten.

Janny Korevaar