dag 1 – NPC 2019/2020

Net als vorige jaren doen de deelnemende Folâtre teams wekelijks verslag van hun wedstrijddagen.

Folâtre 1
Zaterdag 21 september 2019. De eerste tegenstander van het nieuwe seizoen is Sporting Badhoevedorp 1. Het eerste bestond uit Leen, Ron, Mirjam, Willem, Hans-Willem, Kim, Dylan en 2 nieuwkomers Jason Velthuis en Jeseja Letlora. De eerste ronde werd er goed gespeeld- door alle drie de teams, met resultaat 3 – 0.

Op naar de tweede ronde. Willem, Dylan en Kim beten de spits af en wisten te winnen met 13 – 3. Het tweede triplette  Leen, Ron, Hans-Willem pakten de winst met 13 – 9. Met een voorsprong van 5 – 0 gingen we met, het volste vertrouwen de laatste ronde in! Leen en Ron wisten na een 11 – 2 voorsprong de wedstrijd te winnen met 13 – 6 concentratie verlies. Willem en Mirjam hadden het iets moeilijker qua spel maar wisten toch de winst binnen te halen 13 – 7. Onze nieuwkomers Jason en Jeseja mochten hun eerste partij in de NPC gooien! Jeseja- zenuwachtig en- Jason- makkie nie druk. Wisten na goed spel de winst binnen te halen met 13 – 10. Volgende NPC is op 5 oktober 2019 tegen JBV Nederlek. Einduitslag 8 – 0.

Frans

Folâtre 2
Start NPC team 2 op 21 september 2019. Met 2 auto’s gingen we vanuit Pijnacker naar Roosendaal waar we moesten spelen tegen De Bommequet 1. Wij waren met 6 mannen en 1 vrouw en werden door de Roosendalers heel prettig ontvangen, inclusief een gratis eerste kopje koffie.

Om 12.00 uur werd er gestart met de wedstrijden en na de eerste ronde stonden we 2-1 achter. De tripletten eindigden in 1-1, dus de tussenstand voor de laatste ronde was 2-3 achter. Er moesten dus minstens 2 doubletten worden gewonnen om een minimaal een gelijkspel af te dwingen. Dit lukte, we wonnen 2 van de 3 doubletten partijen en waren uiteindelijk wel tevreden met de 4-4, hoewel er misschien nog wel meer in had gezeten.

Na een laatste afzakkertje reden we moe maar tevreden naar huis. Gerard en Hilbrand, bedankt voor het rijden.

Roel van der Linden

Folâtre 3
Nog geen bijdrage ontvangen. Er werd thuis wel netjes met 6-2 gewonnen.