Dag 4 – NPC 2019/2020

Folâtre 1
Zaterdag 2 november 2019, 4de NPC dag, tegenstander Les Mille Îles 1. Speellocatie: Zuid- Scharwoude

1ste ronde – Doublet Leen en Ron wisten hun partij niet te winnen 3 – 13. Het 2de team bestaande uit Hans-Willem en Dylan wiste hun partij ook niet te winnen 9 – 13. Het mix team Willem en Mirjam wisten hun partij- met zeer goed spel te winnen 13 – 2. De eerste ronde was een feit en met een achterstand van 1 -2 op naar de tweede ronde!

Tripletten; Willem, Hans-Willem en Mirjam. Wisten na goed doordacht spel de partij te winnen met 13 – 3 Het team Leen, Ron en Frans (ingevallen voor Kim wegens een blessure). Deze partij was spannend- en kon alle kanten op- maar doordat de tegenstander fouten gingen maken op het einde van de partij, wist het team, deze partij te winnen met 13 – 11. Met beide winst in de tripletten en een stand van 3 – 2, op naar de laatste speelronde. 

Het mix team Willem en Mirjam, hadden door de wisseling van de tegenstander- het moeilijker als in de 1ste partij- Maar door het goede plaatsen en op het juiste moment het juiste schot te pakken wisten zij deze de partij met 13 – 12 te winnen. Daarentegen was het bij Leen en Hans- Willem erg spannend na een achterstand van 3 – 12 en de kans berekening van niet meer inzetten. Begonnen ze te boulen en met resultaat 13 – 12 de partij te winnen (super gedaan mannen). Het laatste team Frans en Dylan, hadden het spel in handen- Dylan speelde sterk- wist regelmatig de menes te reden. Maar ja, als de tireur mist gaat het spel wel eens naar de tegenstander na 5 menes op 12 te hebben gestaan wist Les Mille de partij, uiteindelijk toch te winnen met 12 – 13. Eindstand 5 – 3. Door deze winst staat Folâtre 1ste in de 2de klasse NPC.

Complimenten aan het team en meegereisde supporters. Volgende NPC is op 9 november 2019- uit tegen PUK 1.

Frans

Folâtre 2
De speeldag begon een beetje rommelig, door technische problemen in de kantine, en dat is denk ik ook van invloed geweest op het verdere verloop van de dag. We begonnen zeer goed aan de 3 doubletten wedstrijden tegen DGW 1. 2 van de 3 gewonnen.

Het tripletten is meestal een probleem, maar nu toch 1 gewonnen. Dus is de stand nu 3-2.

De 3e ronde was zeer spannend met zeer lange partijen maar toch ging het helaas mis, er werd er maar 1 gewonnen, helaas. We waren de dag begonnen met 8 spelers te weten: Roel, Gerard K, Gerard V, Joop, Piet, Hilbrand, Theo en Hans. Marja en Gertjan hadden zich zelf vrij gegeven.

Maar we gaan met frisse moed naar Bergen op Zoom op 9 november.

Hans

Folâtre 3
We speelden tegen Grand Cru ’82 2. De eerste ronde doubletten verloren Hillie en Wiebe met 3-13 en Janny en Marjan met 7-13. Annemarie en Aad wonnen met 13 -4  zodat we na de eerste ronde met 2-1 achterstonden.

Bij de tripletten gingen de wedstrijden lang gelijk op maar verloren Annemarie ,Hillie en Aad met 10-13 en Janny, Wiebe en Marjan met 12-13. We stonden nu met 4-1 achter. De tweede ronde doubletten moesten we alle wedstrijden winnen voor een gelijkspel.Annemarie en Aad stonden na 2 mennen met 0-7 achter maar wonnen uiteindelijk met 13-8.Janny en Marjan wonnen hun wedstrijd  ook met 13-8. Hillie en Wiebe verloren  helaas na een enerverende wedstrijd  met 11-13, zodat de uitslag 3-5 was, dus helaas 0 punten.

We hebben spannende wedstrijden gespeeld in een goede sfeer tegen gezellige tegenstanders. Hopelijk hebben we de volgende keer iets meer geluk met de uitslagen.

Aad