Dag 5 – NPC 2019/2010

Folâtre 1
Zaterdag 09 november 2019. 5de NPC dag- tegenstander PUK 1, Speellocatie: Haarlem

1ste ronde- Doublet Leen en Ron wisten hun partij niet te winnen 1–13. Het 2de team bestaande uit Hans-Willem en Dylan wiste hun partij ook niet te winnen 9-13. Het mix team Frans en Mirjam wisten hun partij- ook niet te winnen 1 – 13. De eerste ronde was een feit en met een achterstand van 0-3 op naar de tweede ronde!

Tripletten; Leen, Hans-Willem en Ron, kwamen goed terug in de wedstrijd maar uiteindelijk verloren ze met 9–13. Het mix team Frans, Dylan en Kim- de jeugd stond goed te spelen de ene na de andere goede boule wisten ze partij te winnen- met in hun eigen woorden kabooooom! 13–0.  Met een achterstand van 1-4, op naar de laatste speelronde.

Hans-Willem en Dylan- bijten de spits af, door een goed spel van beide spelers. Weten ze partij te winnen met 13–7  Stand 2–4. Het mix team Frans en Kim, hadden het moeilijk, door het moeilijke veld werden aan beide zijde, fouten gemaakt. Daardoor had de partij een grillig verloop. Puntje voor puntje werden aan beide kanten de punten opgebouwd. Stand 11–9 met 2 bouls in de hand- schot voor uit- 2x mis- punt voor PUK; 11–10 in de dooropvolgende 2 menes maken ze 3 punten, verliezen we de partij met 12-13.   

Het laatste team Leen en Ron, hadden het spel in handen 7–0. Maar Puk komt sterk terug en maakt het verschil steeds kleiner, uiteindelijk weten ze, dan ook te winnen 9–13. Helaas is de winst niet voor folatre- maar als team, laten we zien dat de wil om te winnen aanwezig is. Eindstand 2–6

Door dit verlies staat Folâtre 3ste in de 2de klasse NPC. Volgende NPC is op 30 november 2019- uit tegen Les Boules Fleuries 1

Frans

Folâtre 2
Voor ons team stond vandaag een uitwedstrijd tegen Petangeske 3 op het programma. Dat betekende een reis naar Bergen op Zoom. Met zeven spelers reden we vol goede moed naar Brabant. Na een zeer gastvrije ontvangst begonnen we aan de eerste ronde. Dat leverde een 1-2 voorsprong op voor ons.

Jammer genoeg moesten we de winst in beide tripletten-partijen aan Petangeske laten. In beide partijen was er een voorsprong maar we konden dat niet vasthouden. Het spelen van tripletten wordt wel een dingetje… het is niet de eerste keer dat we die verliezen. Wellicht toch maar wat vaker op trainen! Enfin, tussenstand 3-2 achter.

In de derde ronde, waar dus nog van alles mogelijk was, werd er helaas maar door één team de winst binnengehaald. Daarmee moesten we het doen. 5-3 verlies en in de stand gezakt naar een derde plek. Volgende keer krijgen we thuis bezoek van de koploper; Nieuwerkerk 2. Daar gaan we dan maar van winnen!

Gertjan

Folâtre 3
Het was voor ons een thuiswedstrijd en daar we met voldoende spelers waren konden we steeds met 2 mensen de kantine bezetten.

1e speelronde
Team 1  Aad en Piet hebben na een flinke achterstand uiteindelijk de partij verloren met 11-13. Team 2  Annemarie en Hillie gingen voortvarend van start met hebben de partij helaas na een mene van 5 punten alsnog verloren met 10-13. Team 3  Marian en Henk hebben de eer gered om na de gebruikelijke achterstand de wedstrijd te winnen met 13-12. Dus gingen we de rust in met een achterstand van 1-2

Na ons in de pauze te hebben opgepept gingen we vol vertrouwen de 2e ronde in. Team 1  Janny, Marian en Piet hebben na een gelijkwaardige opgaande strijd de partij weten te winnen met 13-10. Team 2  Annemarie, Wiebe en Coby hebben de partij met een lange tijd 12-5 voor te hebben gestaan uiteindelijk toch nog verloren met 12-13. Uitslag na de 2e ronde dus 2-3. Wetende dat het nog mogelijk zal zijn om te kunnen winnen of gelijk te spelen gingen we vol goede moed de laatste ronde in.

3e ronde; team 1  Aad en Henk  hebben na een spannende strijd weten winnen met 13-10. Team 2  Coby en Wiebe hebben wraak genomen om het verlies in de tripletten en deze wedstrijd gewonnen met 13-2. Team 3  Janny en Hillie hebben minder geluk gehad. Nadat ze met 0-6 achter kwamen zijn ze gaan inlopen maar moesten de partij met 6-13 afsluiten. Dit alles resulteerde in een gelijke stand van 4-4 waar wij zeer tevreden mee waren.

Na de wedstrijd zijn we met zijn allen naar de chinees gegaan, een uitje dat gepland stond in maart maar moest steeds uitgesteld worden voordat het mogelijk was dat we allemaal konden. Het was erg gezellig bij de chinees en hebben lekker gegeten en gelachen en kwam de wens om dit vaker te doen.

Piet Slaager