Folâtre presteert op NK petanque

Met drie Nederlandse kampioenen, een zilveren én een bronzen plak bij de jeugd heeft Folâtre voor een sensatie gezorgd. Daarbij kwam nog een mooie vijfde plaats voor het heren-equipe.

Heren
Het is voor het eerst dat een mannenteam van onze vereniging het tot de laatste 8 van Nederland heeft gebracht. Na de voorrondes op zaterdag was het mannenteam van Jason Velthuis, Wim Zuidema en Frans Velthuis al geplaatst bij de laatste 16. De beste 16 teams mochten zich zondag melden voor de 8e finales. Na een partij van meer dan 2 uur trok Folatre met 13 -12 de partij naar zich toe. Voor het eerst in het 33-jarig bestaan van de vereniging was er team geplaatst bij de laatste 8. Met de jongste deelnemer bij de senioren in hun gelederen, Jason Velthuis met 17 jaar, de gelouterde Wim Zuidema en met Frans Velthuis als teamcaptain presteerden ze buitengewoon. Helaas ging de kwartfinale verloren maar al met al een historische prestatie.

Dames
Bij de dames werd deelgenomen door Bianca de Vries en Janneke Gravesteijn. Waar Bianca last kreeg van een blessure kwam het voor Janneke aan op de laatste partij. Bij winst zou ze mogelijk bij de laatste 4 komen. Helaas werd deze verloren. Uiteindelijk was een 7e plaats haar deel. Bianca eindigde op een 11e plaats.

Jeugd
In alle categorieën bij de jeugd werd er door een jeugdlid van Folâtre een gouden plak binnen gehaald. Bij de pupillen (tot 12 jaar) door Leaf van der Brugge. Zilver was er voor Scott van Ham. Bij de Aspiranten (van 12 tot 15 jaar) door Kim van Gellekom. Dit is al haar 2e Nationale titel. Bij de Junioren (van 15 jaar tot het jaar dat je 18 wordt) door Dylan Velthuis. Daar was nog brons voor Leon van Gellekom.

Zoveel titels bij de jeugd is ook nog nooit eerder voorgekomen bij de vereniging. De jeugdopleiding bij Folâtre, gestart in 2017, heeft dus zijn vruchten afgeworpen en de inspanningen zijn niet voor niets geweest.