Mini Maxi toernooi

Op zondag 14 april werd bij Folâtre het mini en maxi toernooi gehouden. Met 22 teams een hele mooie opkomst. Zelfs 6 Belgische teams hadden zich aangemeld. De 22 mini’s varieerden in de leeftijd van 8 jaar t/m 17 jaar. Er werd zoals gebruikelijk bij onze jeugdevenementen geen alcohol geschonken.

De ochtend begon koud. Het had ’s morgens gevroren dus werd besloten om de eerste wedstrijden binnen te spelen. Om 10:30 was het pas 4 graden. De laatste 3 partijen werden buiten afgewerkt. De mini’s lieten zien dat er veel talent is bij de jeugd.

Onder een prima zonnetje werden er  heerlijke partijen gespeeld waarbij de meeste teams aan elkaar gewaagd waren. Rond 17:00 uur werd de dag afgesloten met de prijsuitreiking. Met dank aan het op tijd spelen.

Voor mini’s was er een medaille, een Folâtre pen en een chocolade paashaas. Voor de nummers 1 t/m 3 een beker. Met dank aan alle vrijwilligers werd een geweldige dag afgesloten.


Klik hier voor alle foto’s!

NPC – dag 14

Op zaterdag 6 april is de NPC 2018-2019 afgesloten. De teams van Folâtre hebben goed meegedaan in de diverse divisies maar eindigden alle vier in de middenmoot. Momenteel wordt al gekeken naar de samenstellingen voor het volgende seizoen. Mocht u interesse hebben om mee te doen dan kunt u zich aanmelden bij de wedstrijdcommissie. Hier de laatste team-verslagen.

Folâtre 2
Wij waren de laatste speeldag vrij. Na de mooie tweede plaats van vorig jaar zijn we nu op de vijfde plek geëindigd in de vierde divisie. Volgend jaar weer beter!

Folâtre 3
Les Pointeurs 2 – Folâtre 3: 4-4.
In een leuke wedstrijd hebben beide ploegen de te behalen punten gedeeld. Maar dat gelijkspel gaf niet de krachtsverhoudingen weer. Folatre 3 was op de moeilijk te bespelen banen de sterkere partij. Maar ja, als je in de triplette ronde met 12-1 voorstaat, en je geeft nog de winst uit handen, dan doe je iets niet goed. Dit overkwam het mannentriplette Rien-Arie en ondergetekende, waardoor het gelijkspel is verklaard.

De competitie zit er nu op en zijn we in de middenmoot geeindigd. Volgend jaar nieuwe kansen, en als het aan de captain ligt mag het ietsje fanatieker. Een divisie hoger zou ons niet misstaan.

Bert vd Quast

Folâtre 4
De laatste speeldag op naar Vlaardingen met een incompleet team. We misten door ziekte Annemarie en door verplichtingen elders ook onze teamcaptain Janny.

Vlaardingen 5 was met Maasstad 1 nog in gevecht om de eerste plaats, wilden dus wel heel graag van ons winnen . Dat lukte ze uiteindelijk ook wel maar we hebben ze het niet cadeau gegeven, misten wel onze tireurs of  heet dat bij de dames tireuses.

Bij de eerste serie doubletten hebben we er 1 gewonnen dus alles was nog mogelijk we hoefden dan nog alleen maar beide tripletten en nog 2 doubletten te winnen. Helaas maar 1 triplet gewonnen en daarna ook maar 1 doublet gewonnen. Dus verloren met 3 tegen 5, Vlaardingen blij en wij wat minder desondanks toch een gezellige middag gehad.

Resultaat maandag te lezen op de standenlijst het resultaat, wij gezakt van de 3enaar de 4eplaats en Vlaardingen 5 toch geen kampioen jammer voor ze maar natuurlijk leuk voor Maasstad 1. Volgend seizoen proberen mee te doen om de bovenste plaatsen en hopelijk weer met zo’n gezellig team.

Henk


Finaledag W.S.C.

Op 27 maart is op de locatie van Folatre te Pijnacker door de 10 finalisten bepaalt wie zich “Winter Senioren” Kampioen 2018-2019 mag noemen. Aan het eind van de dag kon de volgende stand worden opgemaakt.

1e . ’s-Gravenboules 1: 7 gewonnen partijen met een saldo van + 26
2e . LBC/Markeer : 7 gewonnen partijen met een saldo van + 24
3e . MIDI 1 : 5 gewonnen partijen met een saldo van + 9.

Dus is ’s-Gravenboules 1 dit jaar de “Winter Senioren Kampioen” van District West. De overige rangschikking is als volgt.
4e Folatre 3
5e MIDI4
6e DGW 1
7e Zoetermeer 4
8e MIDI 5
9e DGW2
10e Bleiswijk 1

Naast de finale wedstrijden werd ook het randtoernooi voor de niet finalisten gehouden. Hiervoor hadden zich 26 deelnemers aangemeld.
Aan het eind van deze wedstrijden lag de volgende stand op tafel.

1e H. Klopper (Folâtre)
2e W. Mossel (Midi)
3e H. de Bruin (Folâtre)

Wintercompetities afgesloten

Afgelopen week werden de diverse wintercompetities met een prijsuitreiking afgesloten. Dit zijn de uitslagen van het seizoen 2018-2019:

Dinsdagmiddag


Dames
Heren
1.Jannie Korevaar1.Ben Kaptein
2.Gonny Mol2.Piet van Leeuwen
3.Hillie Klopper3.Arie Bak

Dinsdagavond

A PouleB Poule
1.Ruud Kennepohl – Gertjan Termoshuizen1.Ria vd Quast – Marina de Vries
2.Leen Hoogerdijk – Hans-Willem van Gellekom2.Hans Henneveld – Walter vd Burg – Martin Remmerswaal

Zaterdagmiddag

1.Jada Roeloffs
2.Wilma Bos
3.Jacques van Bijsterveld

NPC – dag 13

Folâtre 1
Dit weekend kon de beslissing vallen in de 2e divisie B. De nummer 1 Elza Boules en nummer 3 MIDI speelde tegen elkaar. En de nummer 2 PUK 2 speelde tegen de nummer 4 Folâtre. Er waren allerlei voorspiegelingen vooraf. Folâtre 1 kon nog kampioen worden maar dan moest het zelf winnen en MIDI en Elza Boules moesten dan gelijk spelen. 

Daarnaast speelde mee dat PUK 2 kampioen moet worden. Wat is namelijk het geval. PUK 1 speelt in de topdivisie en zal gaan degraderen. Omdat er maar 1 team van een vereniging in de top divisie en in de tweede divisie mag spelen krijg je de vreemde situatie dat als PUK 2 geen kampioen wordt zij moeten degraderen omdat PUK 1 naar de 2e divisie komt. Tegen dit team PUK 2 moest Folâtre spelen. Ze kwamen dan ook op volle sterkte met gerenommeerde spelers. 

Folâtre 1 speelde ijzersterk tijdens de eerste ronde. Alle drie de teams wonnen hun doublette partij. 3-0 voor Folâtre na de eerste ronde. Wat een verrassing. Echter wederom bracht het thuis team de spanning weer helemaal terug. Allebei de triplettes verliezen namelijk hun partij. 3-2 voor Folâtre. Wederom moet de laatste ronde de beslissing brengen.

Met gedegen spel werden er al snel 2 doublette partijen gewonnen en was de dag binnen. Helaas verloor het laatste de doublette de partij maar dat mocht de pret niet drukken. De 2 punten waren binnen. PUK 2 is hiermee gedegradeerd alhoewel ze nog wel 2e staan.

Het wachten was op de uitslag van MIDI tegen Elza Boules. Al snel kwam het bericht binnen dat MIDI het thuis niet kon bol werken. Elza Boules werd met de 5-3 overwinning kampioen in de 2e divisie. Folâtre 1 rest niet anders dan volgende keer nog 1 keer te vlammen en hopen dat dan de 2e plek nog binnen kan worden gehaald.

Hans-Willem

Folâtre 2
Op 23 maart speelden we onze laatste wedstrijd van dit seizoen 2018-2019 bij DGW. De selectie was, door verhindering van 3 man, uitgedund tot het minimum van 6. Die 5 mannen en 1 vrouw hadden zin in een leuke pot. De 1e ronde werd 2-1 voor DGW, maar met een beetje geluk had het ook 1-2 kunnen zijn. Daarna liet het geluk ons in de steek en bleek DGW gaandeweg sterker. Na de tripletten-ronde was de achterstand opgelopen tot 4-1. Nog even meenden wij naar 4-4 te kunnen streven, maar dit bleek ijdele hoop. De wedstrijd eindigde in een verdiende 6-2 voor DGW. 

De eindrangschikking is nog niet bekend, maar we zweven onder het midden. Omdat wij de laatste ronde zijn vrijgeloot, is het afwachten wat onze naaste concurrenten nog kunnen doen.

Gelegenheids-captain Theo

Folâtre 3
Folâtre 3 verliest nipt van kampioen Waddinxveen 1. In een leuke wedstrijd heeft Folatre 3 met 5-3 verloren van terechte kampioen Waddinxveen. Eigenlijk waren we helemaal niet zoveel minder dan Waddinxveen, maar in sommige onderdelen vanhet boulen waren zij net iets slimmer. Vooral hun percentage van raak tireren was hoger.

Al met al was het weer een leuke middag boulen, en Folâtre 3 moet zijn hoop maar op volgend jaar zetten, dat er niet een heel goede club in hun poule zit.

Bert vd Quast


NPC – dag 12

Folâtre 1
Na de moeizame overwinning van de vorige keer tegen de nummer een na laatst mochten we nu tegen Celeritas. Zij staan laatste en tegen Celeritas had Folâtre 1 de vorige keer met 7-1 gewonnen. Echter Celeritas heeft zich per 1 januari versterkt met de het echtpaar Zijlstra. Deze oude rotten zijn zeer gewiekst en een duidelijke versterking van hun team.

Vanwege verplichtingen voor de Nederlandse selectie kon Mirjam niet spelen. Daarop is Kim ingezet om de mix te spelen. Na de eerste ronde stond Folâtre 1 met 2-1 voor. De mix en het team van Ron en Leen wonnen overtuigend. 

Na de triplette ronde stonden we op 3-2. Wederom won het mix team. De laatste ronde wonnen Leen en Ron met overmacht. Maar het andere doublette team verloor. Alles kwam aan op het mix team. In de laatste mene weet Kim met de laatste boule met een perfect schot het winnende punt binnen te halen. De ontlading na het schot van Kim was groot. Folâtre 1 blijft in de race voor een top klassering.

Hans-Willem

Folâtre 2
Helaas het is niet anders. Onze directe concurrent voor de derde plaats, Les Boules Fleuries 2, had heel slim 3 banen met grof grind aangepast en hierop getraind . Zij wisten nog heel goed dat zij op de gladde banen van Folatre met 6-2 verloren hadden. Wij hadden nu op dit terrein minder grip en het werd weer 6-2 voor de thuisclub.

De laatste wedstrijd tegen DGW nog een keer knallen en proberen punten te pakken!

Gerard

Folâtre 3
In de poule waarin Folatre 3 speelt, zijn van de acht teams er vijf zo gelijkwaardig, dat haast elk duel in een gelijkspel eindigt. Ook het duel tegen Gouda zou in een gelijkspel zijn geeindigd  ware het niet dat Arie jarig was geweest.

Als verjaarskadootje mocht Arie in de tripletteronde een keer met twee dames, te weten Bea en Ria spelen. En dat ging zeer voortvarend, maar met een voorsprong van 11-2 ging er wat haperen in het team. Wat het was weet niemand,of Arie was uitgekeken op de dames, of de dames op hem, zal niemand weten maar de partij ging wel verloren. Zo ging die partij verloren, en eindigde de wedstrijd niet in 4-4 maar in 5-3 verlies. Al met al was het toch een leuke boulemiddag.

Bert v d Quast

NPC – dag 11

Folâtre 1

Folâtre 2
Op 23 februari speelden wij thuis tegen MIDI. Gerard is met vakantie, dus hadden we een probleem. Niet getreurd, want nu moest Marja het met Roel zien te klaren. Het bleek een goede combinatie te zijn, want ze wonnen 2 maal!!!

Uiteindelijk hebben we allemaal goed gespeeld, want we wonnen met 8 – 0. Al met al was het een geslaagde dag, waar ik als captain goed over heb nagedacht. 

Piet v Leeuwen

Folâtre 3
Knappe overwinning Folatre 3! Tegen het hooggeplaatste Vlaardingen, heeft Folatre 3 een geweldig resultaat behaald. Met knap spel werd een hele duidelijke 6-2 overwinning geboekt. Het was vooral te danken aan Colette, die zodanig in vorm was, en zowat elke bal op het but  legde, waardoor de overwinning  een feit werd.

Daardoor was de sfeer in de derde helft, bijzonder uitbundig,en dat kwam de teamgeest bijzonder ten goede.

Bert vd Quast

Folâtre 4NPC – dag 10

Folâtre 1
Na het  zwaar bevochte gelijkspel tegen de koploper mochten we deze keer thuis aantreden tegen de nummer 2 ELZA-Boules. Ondanks dat we hadden afgesproken om scherp te beginnen was het begin voor de tegenstander. Zoals de afgelopen 2 NPC dagen stond Folâtre 1 na de eerste speelronde met 3-0 achter.

Na een stevig gesprek werd wederom de veerkracht getoond in de triplette ronde. Net als tegen MIDI kwam Folâtre terug naar 2-3. 

Met de sterkst mogelijke opstelling werd aan de 3e ronde begonnen. Echter de scherpte ontbrak wederom en alle drie de doublettes stonden ver achter. Met twee toverballen van Frans (hij speelde in 2 verschillende menes het but naar achter) kon de 3-3 op het bord verschijnen. Helaas was de achterstand bij de andere twee doublettes te groot en werd uiteindelijk verloren met 3-5.

Het gat met de nummers en 1 MIDI en 2 ELZA Boules bedraagt nu 4 punten. Het hopen is op een zeperd bij deze twee verenigingen en mag Folâtre geen wedstrijd meer verliezen.

Hans-Willem

Folâtre 2
Vandaag reisden wij af naar Maassluis voor onze uitwedstrijd bij Allez Tirer. Na de afstraffing bij ABA waren wij gebrand op een goed resultaat. De thuiswinst tegen dit team stemde ons daar ook positief in. Die werd met 7-1 door ons gewonnen.

Helaas liep het allemaal wat anders. Er stond een sterkere tegenstander als in de thuiswedstrijd. Ondanks zeer goed spel van sommigen van ons kwamen we niet verder dan 4-4. Dat had mede te maken met de tactische verdeling van de teams door de captain van Allez Tirer. In de tussenstand houden we Allez Tirer nog wel onder ons en staan we netjes 4e. Volgende week komt Midi 3 bij ons op bezoek.

Gelegenheidscaptain Gertjan

Folâtre 3
Folâtre 3 wint met 7-1. Tegen het onderaanstaande Grand Cru 2 heeft Folâtre 3 een knappe overwinning geboekt.

Na de doublette ronde leidde Folatre met 2-1, en ook de tripletteronde werd in winst omgezet. 4-1 voor. Toen ook de laatste ronde doublette alle drie in winst werden om gezet was de eindstand bepaalt. 1-7.

De enige verliespartij van Folatre kwam op rekening van het dameskoppel Marina en Ria. Misschien zou het helpen als de dames eens iets minder zouden kletsen onder het boulen, en zich meer concentreerden op het spel. Of krijgen we dan de discussie dat vrouwen wel twee dingen tegelijk kunnen doen, en mannen niet.

Al met al was het weer een fijne boule middag en volgende week al weer de volgende ronde..

Bert v d Quast

Folâtre 4
Folâtre 4 heeft een mega prestatie geleverd: 7 – 1. Jammer voor de Waddinxveners, want spelen tegen zulke gezellige mensen wil je eigenlijk afsluiten met 4 – 4. Maar toch ……

Zoals afgesproken met Waddinxveen: volgend jaar hopen we elkaar weer te ontmoeten, met of zonder spinazie. We gaan er voor.

Janny Korevaar

Clubkampioenschap tripletten

Op zaterdag 9 februari werd het eerste clubkampioenschap van 2019 gespeeld: dat voor tripletten. Met 14 teams werd om half 11 begonnen aan vier voorgelote partijen, verdeeld over twee poules. De vier ingeschreven teams met wedstrijdspelers werden over die poules verdeeld. Na de voorgelote wedstrijden werden twee finales gespeeld. Eentje voor de wedstrijdspelers en eentje voor de recreatieve spelers.

Er kwam een aantal verrassende uitslagen op het bord en de strijd bleef tot het laatst spannend. Fanatiek maar in een zeer gezellige sfeer rolden de boules in ons boulodrome. Om 16:00 uur kon Leen als wedstrijdleider de stand opmaken.

Bij de wedstrijdspelers hadden de finalisten zich overduidelijk afgetekend met vier winstpartijen. Hans-Willem, Leen en Ron hadden met gemak al hun partijen gewonnen. In de andere poule hadden Janneke, Hilbrand en Gertjan met iets meer moeite datzelfde gedaan. In de finale tussen deze twee teams kon het team van Hans-Willem hun favorieten-rol niet waarmaken doordat Janneke en haar team plaatsend constant de druk erop hield. Dit leidde uiteindelijk tot een overwinning voor Janneke, Hilbrand en Gertjan.

In de andere finale waren het Coby, Jada en Henk die oppermachtig speelden tegen Janny, Hans en Arie. Beide teams hadden zich via een prima voorronde geplaatst voor die finale. Het team van Coby kon zelfs een mene van 6 punten noteren in de finale. Deze slag kwam het team van Janny niet meer te boven waardoor Coby, Jada en Henk (tot hun eigen verbazing) kampioen werden.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de verloting. Hartstikke leuk dat iedereen hiervoor was blijven zitten. Zo ging iedereen toch met een leuke prijs naar huis. Na een zeer geslaagde dag werd om 18:00 uur de deur van onze accommodatie gesloten.

NPC – speeldag 9

Folâtre 1
De 9e NPC dag was weer een memorabele. Na de afstraffing in de uitwedstrijd zouden we in de thuiswedstrijd revanche nemen. MIDI staat inmiddels op plek 1 met 2 punten voorsprong op Folâtre 1 die 3e staat. Om mee te blijven draaien in de top van de 2e divisie was minimaal een gelijkspel of een overwinning nodig.

Vol goede moed werd begonnen aan de eerste ronde partijen. In alle drie de partijen ging het tot 7-7 gelijk op. In het eindspel was MIDI de partijen het sterkst. Na de 1e ronde stond Folâtre 1 met 3-0 achter en waren er 2 uur spelen voorbij. Vastbesloten om niet weer klop te krijgen toonde Folâtre veerkracht in de tripletten ronde. Na de 2e ronde was de achterstand terug gebracht naar 2-3. Het kon dus nog alle kanten op.

Folâtre trok de stand gelijk in de 3e ronde door een 13-0 overwinning voor Frans en Jobbi. 3-3. De andere 2 partijen waren zenuwslopend. Zouden we toch nog de overwinning binnenhalen of met lege handen blijven. De mix met Mirjam en Leen trok hun partij moeizaam binnen, 4-3 voor Folâtre. De laatste partij met Willem en Ron zou bepalen of we een gelijk spel zouden halen of toch de overwinning. Met 12-12 werd begonnen aan de laatste mene waarbij uiteindelijk MIDI het gelijkspel binnen haalde. Om 18:15 was de 9e spel ronde ten einde. Met een 4-4 gelijkspel konden Folâtre en MIDI wel leven. Zeker na de 0-3 achterstand na de 1e ronde.

Hans-Willem

Folâtre 2
Voor de start had het team drie afzeggingen. Dus met 6 man naar ABA. We wisten dat het een moeilijke middag zou worden, maar we zouden geheel ontspannen aan beginnen en hoopten op een mooie 4-4.

Het werd helaas anders, terwijl door ons af en toe zeer goed gespeeld werd, maar ze waren gewoon beter, het werd 8- 0  voor ABA. Deze dag zullen maar snel vergeten en ons richten op de volgende NPC dag uit bij Allez Tirer in Maassluis.

Hans

Folâtre 3
Folâtre 3 heeft in een leuke en spannende wedstrijd met 5-3 verloren van Les Francophiles. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder, en ik denk dat de gelukkigste ploeg gewonnen heeft. Ook in de competitie stonden de ploegen gelijk, dus was er weinig krachtsverschil. Er was een heel leuke sfeer, dus al met al, een leuke boule middag.

Bert v d Quast

Folâtre 4
Helaas geen bijdrage ontvangen. Er werd met 3-5 verloren van JBC Maasstad.