Halfdecember toernooi

Met een deelname van 20 teams konden we dit jaar eindelijk weer eens een toernooi door laten gaan. Na vijf voorgelote partijen kwam de volgende eindstand uit de pc rollen:

  1. Ron van der Velden – Leen Hoogerdijk (Folâtre)
  2. Ria van der Quast – Arie Bak (Folâtre)
  3. Louis van der Horst – Rinus Petersen (L’Esprit/Vlaardingen) 
  4. Bert van der Quast – Frank van der Burg (Folâtre)
  5. Colette van Oosten – Hans de Bruijn (Folâtre)

NPC – speeldag 5

Folâtre 1
Na de eclatante overwinning van de vorige speeldag gingen we opgetogen naar Alkmaar. Folâtre 1 speelde tegen Celeritas 1. Coach Frans had ons tijdens de voorbereiding al gewaarschuwd. Celeritas 1 stond dan wel onderaan maar had elke keer maar met 5-3 verloren. Dus oppassen geblazen. Folâtre 1 startte met dezelfde teams als de vorige keer. Gewaarschuwd dus door onze coach werd geconcentreerd gespeeld. De 1e ronde werd dan ook met 3 – 0 gewonnen.

De tripletten ronde was op 1 naam na ook ongewijzigd. En het spel werd gewoon doorgetrokken. 5-0 na de 2e ronde. De laatste ronde werd dan ook gebruikt door de coach om te experimenteren. Uiteindelijk won Folâtre 1 met 7-1 en staat nu in de top 3 van de 2e divisie.

Hans-Willem

Folâtre 2
Zaterdag 8 december trad Folatre 2 thuis aan tegen Les Boules Fleuris 2 uit het bollendorp Lisse. Het werd een boeiende wedstrijd met een prettige tegenstander, waarbij Folatre uiteindelijk toch ruim wist te winnen. Na de eerste doubletten-ronde stond het 2-1 voor Folatre en na de tripletten-ronde 3-2. Het kon dus bij het begin van de laatste doubletten-ronde nog alle kanten op. Maar met zelfvertrouwen gingen we het strijdperk in. Team 3 wist het snelst zijn partij in winst om te zetten (13-3, ondanks worstelende schutters en dankzij goed plaatswerk). Daarna wist ook team 2 door te drukken en met 13-5 te winnen, waarbij de wedstrijdwinst veilig werd gesteld. Team 1 worstelde in de laatste wedstrijd met zijn/haar vorm, maar wilde niet opgeven en trok na een vol uur met 13-11 toch ook aan het langste eind. Eindstand dus 6-2 voor Folatre.

Lof voor allen van onderstaande gelegenheids-captain, in het bijzonder voor Hans Henneveld, die ondanks tegenstribbelende pc’s de administratie goed op orde kreeg.

Theo Mast

Folâtre 3
Folatre 3 – Gouda 3 werd 4-4.
Het was een rommelig dagje boulen afgelopen Zaterdag bij Folatre. De NPC is inmiddels aan zijn derde seizoen bezig,  toch waren er zoveel dingen die verkeerd gingen, deels door eigen slordigheid. Spelers die op het laatste moment niet kwamen opdagen, een overvolle speelhal, computers die niet deden wat ze moesten doen, printer die niet functioneerde. Resultaat; overspannen medewerkers en bepaald geen goede boule sfeer. Dit moet beter kunnen, door wat meer overleg en voorlichting. Want dat eraf en toe vier man-vrouw achter de computer zit , dat lijkt mij niet nodig.

En o ja er werd ook nog gebould. In een leuke wedstrijd speelden we gelijk tegen Gouda, een uitslag die niet helemaal goed voelde. Er zat volgens mij iets meer in.Maar al met al een leerzame middag, en de derde helft maakte alles weer goed. De bokkies smaakten weer heerlijk.

Bert v d Quast

NPC – speeldag 4

Folâtre 1
Speelt tegen de Boel de Boule 1. Na de zware teleurstelling van de vorige keer waarbij Folâtre 1 een 3-2 voorsprong weg gaf mochten we nu weer eens een thuis wedstrijd spelen.

Duidelijk was dat de tegenstander moeite had met onze banen. Alle drie de teams van Folâtre wonnen dan ook. 3-0 voorsprong. Dat gaan we toch niet weer weggeven. Met een wel heel jong team en met een team met gelauwerde spelers werden de triplettes allebei gewonnen.  5-0. De 2 punten waren in ieder geval binnen. De tegenstander was helemaal murw gespeeld en ook de laatste ronde werd omgezet in de maximale winst. Voor het eerst in de historie won Folâtre 1 met 8-0. En dat tegen een tegenstander die hoger op de ranglijst stond.

Hans-Willem

Folâtre 2
Na een slechte start van deze competitie en een opleving van ons team met een ruime overwinning tegen Allez Tirer, vertrokken wij op 10/11 naar Delft om ons te meten met Midi 3.

Aangezien dit heuvelachtige speelveld om extra aandacht vraagt, gingen wij serieus inspelen. Ondanks deze voorbereiding eindigde deze doubletten ronde met 2-1 voor MIDI. Alleen Hans en Piet wisten na een spannende pot de winst met 13-9 te pakken. In de tripletten ronde ging de winst volledig naar Folatre. Dus 3-2 en nog 2 winstpartijen voor de 2 punten!
Helaas werd er slechts 1 partij gewonnen, zodat we de punten met MIDI moesten delen.  Dus trainen met de doubletten blijft een noodzaak. Alles bijeen een gezellige en goed bestede middag.

Gerard

Folâtre 3
Een wedstrijd die alle kanten op kon, gezien de eerste indrukken. Na het ingooien was Vlaardingen eerder op stoom, zodat de eerste twee partijen met 13-6 door ons werden verloren. Hans en Bea sleepten de eerste partij met 12-13 in de wacht.
De tripletten gaven een ander beeld. Hans met de Kunzjes redden het niet tegen Het echtpaar Landzaat +. Arie, Henk en Frank wonnen met 8-13.
Twee van de drie doubletten werden gewonnen maar het derde doublet werd met 13-12 verloren. Eindstand van een gezellige middag 4 – 4.

Frank

Folâtre 4
Speelt 4-4 tegen Gouda 5. Het was een ongemeen spannende middag. Weer moest de laatste partij bepalen of de stand 5-3 zou worden of 4-4.
Juist die spanning maakt de NPC een mooie activiteit!

Janny

Rabobank Clubactie

Alle leden bedankt voor het stemmen! De Rabobank Clubactie heeft 351 euro voor ons opgebracht!

Vandaag werd de check, in het bijzijn van de voorzitter, overhandigd aan penningmeester Janny Korevaar. 

NPC – speeldag 3

Folâtre 1
Helaas geen bijdrage ontvangen. Het team verloor met 3-5

Folâtre 2
Voor het eerst konden wij op volle (eigen) sterkte tevoorschijn komen. Na twee verloren ontmoetingen werd het hoog tijd dat wij punten zouden pakken. Dat moest dan maar tegen Allez Tirer uit Maassluis. Met het voordeel van een thuiswedstrijd begonnen wij ook ijzersterk. Na de eerste ronde stond het al 3-0. Vervolgens werden ook beide tripletten gewonnen en was de overwinning al binnen.

In de laatste ronde gunden wij onze tegenstanders één winstpartij waardoor de eindstand van 7-1 op het formulier kwam. 

Gertjan

Folâtre 3
Knappe zege Folatre 3. Folatre 3 behaalde een uitstekende overwinning op een fanatiek spelend Grand Cru. Tegen een nog ongeslagen Grand Cru was het na de eerste ronde 2-1 voor de Leidschendammers, en ook na de tripletten ronde stonden zij nog voor met 3-2.

Maar Folatre 3 toonde een goed karakter en wist in de laatste doublette ronde alle drie de partijen te winnen , en een mooie overwinning te behalen met 5-3. Daardoor was ook de derde helft nog gezelliger, en smaakte de bokbiertjes ook prima. De volgende keer graag weer dat karakter.

Bert Q

Folâtre 4
Met een stand van 3-2 begonnen we aan de laatste doubletten. Lang leek het dat Waddinxveen als beste uit de strijd zou komen, maar heel op het laatst eindigde de laatste partij in 13-12 voor Folatre. We hebben nipt van onze gezellige tegenstanders gewonnen.

Janny Korevaar

NPC – speeldag 2

Folâtre 1
Folâtre 1 ging afgelopen zaterdag als koploper naar de grote concurrent MIDI in Delft. Vol goede moed begonnen we aan de 1e ronde. Van te voren was al bekend dat het in het dikke grind lastig plaatsen is. Onze pointeurs hadden dan ook veel tijd nodig om aan de ondergrond te wennen. Na de eerste ronde stonden we dan ook met 3-0 achter.

De triplette ronde zou de ommekeer moeten zijn. Als we die allebei zouden winnen dan deden we weer volop mee. Beide teams gingen voortvarend van start en hadden de overhand. Tot het moment dat de vlam in de pan sloeg. Met 10-5 voorsprong kon het team van Leen, Bianca en Hilbrand voor uit schieten. Als Leen het but uit zou schieten dan zou dat 3 punten op leveren en dus de partij. Leen schoot het but maar deze kwam via een boule die reeds uit was weer terug de baan in. Twee boules die uit waren van de tegenstander kwamen terug de baan in. De tegenstander had het niet goed gezien en wilde de scheidsrechter er bij halen. Maar ja de scheidsrechter kan alleen beoordelen hoe de situatie er na het schot bij ligt. 2 punten dus voor de tegenstander. Uiteraard was Folâtre het hier niet mee eens.  En vond de houding van de tegenstander onsportief. Na 10 minuten gekibbel over en weer zijn de coaches uiteindelijk tot een oplossing gekomen. De twee boules van de tegenstander werden uit het spel gehaald en het but bleef liggen. Met nog 3 boules in de hand dus de mogelijkheid om het alsnog uit te maken. Helaas waren de spanningen niet goed voor de concentratie en leverde dat maar 1 punt op.

Het andere team was echter door alle consternatie uit hun spel en gaven een voorsprong uit handen en verloren onverdiend met 13-9. Het team van Leen, Bianca en Hilbrand lieten nog 1 ronde liggen maar maakten het toen goed af met 13-7.

Met een 4-1 achterstand moesten alle drie de doublettes winnen om nog een gelijkspel uit het vuur te halen. Helaas waren de 3 teams daar niet meer toe in staat. Folâtre ging roemloos ten onder met een 7-1. Maar we krijgen ze nog thuis.

Hans-Willem van Gellekom

Folâtre 2
Op 20 oktober speelde team 2 de inhaalwedstrijd tegen Aba 2. Op verzoek van Aba was de wedstrijd een week uitgesteld i.v.m. deelname aan de Europese kampioenschappen. Uiteindelijk verloren we met 2-6, wat tegen deze tegenstander niet eens slecht is. Diverse partijen hadden anders kunnen lopen, waardoor de uitslag nog dragelijker was geworden. Leen en Hilbrand, bedankt voor het invallen.

Groet Roel

 

Folâtre 3
Folatre 3 heeft een ongenadig pak slaag gekregen van Francophiles 1. Door het mooie weer hebben we heerlijk buiten gespeeld, en onze tegenstanders kon op onze buitenbanen prima uit de voeten. Met maar liefst 1-7  werden we af gedroogd, en het was nog terecht ook. Alleen Bea en Rien wisten hun partij te winnen, en daarmee de eer te redden. 

Moed blijven houden, misschien leren we het nog eens.

Bert v d Quast

Folâtre 4
Folatre heeft een middag in een prettige sfeer tegen Maasstad gespeeld en in een zeer zonnige omgeving. Helaas ging Folatre met 2 tegen 6 ten onder: als witte kool in een vat met zout en deksel erop weggezet. Wij kijken uit naar de revanche.

Groetjes, Janny

Clubkampioenschap Doubletten

Met totaal 16 teams werd op zaterdag 6 oktober het clubkampioenschap voor doubletten gespeeld. Normaal gesproken spelen we dit binnen, als eerste winterevenement op de agenda maar door het prachtige weer werd alsnog besloten dit kampioenschap buiten te spelen.

Er waren twee poules gemaakt. Tien teams in een poule met “wedstrijdspelers” en een poule met zes ” recreanten” teams. In de poule van wedstrijdspelers werd gespeeld om het clubkampioenschap waar eerst vier voorgelote wedstrijden op het programma stonden. De vier beste teams kwalificeerden zich voor de halve finale. Uiteindelijk wonnen Ron van der Velden en Leen Hoogerdijk de titel 2018.

Uitslagen:
1. Ron van der Velden / Leen Hoogerdijk
2. Janneke Gravesteijn / Piet van der Brugge
3. Hans-Willem van Gellekom / Roel van der Linden
4. Frans Velthuis / Gertjan Termoshuizen

Bij de recreanten werden drie voorgelote wedstrijden gespeeld en was dit het resultaat:
1. Henk de Bie / Marjan van der Tuin
2. Aad Tas / Janny Korevaar
3. Jacques Bijsterveld / Henk Tas

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de afsluitende loterij waardoor iedereen toch met een mooie prijs naar huis ging. Janny en Marjan, bedankt voor jullie inspanning!

Clubontmoeting Folâtre – JBC Bleiswijk

Vol verwachting keken we op 3 oktober uit naar de 2clubontmoeting in 2018 met JBC Bleiswijk. Altijd weer een heel vriendschappelijke ontmoeting, maar zeker niet zonder het gevoel van een gezonde competitiedrift. Want wat zou het fijn zijn als  “Bleiswijk” weer eens “Pijnacker” kon verslaan. Voor hen die de de dag organiseren is het een heerlijk weten dat de spelers uiterst gemotiveerd zijn om de winst binnen te halen. Ik noem dat: “een gezonde wedstrijdmotivatie”.

Het is 3 oktober 2018. De deelnemers komen binnen gelopen, schrijven zich in en bereiden zich ieder op hun eigen manier voor op de komende inspanning. Wonder boven wonder is het ineens weer en zonnige najaarsdag en kunnen we buiten spelen. Dan is het voor elk wat wils, want er zijn banen genoeg.

Bij de opening opperde Janny Korevaar (wedstrijdleiding) dat, gegeven de standen van de voorgaande jaren, het misschien wel eens leuk zou zijn dat de stand aan het einde van de middag remise zou zijn. Voor Bleiswijk is dat een stap voorwaarts en voor Folâtre een stapje terug.

Enfin, de 1epartij wordt gespeeld en de uitslag is 50/50. Heerlijk evenwichtig! Na de lunchpauze gaan we verder en iedereen gaat er met gezonde competitiedrift weer tegen aan. Of de 50/50 stand stimulerend heeft gewerkt, weet ik niet, maar de eindstand na de 2partij was 11 voor Bleiswijk en 9 voor Folâtre. Dit beloofde veel voor Bleiswijk. Eindelijk weer eens Pijnacker verslagen??

Na een hapje en een drankje begon de 3partij. Allemaal weer nieuwe tegenstanders en dus weer een nieuwe uitdaging voor de “Pijnackernaren”, want ze stonden achter!!!.  En ja hoor………. tot het laatste doublet was het nog spannend. Zou Folâtre winnen, dan was de eindstand + Folâtre, maar zou Bleiswijk winnen dan was de eindstand een remise. En aldus geschiedde!. De eindstand was 5/5 en 4/6 en 6/4. En wat doe je dan om te laten bepalen naar welke vereniging deze keer de winst gaat? De wedstrijdleiding bedacht dat de eindstand  bepaald zou kunnen worden door een barrage te laten spelen door hen die de meeste min-punten na 3 wedstrijden hadden. Het voorstel werd door allen gewaardeerd en aldus geschiedde.

Barragespelers:
Bleiswijk: Cor Rijsdijk en Stef van der Zijde (1-14)
Folâtre: Wil en Sjaak Bak (1-15)

Onder het toeziend oog van de vele supporters, werd de barrage tot 7 punten gespeeld. Al gauw stonden Wil en Sjaak een aantal punten achter. Het zag er naar uit dat Cor en Stef op hun sloffen naar de 7 zouden lopen. Maar toen keerde het tij.  Met een meesterlijke eindspurt behaalden Wil en Sjaak als eerste de 7 punten, waardoor de roem van de overwinning weer naar Folâtre ging. Alle barragespelers werden beloond met een fles wijn. En dan de winnaars van de dag. Door Marjan waren er weer leuke prijzen bedacht. De nrs 1, 2 en 3 van beide verenigingen gingen met een prijs naar huis.

Winnaars JBC BLEISWIJK:
1Ina en Peter van Laarhoven (2+12)
2Janie Gouweleeuw en Aad Noordhoek (2+7)
3Jacques van Breugem en Jan van der Meer (2+6).
Het moet toch vermeld. Er waren 2 teams met 2+ 6, maar het lot bepaalde dat de prijs naar Jacques en Jan ging.

Winnaars FOLATRE:
1Jopie van de Bulk en Henk de Bie (2+14)
2e Lammy Beuker en Piet van Winden (2+ 8)
3Marjan van der Tuin en Marja Ermerins (2+7).

Tot slot was er voor elke deelnemer een “geurgevalletje”, dat met waardering mee naar huis genomen werd. En zo was het weer een heel aangename en vriendschappelijke ontmoeting. Wij hopen hen in 2019 over en weer, weer te ontmoeten.

Janny Korevaar

Scholentoernooi weer een groot succes

Op woensdag 26 september deden er vijf scholen uit Pijnacker mee om te strijden voor de eerste plaats en de bijbehorende wisselbeker. Totaal 32 teams van 2 doubletten, dus er waren maar liefst 64 kids te gast op onze accommodatie.

Iedereen deed fanatiek mee en de uitslagen liepen vaak gelijk op waardoor het dus zeer spannend was. En werd door geen enkel team (bestaande dus uit 2 doubletten) alles gewonnen, dat zegt dus genoeg. Elke partij werd begeleid door onze fantastische vrijwilligers die er deze dag bij waren. Bij deze nogmaals bedankt hiervoor. 

De einduitslag:
1e – Johannesschool, 5 winst +34
2e – Josephschool, 5 winst +13
3e – Mariaschool,  4 winst + 15

Klik hier voor de foto’s van deze geslaagde dag

Afsluiting zomercompetitie

De zomercompetitie is weer afgelopen. Dat betekent dat er weer seizoenwinnaars zijn. En zonder administratie krijg je geen gegevens. Dank zij hun registratie kunnen de volgende winnaars worden vermeld voor de dinsdag- en de zaterdagmiddag competitie.
 
Dinsdagmiddag: (met vermelding van de pluspunten)
Dames:
1- Hillie Klopper (+116)
2- Jopie van de Bulk (+42)
3- Janny Korevaar (+18);
Heren:
1- Ben de Gier (+131)
2- Piet van Leeuwen (+10)
3- Ben Kaptein (+79).
 
Zaterdagmiddag: (nu met vermelding van gewonnen partijen)
1- Hillie Klopper: 31
2- Janny Korevaar: 30
3- Piet van Leeuwen: 25.
 
Tijdens het zomerseizoen worden de uitslagen bijgehouden door Marja Ermerins en Marjan van der Tuin en tot een eindstand verwerkt door Hans Mol (dinsdagmiddag) en Leen Hoogerdijk zaterdagmiddag). Allen hartelijk dank voor de medewerking.
 
Deze zomercompetitie is weer feestelijk afgesloten met een gezellige “nazit” in de kantine.
 
Op de dinsdagavond werden de prijzen als volgt verdeeld:
1- Hans-Willem van Gellekom en Roel van der Linden
2- Ruud Adam en Willem Zuidema
3- Mirjam van Gellekom – Leen Hoogerdijk
 
De dinsdagavond werd op 2 oktober afgesloten met een Melee-toernooi. Met een mooie opkomst van 30 deelnemers werd er gewonnen door Rien Künz en Conny van Driel.
 
 
Iedereen heel veel succes in de diverse wintercompetities!
 
De wedstrijdcommissie