Dag 5 – NPC 2019/2010

Folâtre 1
Zaterdag 09 november 2019. 5de NPC dag- tegenstander PUK 1, Speellocatie: Haarlem

1ste ronde- Doublet Leen en Ron wisten hun partij niet te winnen 1–13. Het 2de team bestaande uit Hans-Willem en Dylan wiste hun partij ook niet te winnen 9-13. Het mix team Frans en Mirjam wisten hun partij- ook niet te winnen 1 – 13. De eerste ronde was een feit en met een achterstand van 0-3 op naar de tweede ronde!

Tripletten; Leen, Hans-Willem en Ron, kwamen goed terug in de wedstrijd maar uiteindelijk verloren ze met 9–13. Het mix team Frans, Dylan en Kim- de jeugd stond goed te spelen de ene na de andere goede boule wisten ze partij te winnen- met in hun eigen woorden kabooooom! 13–0.  Met een achterstand van 1-4, op naar de laatste speelronde.

Hans-Willem en Dylan- bijten de spits af, door een goed spel van beide spelers. Weten ze partij te winnen met 13–7  Stand 2–4. Het mix team Frans en Kim, hadden het moeilijk, door het moeilijke veld werden aan beide zijde, fouten gemaakt. Daardoor had de partij een grillig verloop. Puntje voor puntje werden aan beide kanten de punten opgebouwd. Stand 11–9 met 2 bouls in de hand- schot voor uit- 2x mis- punt voor PUK; 11–10 in de dooropvolgende 2 menes maken ze 3 punten, verliezen we de partij met 12-13.   

Het laatste team Leen en Ron, hadden het spel in handen 7–0. Maar Puk komt sterk terug en maakt het verschil steeds kleiner, uiteindelijk weten ze, dan ook te winnen 9–13. Helaas is de winst niet voor folatre- maar als team, laten we zien dat de wil om te winnen aanwezig is. Eindstand 2–6

Door dit verlies staat Folâtre 3ste in de 2de klasse NPC. Volgende NPC is op 30 november 2019- uit tegen Les Boules Fleuries 1

Frans

Folâtre 2
Voor ons team stond vandaag een uitwedstrijd tegen Petangeske 3 op het programma. Dat betekende een reis naar Bergen op Zoom. Met zeven spelers reden we vol goede moed naar Brabant. Na een zeer gastvrije ontvangst begonnen we aan de eerste ronde. Dat leverde een 1-2 voorsprong op voor ons.

Jammer genoeg moesten we de winst in beide tripletten-partijen aan Petangeske laten. In beide partijen was er een voorsprong maar we konden dat niet vasthouden. Het spelen van tripletten wordt wel een dingetje… het is niet de eerste keer dat we die verliezen. Wellicht toch maar wat vaker op trainen! Enfin, tussenstand 3-2 achter.

In de derde ronde, waar dus nog van alles mogelijk was, werd er helaas maar door één team de winst binnengehaald. Daarmee moesten we het doen. 5-3 verlies en in de stand gezakt naar een derde plek. Volgende keer krijgen we thuis bezoek van de koploper; Nieuwerkerk 2. Daar gaan we dan maar van winnen!

Gertjan

Folâtre 3
Het was voor ons een thuiswedstrijd en daar we met voldoende spelers waren konden we steeds met 2 mensen de kantine bezetten.

1e speelronde
Team 1  Aad en Piet hebben na een flinke achterstand uiteindelijk de partij verloren met 11-13. Team 2  Annemarie en Hillie gingen voortvarend van start met hebben de partij helaas na een mene van 5 punten alsnog verloren met 10-13. Team 3  Marian en Henk hebben de eer gered om na de gebruikelijke achterstand de wedstrijd te winnen met 13-12. Dus gingen we de rust in met een achterstand van 1-2

Na ons in de pauze te hebben opgepept gingen we vol vertrouwen de 2e ronde in. Team 1  Janny, Marian en Piet hebben na een gelijkwaardige opgaande strijd de partij weten te winnen met 13-10. Team 2  Annemarie, Wiebe en Coby hebben de partij met een lange tijd 12-5 voor te hebben gestaan uiteindelijk toch nog verloren met 12-13. Uitslag na de 2e ronde dus 2-3. Wetende dat het nog mogelijk zal zijn om te kunnen winnen of gelijk te spelen gingen we vol goede moed de laatste ronde in.

3e ronde; team 1  Aad en Henk  hebben na een spannende strijd weten winnen met 13-10. Team 2  Coby en Wiebe hebben wraak genomen om het verlies in de tripletten en deze wedstrijd gewonnen met 13-2. Team 3  Janny en Hillie hebben minder geluk gehad. Nadat ze met 0-6 achter kwamen zijn ze gaan inlopen maar moesten de partij met 6-13 afsluiten. Dit alles resulteerde in een gelijke stand van 4-4 waar wij zeer tevreden mee waren.

Na de wedstrijd zijn we met zijn allen naar de chinees gegaan, een uitje dat gepland stond in maart maar moest steeds uitgesteld worden voordat het mogelijk was dat we allemaal konden. Het was erg gezellig bij de chinees en hebben lekker gegeten en gelachen en kwam de wens om dit vaker te doen.

Piet Slaager

Dag 4 – NPC 2019/2020

Folâtre 1
Zaterdag 2 november 2019, 4de NPC dag, tegenstander Les Mille Îles 1. Speellocatie: Zuid- Scharwoude

1ste ronde – Doublet Leen en Ron wisten hun partij niet te winnen 3 – 13. Het 2de team bestaande uit Hans-Willem en Dylan wiste hun partij ook niet te winnen 9 – 13. Het mix team Willem en Mirjam wisten hun partij- met zeer goed spel te winnen 13 – 2. De eerste ronde was een feit en met een achterstand van 1 -2 op naar de tweede ronde!

Tripletten; Willem, Hans-Willem en Mirjam. Wisten na goed doordacht spel de partij te winnen met 13 – 3 Het team Leen, Ron en Frans (ingevallen voor Kim wegens een blessure). Deze partij was spannend- en kon alle kanten op- maar doordat de tegenstander fouten gingen maken op het einde van de partij, wist het team, deze partij te winnen met 13 – 11. Met beide winst in de tripletten en een stand van 3 – 2, op naar de laatste speelronde. 

Het mix team Willem en Mirjam, hadden door de wisseling van de tegenstander- het moeilijker als in de 1ste partij- Maar door het goede plaatsen en op het juiste moment het juiste schot te pakken wisten zij deze de partij met 13 – 12 te winnen. Daarentegen was het bij Leen en Hans- Willem erg spannend na een achterstand van 3 – 12 en de kans berekening van niet meer inzetten. Begonnen ze te boulen en met resultaat 13 – 12 de partij te winnen (super gedaan mannen). Het laatste team Frans en Dylan, hadden het spel in handen- Dylan speelde sterk- wist regelmatig de menes te reden. Maar ja, als de tireur mist gaat het spel wel eens naar de tegenstander na 5 menes op 12 te hebben gestaan wist Les Mille de partij, uiteindelijk toch te winnen met 12 – 13. Eindstand 5 – 3. Door deze winst staat Folâtre 1ste in de 2de klasse NPC.

Complimenten aan het team en meegereisde supporters. Volgende NPC is op 9 november 2019- uit tegen PUK 1.

Frans

Folâtre 2
De speeldag begon een beetje rommelig, door technische problemen in de kantine, en dat is denk ik ook van invloed geweest op het verdere verloop van de dag. We begonnen zeer goed aan de 3 doubletten wedstrijden tegen DGW 1. 2 van de 3 gewonnen.

Het tripletten is meestal een probleem, maar nu toch 1 gewonnen. Dus is de stand nu 3-2.

De 3e ronde was zeer spannend met zeer lange partijen maar toch ging het helaas mis, er werd er maar 1 gewonnen, helaas. We waren de dag begonnen met 8 spelers te weten: Roel, Gerard K, Gerard V, Joop, Piet, Hilbrand, Theo en Hans. Marja en Gertjan hadden zich zelf vrij gegeven.

Maar we gaan met frisse moed naar Bergen op Zoom op 9 november.

Hans

Folâtre 3
We speelden tegen Grand Cru ’82 2. De eerste ronde doubletten verloren Hillie en Wiebe met 3-13 en Janny en Marjan met 7-13. Annemarie en Aad wonnen met 13 -4  zodat we na de eerste ronde met 2-1 achterstonden.

Bij de tripletten gingen de wedstrijden lang gelijk op maar verloren Annemarie ,Hillie en Aad met 10-13 en Janny, Wiebe en Marjan met 12-13. We stonden nu met 4-1 achter. De tweede ronde doubletten moesten we alle wedstrijden winnen voor een gelijkspel.Annemarie en Aad stonden na 2 mennen met 0-7 achter maar wonnen uiteindelijk met 13-8.Janny en Marjan wonnen hun wedstrijd  ook met 13-8. Hillie en Wiebe verloren  helaas na een enerverende wedstrijd  met 11-13, zodat de uitslag 3-5 was, dus helaas 0 punten.

We hebben spannende wedstrijden gespeeld in een goede sfeer tegen gezellige tegenstanders. Hopelijk hebben we de volgende keer iets meer geluk met de uitslagen.

Aad

dag 3 – NPC 2019/2020

Folâtre 1
Zaterdag 19 oktober 2019 de 3de NPC dag. Tegenstander ASV Celeritas, Speellocatie: Alkmaar

1ste ronde- Doublet Leen en Jobbi (super sub- bij afwezigheid van Ron) wisten hun partij te winnen met 13 – 1. Het 2de team bestaande uit Hans-Willem en Dylan hadden een moeilijke start maar vochten zich terug in de partij (super gedaan) en wonnen met 13 – 8. Het mix team Willem en Mirjam wisten helaas hun partij niet te winnen 3 – 13. De eerste ronde was een feit en met een stand van 2 -1 op naar de tweede ronde!

Tripletten; Leen, Willem en Hans-Willem wisten na goed samenspel en na een zinderende partij te winnen met 13 – 11 en Team Jobbi, Dylan en Kim, deze partij was net zo spannend- en kon alle kanten op- maar door de vechtlust van onze jeugd, was de uiteindelijk stand 13 – 12. Met beide winstpartijen op zak en een stand van 4 – 1, op naar de laatste speelronde. 

Het mix team Willem en Mirjam, hadden de juiste instelling en rol verdeling en hadden maar één doel- winnen en dat deden ze dan ook 13 – 9. Leen en Jobbi hadden het niet erg moeilijk- dit kwam doordat ze beide goed stonden te spelen en de tegenstander, weinig ruimte gaven om te kunnen boulen- wisten ze maar één mene af te geven- 4 punten eindstand 13 – 4. Jason en Jeseja, hadden het niet makkelijk- de tegenstanders hadden een bepaalde insteek om het spel te beïnvloeden- en dat had- een weerslag op de beide Folatre spelers. Maar er werd op zijn tijd- goed gespeeld, door Jeseja en Jason met goede geplaatste en geschoten bouls. Maar de Celeritas was net iets sluwer in het spel. De laatste partij wiste Jason en Jeseja- dan ook niet te winnen 3 – 13. Eindstand 6 – 2! Volgende NPC is op 2 november 2019- uit tegen Les Mille Iles 1

Frans.

Folâtre 2
Twee jaar geleden streden we met Nieuwerkerk 1 om het kampioenschap. Zij trokken toen aan het langste eind maar na hun degradatie uit de 3e klasse vorig seizoen, komen wij ze dit jaar weer tegen. Roel en ik hadden als captains een luxe probleem. Onze hele selectie was fit en inzetbaar.

De eerste ronde verliep uitstekend. Theo en ik wonnen al snel met 13-0 van routenier Wim Flecken en ook Roel/Gerard V en Gerard K/Hans wisten hun partij te winnen. 3-0! Misschien met wat overmoed, gemakzucht of onderschatting gingen we de tweede ronde in. Dat werd afgestraft! Zowel het team Roel/Piet/Theo als Marja/GerardK/Hans verloren hun partij. 3-2!

Gelukkig kwam de waarschuwing goed aan. Alle hens aan dek in de laatste ronde. Met volle focus gingen de teams de hal in. Nu waren het Marja/GerardK die een 13-0 uitslag mochten noteren. Daarna volgden Theo en ik met 13-1 en was het wachten op Roel/GerardV. Zij maakten er nog een spannend potje van maar wonnen ook: 13-12. Einduitslag 6-2! Een resultaat om trots op te zijn!

Gertjan

Folâtre 3
We begonnen met goede moed aan de 3e competitieronde tegen DGW 3. De eerste ronde verloren we alle drie de wetstrijden waarvan 2 afgetekend en 1 na een spannende strijd met 10-13. In de tweede ronde werd één wedstrijd verloren met 8-13 en één gewonnen met 13-11.

In de derde ronde konden we bij winst in alle 3 de partijen nog gelijkspelen. Helaas verloren we 2 partijen en wonnen we er maar 1 zodat de uitslag 2-6 was. 

Aad

Doublettenkampioenschap

Op 12 oktober werd er gestreden om de titel Doublette kampioen 2019. Door allerlei redenen was er bij de wedstrijdspelers geen grote inschrijving, 8 doubletten. Bij de recreanten waren er op het laatste moment 10. De wedstrijdspelers begonnen om 10 uur in 2 poultjes van 4 aan hun strijd. De beste 2 per poule naar de kruis finales in de A poule, de nummer 3 en 4 naar de B poule. De recreanten begonnen om 1300 uur aan hun 3 voorgelote partijen.

Recreanten: na 3 rondes waarin zeer fanatiek werd gestreden waren er 2 doubletten met 3 gewonnen partijen. Ger vd Pol en Jacques Bijsterveld werden op saldo 2de. De titel van recreanten Kampioen ging naar Marjan vd Tuin en Janny Korevaar.

Wedstrijdspelers: in de ene poule eindigde 3 teams met 2 gewonnen partijen. Op onderling
resultaat gingen Marina en Ria samen met Bea en Rien door. Arie Bak en Bert vd Quast op saldo naar de B poule.

In de andere poule was het eenvoudiger, 3, 2,1,0 gewonnen partijen. Ron vd Velden – Leen Hoogerdijk samen met Harry Dokter – Gerard Vijverberg naar de A. Kim van Gellekom – Jason Velthuis met Gerard Kuipers – Theo Mast naar de B. In B ging de uiteindelijke winst naar Arie Bak en Bert vd Quast. In de A kwamen Marina – Ria en Ron – Leen in de finale.

De heren begonnen niet al te best en een schot voor 4 eindigde ongelukkig in 3 tegen. Bij een stand van 3-10 voor de dames ging het gelukkig voor ons wat beter lopen. Het bleef tot het einde een mooie finalestrijd zeker door goed spel van de dames. Met 13-10 wisten Ron en Leen hun titel van 2018 te prolongeren. Na de prijsuitreiking was er weer een zeer geslaagde loterij met mooie prijzen, verzorgd door Janny en Marjan.


Iedereen, ook de bar bezetting, bedankt voor weer een geslaagd kampioenschap.

LWH

dag 2 – NPC 2019/2020

Folâtre 1
Zaterdag 05 oktober 2019, 2de NPC dag. Tegenstander JBC Nederlek.
Speellocatie: JBC Nieuwerkerk

1ste ronde- Doublet Leen en Ron wisten helaas hun partij niet te winnen en verloren deze met 8 – 13. Het 2de team bestaande uit Hans-Willem en Dylan wisten hun partij te winnen met 13 – 5 mix team Willem en Mirjam wisten hun partij te winnen met 13 – 7. De eerste ronde was een feit en met een stand van 2 -1 op naar de tweede ronde!

Tripletten; Leen, Ron en Hans-Willem wisten de partij niet te winnen en verloren deze jammerlijk met 10 – 13. Het andere team Willem, Dylan en Kim wisten met al hun jeugdigheid gecombineerd met de nestor van het team- de stand van 13 – 3 op het bord te zetten en hierdoor een voorsprong van 3 -2 vast te zetten. Op naar de laatste speelronde- om de dag veilig te stellen moest er minimaal 1 partij gewonnen worden- voor een gelijke stand! Maar dit was niet de doelstelling- winnen, dat is waar we voor gekomen zijn. Het mix team Willem en Mirjam, beten de spits af en zetten een mooie stand op het bord 13 – 10. Jason en Jeseja, hadden, niet het makkelijkste terrein, maar hadden net iets meer grip- op het veld als hun tegenstanders en wisten te winnen met 13 – 8. Daarin tegen waren Leen en Ron nog bezig met hun laatste partij, deze partij kon 2 kanten opgaan en helaas ging deze de kant op van Nederlek 8 – 13. Eindstand 5 – 3. Volgende NPC is op 19 oktober 2019- uit tegen ASV Celeritas 1

Frans

Folâtre 2
5 oktober 2019,  Folâtre 2 tegen Allez Tirer Maassluis 1.
We hadden er zin in, de acht mannen (de enige dame in ons team was met de kids weg) van Folatre 2.  Al vaker en met plezier hadden we tegen Allez Tirer gespeeld en we verwachtten ook thuis weer een leuke pot. De eerste ronde van drie doubletten kwamen we redelijk door, alleen schrijver dezes had last van boules als ongeleide projectielen. Enfin, stand na de 1e ronde 2-1 voor Folatre.

Daarna met een wat andere samenstelling van de teams de 2e ronde met twee tripletten in. Maar het verzorgde plaatsen, het raakschieten en de tactiek lieten te vaak te wensen over. Zo gingen beide partijen verloren. Teleurgesteld, maar ook enigszins getergd, noteerden we een tussenstand van 3-2 voor Maassluis.

Onze captains husselden vervolgens in de pauze de samenstelling van de 3 doubletten op een briljante wijze door elkaar…. en nu klopte (vrijwel) alles als een bus. Tot genoegen van de toeschouwers werd er weer geconcentreerd en met overtuiging gespeeld, er werd weer mooi geplaatst en regelmatig ijzer op ijzer geschoten. En ja, het lastige veld (en dat is het…) was nu een probleem voor de tegenstander. Zo namen we revanche voor een slechte 2e ronde en werd Allez Tirer in de 3e ronde met 13-6, 13-6 en 13-9 toch nog opzij gezet. De winst met 5-3 werd daarna (en met dank aan de kantinemedewerkers) nog een tijdje gevierd. 

Theo Mast

Folâtre 3
Folatre 3 was te gast bij Les Francophiles. We werden als “oude bekenden” hartelijk verwelkomd. Het was weer een gezellig samenkomen en zoals het gasten betaamt, hebben wij de gastvrouw en gastheren de overwinning gegund.

Met een eindstand van 5 voor hen en 3 voor ons (natuurlijk met pijn in het hart om dat te moeten schrijven) hebben wij afscheid genomen. Wij zien uit naar de revanche op 18 januari 2020.

Janny Korevaar

Uitslagen zomercompetities 2019

Afgelopen dinsdag zijn de prijsuitreikingen geweest van de zomercompetities. Zowel de middag- als de avondcompetitie werd afgesloten. Na vele spannende wedstrijden werden dit de uiteindelijke winnaars.

Dinsdagmiddag dames
1. Jannie Korevaar
2. Toos van Adrichem
3. Jade Roeloffs

Dinsdagmiddag heren
1. Joop van den Bulk
2. Ben Kaptein
3. Hans de Bruin

Dinsdagavond
1. Jason Velthuis / Frans Velthuis
2. Henk Hutink / Roel van der Linden
3. Scott van Ham / Hans-Willem van Gellekom / Leen Hoogerdijk

Zaterdagmiddag
1. Joop van den Bulk
2. Janny Korevaar
3. Jan de Groodt

De afsluiting ging natuurlijk gepaard met een gezellig hapje en drankje. Vol goede moed gaan we deze week beginnen aan de wintercompetitie! Veel plezier en succes allemaal.

Schooltoernooi 2019

Op woensdag 25 september verzamelden zich 68 deelnemers uit de groepen 7 en 8 van zes basisscholen uit Pijnacker-Nootdorp op de accommodatie van Folâtre. Het was de dag van het jaarlijkse Schooltoernooi waar zij in teams van vier (twee doubletten) een onderlinge petanque-strijd aangingen.

Folâtre boft met een grote speelhal want het regenachtige weer werkte niet echt mee. Alle wedstrijden konden daardoor binnen gespeeld worden. Extra dank hierbij voor Arie en Leen, die in de ochtend al 17 banen uit hadden gezet.

Met een vrijwilliger van de vereniging op elke baan konden de wedstrijden sportief en volgens de spelregels gespeeld worden. Er waren dan ook zeer spannende wedstrijden bij. De winnaar moest uiteindelijk komen uit een rechtstreeks duel tussen de Johannesschool en de Mariaschool. Deze wedstrijd werd ruim gewonnen door de Mariaschool. Zij gingen er dan ook vandoor met de wisseltrofee. 

Het winnende team van de Mariaschool

De individuele uitslag was:
1. Mariaschool 8
2. De Bonte Tol 1
3. Mariaschool 2
4. Johannesschool 1
5. Johannesschool 3

Alle deelnemers gingen tevreden en moegestreden met een aandenken naar huis. Folâtre dankt haar vrijwilligers en kan terugkijken op weer een geslaagde editie van het Schooltoernooi. 

Janneke

Een gezellige drukte in de hal

dag 1 – NPC 2019/2020

Net als vorige jaren doen de deelnemende Folâtre teams wekelijks verslag van hun wedstrijddagen.

Folâtre 1
Zaterdag 21 september 2019. De eerste tegenstander van het nieuwe seizoen is Sporting Badhoevedorp 1. Het eerste bestond uit Leen, Ron, Mirjam, Willem, Hans-Willem, Kim, Dylan en 2 nieuwkomers Jason Velthuis en Jeseja Letlora. De eerste ronde werd er goed gespeeld- door alle drie de teams, met resultaat 3 – 0.

Op naar de tweede ronde. Willem, Dylan en Kim beten de spits af en wisten te winnen met 13 – 3. Het tweede triplette  Leen, Ron, Hans-Willem pakten de winst met 13 – 9. Met een voorsprong van 5 – 0 gingen we met, het volste vertrouwen de laatste ronde in! Leen en Ron wisten na een 11 – 2 voorsprong de wedstrijd te winnen met 13 – 6 concentratie verlies. Willem en Mirjam hadden het iets moeilijker qua spel maar wisten toch de winst binnen te halen 13 – 7. Onze nieuwkomers Jason en Jeseja mochten hun eerste partij in de NPC gooien! Jeseja- zenuwachtig en- Jason- makkie nie druk. Wisten na goed spel de winst binnen te halen met 13 – 10. Volgende NPC is op 5 oktober 2019 tegen JBV Nederlek. Einduitslag 8 – 0.

Frans

Folâtre 2
Start NPC team 2 op 21 september 2019. Met 2 auto’s gingen we vanuit Pijnacker naar Roosendaal waar we moesten spelen tegen De Bommequet 1. Wij waren met 6 mannen en 1 vrouw en werden door de Roosendalers heel prettig ontvangen, inclusief een gratis eerste kopje koffie.

Om 12.00 uur werd er gestart met de wedstrijden en na de eerste ronde stonden we 2-1 achter. De tripletten eindigden in 1-1, dus de tussenstand voor de laatste ronde was 2-3 achter. Er moesten dus minstens 2 doubletten worden gewonnen om een minimaal een gelijkspel af te dwingen. Dit lukte, we wonnen 2 van de 3 doubletten partijen en waren uiteindelijk wel tevreden met de 4-4, hoewel er misschien nog wel meer in had gezeten.

Na een laatste afzakkertje reden we moe maar tevreden naar huis. Gerard en Hilbrand, bedankt voor het rijden.

Roel van der Linden

Folâtre 3
Nog geen bijdrage ontvangen. Er werd thuis wel netjes met 6-2 gewonnen.

Groene Groententoernooi

Met 25 teams werd zondagochtend 1 september begonnen aan het welbekende Groene Groententoernooi bij Folâtre. Het was een heerlijke dag om te boulen. Niet te warm en ook niet te koud. Nadat Marja Ermerins de loting had verricht werd er gestart met de drie voorronde-partijen. Daarna vond een indeling plaats in de A, B en C poule. In de A en de B poule werd gespeeld volgens het afval systeem. In de C-poule werden er nog 2 voorgelote wedstrijden gespeeld.

De C-poule speelde dus nog 2 wedstrijdjes. Uiteindelijk waren er in de C-poule 3 winnaars. De poule werd gewonnen door het team uit Nieuwerkerk. De Folâtre-teams Hans met Colette en Rien met Bea vielen hier ook in de prijzen. Met een mooie Groene Groentenbak, door Aad Tas verzorgd, gingen zij naar huis.

In de A-poule en B-poule was elke wedstrijd een soort finale. Verlies was naar huis, winnen was nog steeds kans op de hoofdprijs. De B-poule finale stonden uiteindelijk 2 jeugdteams. Het Folâtre-team Jason Velthuis en Jacob Huitsing en het mix team Kim van Gellekom met Sanne van Ieperen. Ondanks dat het meisjes team terug kwam van een grote achterstand ging de hoofdprijs in de B-poule naar de mannen.

In de A-poule was het superspannend. Het team van Midi stond in de finale tegenover het team uit Genebos (Belgie). De A finale werd traditioneel gespeeld op het Carre D’honneur. Waar de gehele dag op de achtergrond de muziek speelde vond het Belgisch team dat dit hun stoorde. De muziek werd dan ook uitgezet. Hiermee nam ook onderling de spanning toe. Waar het team van Midi in de kwartfinale met sterk plaatsen het enige Folâtre team in de A poule uitschakelde, ging het in de finale veel moeizamer. Het team van Midi kwam dan ook achter te staan met 7-1. Door te draaien kreeg het team van Midi weer wat greep op de wedstrijd en kwamen terug naar 6-7. Helaas was die comeback van korte duur en werd de finale uiteindelijk gewonnen door het team uit België.

Bij de prijsuitreiking werden alle winnaars voorzien van de mooi opgemaakt groente bakken en een envelop met inhoud. Met dank aan de vele vrijwilligers achter de bar, Marja achter de wedstrijdtafel en Aad voor de mooie groente werd een top dag weer afgesloten.

Zomertoernooi 1

Op woensdag 19 juni werd het eerste zomertoernooi van 2019 georganiseerd. Net als voorgaande jaren een stroeve start met slechts 15 deelnemers. Hopelijk worden dat er meer want het was gezellig en er werd een sportieve strijd gestreden. Tussen de wedstrijden door was het goed toeven onder de nieuwe overkapping. Een aanwinst voor onze vereniging!

De boodschappentassen gingen vandaag naar:
1. Ria van Wingerde
2. Roel van der Linden
3. Walter van der Burg

Het volgende zomertoernooi is op zaterdag 29 juni. Inschrijven kan bij Marjan of Janny, of u zet zich op de lijst die op het publicatiebord hangt.