NPC – dag 10

Folâtre 1
Na het  zwaar bevochte gelijkspel tegen de koploper mochten we deze keer thuis aantreden tegen de nummer 2 ELZA-Boules. Ondanks dat we hadden afgesproken om scherp te beginnen was het begin voor de tegenstander. Zoals de afgelopen 2 NPC dagen stond Folâtre 1 na de eerste speelronde met 3-0 achter.

Na een stevig gesprek werd wederom de veerkracht getoond in de triplette ronde. Net als tegen MIDI kwam Folâtre terug naar 2-3. 

Met de sterkst mogelijke opstelling werd aan de 3e ronde begonnen. Echter de scherpte ontbrak wederom en alle drie de doublettes stonden ver achter. Met twee toverballen van Frans (hij speelde in 2 verschillende menes het but naar achter) kon de 3-3 op het bord verschijnen. Helaas was de achterstand bij de andere twee doublettes te groot en werd uiteindelijk verloren met 3-5.

Het gat met de nummers en 1 MIDI en 2 ELZA Boules bedraagt nu 4 punten. Het hopen is op een zeperd bij deze twee verenigingen en mag Folâtre geen wedstrijd meer verliezen.

Hans-Willem

Folâtre 2
Vandaag reisden wij af naar Maassluis voor onze uitwedstrijd bij Allez Tirer. Na de afstraffing bij ABA waren wij gebrand op een goed resultaat. De thuiswinst tegen dit team stemde ons daar ook positief in. Die werd met 7-1 door ons gewonnen.

Helaas liep het allemaal wat anders. Er stond een sterkere tegenstander als in de thuiswedstrijd. Ondanks zeer goed spel van sommigen van ons kwamen we niet verder dan 4-4. Dat had mede te maken met de tactische verdeling van de teams door de captain van Allez Tirer. In de tussenstand houden we Allez Tirer nog wel onder ons en staan we netjes 4e. Volgende week komt Midi 3 bij ons op bezoek.

Gelegenheidscaptain Gertjan

Folâtre 3
Folâtre 3 wint met 7-1. Tegen het onderaanstaande Grand Cru 2 heeft Folâtre 3 een knappe overwinning geboekt.

Na de doublette ronde leidde Folatre met 2-1, en ook de tripletteronde werd in winst omgezet. 4-1 voor. Toen ook de laatste ronde doublette alle drie in winst werden om gezet was de eindstand bepaalt. 1-7.

De enige verliespartij van Folatre kwam op rekening van het dameskoppel Marina en Ria. Misschien zou het helpen als de dames eens iets minder zouden kletsen onder het boulen, en zich meer concentreerden op het spel. Of krijgen we dan de discussie dat vrouwen wel twee dingen tegelijk kunnen doen, en mannen niet.

Al met al was het weer een fijne boule middag en volgende week al weer de volgende ronde..

Bert v d Quast

Folâtre 4
Folâtre 4 heeft een mega prestatie geleverd: 7 – 1. Jammer voor de Waddinxveners, want spelen tegen zulke gezellige mensen wil je eigenlijk afsluiten met 4 – 4. Maar toch ……

Zoals afgesproken met Waddinxveen: volgend jaar hopen we elkaar weer te ontmoeten, met of zonder spinazie. We gaan er voor.

Janny Korevaar