NPC – dag 12

Folâtre 1
Na de moeizame overwinning van de vorige keer tegen de nummer een na laatst mochten we nu tegen Celeritas. Zij staan laatste en tegen Celeritas had Folâtre 1 de vorige keer met 7-1 gewonnen. Echter Celeritas heeft zich per 1 januari versterkt met de het echtpaar Zijlstra. Deze oude rotten zijn zeer gewiekst en een duidelijke versterking van hun team.

Vanwege verplichtingen voor de Nederlandse selectie kon Mirjam niet spelen. Daarop is Kim ingezet om de mix te spelen. Na de eerste ronde stond Folâtre 1 met 2-1 voor. De mix en het team van Ron en Leen wonnen overtuigend. 

Na de triplette ronde stonden we op 3-2. Wederom won het mix team. De laatste ronde wonnen Leen en Ron met overmacht. Maar het andere doublette team verloor. Alles kwam aan op het mix team. In de laatste mene weet Kim met de laatste boule met een perfect schot het winnende punt binnen te halen. De ontlading na het schot van Kim was groot. Folâtre 1 blijft in de race voor een top klassering.

Hans-Willem

Folâtre 2
Helaas het is niet anders. Onze directe concurrent voor de derde plaats, Les Boules Fleuries 2, had heel slim 3 banen met grof grind aangepast en hierop getraind . Zij wisten nog heel goed dat zij op de gladde banen van Folatre met 6-2 verloren hadden. Wij hadden nu op dit terrein minder grip en het werd weer 6-2 voor de thuisclub.

De laatste wedstrijd tegen DGW nog een keer knallen en proberen punten te pakken!

Gerard

Folâtre 3
In de poule waarin Folatre 3 speelt, zijn van de acht teams er vijf zo gelijkwaardig, dat haast elk duel in een gelijkspel eindigt. Ook het duel tegen Gouda zou in een gelijkspel zijn geeindigd  ware het niet dat Arie jarig was geweest.

Als verjaarskadootje mocht Arie in de tripletteronde een keer met twee dames, te weten Bea en Ria spelen. En dat ging zeer voortvarend, maar met een voorsprong van 11-2 ging er wat haperen in het team. Wat het was weet niemand,of Arie was uitgekeken op de dames, of de dames op hem, zal niemand weten maar de partij ging wel verloren. Zo ging die partij verloren, en eindigde de wedstrijd niet in 4-4 maar in 5-3 verlies. Al met al was het toch een leuke boulemiddag.

Bert v d Quast