NPC – dag 14

Op zaterdag 6 april is de NPC 2018-2019 afgesloten. De teams van Folâtre hebben goed meegedaan in de diverse divisies maar eindigden alle vier in de middenmoot. Momenteel wordt al gekeken naar de samenstellingen voor het volgende seizoen. Mocht u interesse hebben om mee te doen dan kunt u zich aanmelden bij de wedstrijdcommissie. Hier de laatste team-verslagen.

Folâtre 2
Wij waren de laatste speeldag vrij. Na de mooie tweede plaats van vorig jaar zijn we nu op de vijfde plek geëindigd in de vierde divisie. Volgend jaar weer beter!

Folâtre 3
Les Pointeurs 2 – Folâtre 3: 4-4.
In een leuke wedstrijd hebben beide ploegen de te behalen punten gedeeld. Maar dat gelijkspel gaf niet de krachtsverhoudingen weer. Folatre 3 was op de moeilijk te bespelen banen de sterkere partij. Maar ja, als je in de triplette ronde met 12-1 voorstaat, en je geeft nog de winst uit handen, dan doe je iets niet goed. Dit overkwam het mannentriplette Rien-Arie en ondergetekende, waardoor het gelijkspel is verklaard.

De competitie zit er nu op en zijn we in de middenmoot geeindigd. Volgend jaar nieuwe kansen, en als het aan de captain ligt mag het ietsje fanatieker. Een divisie hoger zou ons niet misstaan.

Bert vd Quast

Folâtre 4
De laatste speeldag op naar Vlaardingen met een incompleet team. We misten door ziekte Annemarie en door verplichtingen elders ook onze teamcaptain Janny.

Vlaardingen 5 was met Maasstad 1 nog in gevecht om de eerste plaats, wilden dus wel heel graag van ons winnen . Dat lukte ze uiteindelijk ook wel maar we hebben ze het niet cadeau gegeven, misten wel onze tireurs of  heet dat bij de dames tireuses.

Bij de eerste serie doubletten hebben we er 1 gewonnen dus alles was nog mogelijk we hoefden dan nog alleen maar beide tripletten en nog 2 doubletten te winnen. Helaas maar 1 triplet gewonnen en daarna ook maar 1 doublet gewonnen. Dus verloren met 3 tegen 5, Vlaardingen blij en wij wat minder desondanks toch een gezellige middag gehad.

Resultaat maandag te lezen op de standenlijst het resultaat, wij gezakt van de 3enaar de 4eplaats en Vlaardingen 5 toch geen kampioen jammer voor ze maar natuurlijk leuk voor Maasstad 1. Volgend seizoen proberen mee te doen om de bovenste plaatsen en hopelijk weer met zo’n gezellig team.

Henk