NPC – speeldag 2

Folâtre 1
Folâtre 1 ging afgelopen zaterdag als koploper naar de grote concurrent MIDI in Delft. Vol goede moed begonnen we aan de 1e ronde. Van te voren was al bekend dat het in het dikke grind lastig plaatsen is. Onze pointeurs hadden dan ook veel tijd nodig om aan de ondergrond te wennen. Na de eerste ronde stonden we dan ook met 3-0 achter.

De triplette ronde zou de ommekeer moeten zijn. Als we die allebei zouden winnen dan deden we weer volop mee. Beide teams gingen voortvarend van start en hadden de overhand. Tot het moment dat de vlam in de pan sloeg. Met 10-5 voorsprong kon het team van Leen, Bianca en Hilbrand voor uit schieten. Als Leen het but uit zou schieten dan zou dat 3 punten op leveren en dus de partij. Leen schoot het but maar deze kwam via een boule die reeds uit was weer terug de baan in. Twee boules die uit waren van de tegenstander kwamen terug de baan in. De tegenstander had het niet goed gezien en wilde de scheidsrechter er bij halen. Maar ja de scheidsrechter kan alleen beoordelen hoe de situatie er na het schot bij ligt. 2 punten dus voor de tegenstander. Uiteraard was Folâtre het hier niet mee eens.  En vond de houding van de tegenstander onsportief. Na 10 minuten gekibbel over en weer zijn de coaches uiteindelijk tot een oplossing gekomen. De twee boules van de tegenstander werden uit het spel gehaald en het but bleef liggen. Met nog 3 boules in de hand dus de mogelijkheid om het alsnog uit te maken. Helaas waren de spanningen niet goed voor de concentratie en leverde dat maar 1 punt op.

Het andere team was echter door alle consternatie uit hun spel en gaven een voorsprong uit handen en verloren onverdiend met 13-9. Het team van Leen, Bianca en Hilbrand lieten nog 1 ronde liggen maar maakten het toen goed af met 13-7.

Met een 4-1 achterstand moesten alle drie de doublettes winnen om nog een gelijkspel uit het vuur te halen. Helaas waren de 3 teams daar niet meer toe in staat. Folâtre ging roemloos ten onder met een 7-1. Maar we krijgen ze nog thuis.

Hans-Willem van Gellekom

Folâtre 2
Op 20 oktober speelde team 2 de inhaalwedstrijd tegen Aba 2. Op verzoek van Aba was de wedstrijd een week uitgesteld i.v.m. deelname aan de Europese kampioenschappen. Uiteindelijk verloren we met 2-6, wat tegen deze tegenstander niet eens slecht is. Diverse partijen hadden anders kunnen lopen, waardoor de uitslag nog dragelijker was geworden. Leen en Hilbrand, bedankt voor het invallen.

Groet Roel

 

Folâtre 3
Folatre 3 heeft een ongenadig pak slaag gekregen van Francophiles 1. Door het mooie weer hebben we heerlijk buiten gespeeld, en onze tegenstanders kon op onze buitenbanen prima uit de voeten. Met maar liefst 1-7  werden we af gedroogd, en het was nog terecht ook. Alleen Bea en Rien wisten hun partij te winnen, en daarmee de eer te redden. 

Moed blijven houden, misschien leren we het nog eens.

Bert v d Quast

Folâtre 4
Folatre heeft een middag in een prettige sfeer tegen Maasstad gespeeld en in een zeer zonnige omgeving. Helaas ging Folatre met 2 tegen 6 ten onder: als witte kool in een vat met zout en deksel erop weggezet. Wij kijken uit naar de revanche.

Groetjes, Janny