NPC – dag 7

Folâtre 1
Zaterdag 14 december 2019, 7de NPC dag, tegenstander Midi 1, Speellocatie: Delft

Uit tegen Midi 1 in Delft. Midi 1 staat samen met ons op de 2de plaats. We speelden op baan 1 tm 4- dit waren grove banen waar techniek een must is om een goede bal te kunnen spelen. De eerste speelronde Leen, Mirjam verloren na een goede partij 10-13. Frans, Ron – hier ging het om de laatste mene 12-13. Hans-Willem, Dylan hadden het moeilijk en verloren ook met 2-13. Met een 0-3 achterstand, op naar de volgende speelronde 2.

De beide tripletten verliezen hun partij, Frans, Jason en Kim verliezen met 3-13. Leen, Ron en Hans-Willem 10-13. Door dit verlies en met een stand van 0-5 op naar speelronde 3. Helaas verliezen we 2 van de 3 partijen 8-13 – 12-13 en redden Frans en Jason de eer 13-12. Eindstand 1-7. Volgende NPC is op 11 januari 2020- uit tegen Sporting Badhoevedorp 1.

Namens het 1ste van Folatre wensen wij iedereen een gelukkig kerstfeest en een gezond 2020!

Frans

Folâtre 2
Net als Folâtre 1 speelden wij ook een uitwedstrijd bij Midi. Een belangrijke wedstrijd want Midi staat met 2 punten achterstand vlak achter ons. In de eerste ronde wisten alleen Roel en Theo hun wedstrijd te winnen. En dat na een flinke achterstand. Wederom werd bewezen dat een wissel vaak wonderen doet.

De tripletten daarna konden niet echt het verschil maken. Beide verenigingen wonnen een partij waardoor de stand op 2-3 kwam voor Midi.

In de laatste ronde moest het dus gebeuren. Alhoewel in alle wedstrijden kansen genoeg lagen wisten nu alleen Hilbrand en Gertjan hun partij ook winnend af te sluiten. De eindstand kwam daarmee op een 5-3 winst voor Midi 2. In punten staan we nu gelijk maar op basis van het saldo bezetten we nog steeds de derde plaats in onze poule. Het blijft spannend!

Nu eerst de feestdagen en dan vol goede moed het nieuwe jaar in! Fijne dagen!

Gertjan

Folâtre 3 was deze ronde vrij.