NPC – dag 13

Folâtre 1
Dit weekend kon de beslissing vallen in de 2e divisie B. De nummer 1 Elza Boules en nummer 3 MIDI speelde tegen elkaar. En de nummer 2 PUK 2 speelde tegen de nummer 4 Folâtre. Er waren allerlei voorspiegelingen vooraf. Folâtre 1 kon nog kampioen worden maar dan moest het zelf winnen en MIDI en Elza Boules moesten dan gelijk spelen. 

Daarnaast speelde mee dat PUK 2 kampioen moet worden. Wat is namelijk het geval. PUK 1 speelt in de topdivisie en zal gaan degraderen. Omdat er maar 1 team van een vereniging in de top divisie en in de tweede divisie mag spelen krijg je de vreemde situatie dat als PUK 2 geen kampioen wordt zij moeten degraderen omdat PUK 1 naar de 2e divisie komt. Tegen dit team PUK 2 moest Folâtre spelen. Ze kwamen dan ook op volle sterkte met gerenommeerde spelers. 

Folâtre 1 speelde ijzersterk tijdens de eerste ronde. Alle drie de teams wonnen hun doublette partij. 3-0 voor Folâtre na de eerste ronde. Wat een verrassing. Echter wederom bracht het thuis team de spanning weer helemaal terug. Allebei de triplettes verliezen namelijk hun partij. 3-2 voor Folâtre. Wederom moet de laatste ronde de beslissing brengen.

Met gedegen spel werden er al snel 2 doublette partijen gewonnen en was de dag binnen. Helaas verloor het laatste de doublette de partij maar dat mocht de pret niet drukken. De 2 punten waren binnen. PUK 2 is hiermee gedegradeerd alhoewel ze nog wel 2e staan.

Het wachten was op de uitslag van MIDI tegen Elza Boules. Al snel kwam het bericht binnen dat MIDI het thuis niet kon bol werken. Elza Boules werd met de 5-3 overwinning kampioen in de 2e divisie. Folâtre 1 rest niet anders dan volgende keer nog 1 keer te vlammen en hopen dat dan de 2e plek nog binnen kan worden gehaald.

Hans-Willem

Folâtre 2
Op 23 maart speelden we onze laatste wedstrijd van dit seizoen 2018-2019 bij DGW. De selectie was, door verhindering van 3 man, uitgedund tot het minimum van 6. Die 5 mannen en 1 vrouw hadden zin in een leuke pot. De 1e ronde werd 2-1 voor DGW, maar met een beetje geluk had het ook 1-2 kunnen zijn. Daarna liet het geluk ons in de steek en bleek DGW gaandeweg sterker. Na de tripletten-ronde was de achterstand opgelopen tot 4-1. Nog even meenden wij naar 4-4 te kunnen streven, maar dit bleek ijdele hoop. De wedstrijd eindigde in een verdiende 6-2 voor DGW. 

De eindrangschikking is nog niet bekend, maar we zweven onder het midden. Omdat wij de laatste ronde zijn vrijgeloot, is het afwachten wat onze naaste concurrenten nog kunnen doen.

Gelegenheids-captain Theo

Folâtre 3
Folâtre 3 verliest nipt van kampioen Waddinxveen 1. In een leuke wedstrijd heeft Folatre 3 met 5-3 verloren van terechte kampioen Waddinxveen. Eigenlijk waren we helemaal niet zoveel minder dan Waddinxveen, maar in sommige onderdelen vanhet boulen waren zij net iets slimmer. Vooral hun percentage van raak tireren was hoger.

Al met al was het weer een leuke middag boulen, en Folâtre 3 moet zijn hoop maar op volgend jaar zetten, dat er niet een heel goede club in hun poule zit.

Bert vd Quast