Update Corona virus, 5 april 2020

Dinsdagavond 31 maart 2020 heeft het kabinet besloten de datum van maandag 6 april te verlengen tot dinsdag 28 april. Dit betekent dat Folâtre in ieder geval tot en met deze datum gesloten blijft voor alle activiteiten. Ook het Open Dames Kampioenschap van 2 mei hebben wij geannuleerd. De bond heeft zelf alle activiteiten tot 1 juni opgeschort. Vooralsnog vinden wij dat nog te voorbarig en volgen wij het besluit van het kabinet/RIVM, 28 april dus.

De NJBB heeft ook besloten dat de huidige competities in de NPC niet meer worden hervat en als beëindigd worden beschouwd. Er worden geen kampioenen aangewezen maar de laatste stand is wel doorslaggevend voor eventuele promotie en degradatie. Dit betekent dat Folâtre 2 zal promoveren naar de 3e klasse. Dat hadden zij liever met een kampioenschap bereikt maar de goede resultaten in dit seizoen worden in ieder geval wel beloond. Een felicitatie is dus op zijn plaats! Marja, Gerard, Hans, Piet, Roel, Hilbrand, Theo, Gerard, Joop en Gertjan: we gaan jullie nog in het zonnetje zetten!

Voor het volgende seizoen van de NPC zijn overigens vijf teams ingeschreven. 
De finaledag van de Winter Senioren Competitie is (nog) niet afgelast. Hopelijk kan die op een later tijdstip alsnog worden gespeeld.

Onze eigen wintercompetities worden niet uitgespeeld en er zullen dus geen winterkampioenen 2019-2020 komen. Hopelijk kunnen we wel iets gaan doen met de zomercompetitie. Dat zal afhangen van het verdere verloop van de Corona-crisis.

Folâtre is niet helemaal stil gevallen. De accommodatie wordt regelmatig gecontroleerd, er is een actieve Whatsapp-groep en op Facebook kun je dagelijks de belevenissen van Henk de Bie volgen. Aanmelden voor de Whatsapp-groep kan trouwens nog steeds! Stuur dan een mailtje naar bestuur@folatre.nlBovendien was er een mooi stuk in de Telstar over de familie Aad Tas. 
Het bestuur gaat maandag voor het eerst digitaal vergaderen. Dat zal ook weer een nieuwe dimensie geven.

Laten we hopen dat de voorzichtig positieve cijfers zich doorzetten en wij onze boules na 28 april weer tevoorschijn kunnen halen. Tot die tijd: hou je allemaal aan de regels! Blijf gezond!

Het bestuur CdP Folâtre,
Hans-Willem, Janny, Roel, Leen en Gertjan