Update Corona virus, 7 mei 2020

Hierbij een nieuwe update vanuit het bestuur. Wij hopen op de eerste plaats dat iedereen gezond is en jullie het allemaal nog kunnen bolwerken in deze Corona tijd. Onze vereniging heeft het zwaar gehad de afgelopen periode met het overlijden van Jan, Nel, Henk en Joop. Het doet ons goed dat veel leden aanwezig waren bij hun afscheid.

Kunnen we al boulen?
Na de toespraak van Mark Rutte gisteren, hebben wij overleg gehad over wat de versoepeling per 11 mei kan betekenen voor boulend Nederland, en natuurlijk in het bijzonder voor Folâtre. Aangezien buiten sporten dan weer mag en wij geen contactsport beoefenen zijn er wellicht mogelijkheden om weer te gaan boulen. Wel onder de strenge voorwaarden die daarbij gelden en een kantine die tot 1 september gesloten blijft. Daarnaast moeten wij mee overwegen dat het overgrote deel van onze leden in de risicogroep valt. 
Voordat wij de mogelijkheden verder gaan uitwerken wachten wij nog op een advies van de bond. Dit verwachten wij één dezer dagen. Met dit advies zullen wij aan de slag gaan en jullie dan verder inlichten. 

Jeugdtraining gestart
Overigens hebben wij samen met L’Esprit de jeugdtrainingen (tot 18 jaar) al kunnen hervatten. De accommodatie én alle deelnemers hielden zich strikt aan de protocollen van de gemeente en de sportbonden. De eerste training op 2 mei was daarom een groot succes.

Algemene Ledenvergadering
Er is een noodwet aangenomen die ons toestaat de Ledenvergadering 4 maanden uit te stellen. Folâtre maakt daar gebruik van aangezien wij geen dringende beslissingen hoeven te nemen en de jaarrekeningen al door de kascommissie waren gezien. Waar een vereniging verplicht was die vergadering in het eerste halfjaar te houden, hebben we nu de tijd tot 1 november. Hopelijk kunnen we tegen die tijd met voldoende mensen in de kantine terecht. 

Bar voorraad
Het bestuur heeft besloten dat de (geringe) voorraad die binnenkort “over de datum” is, verdeeld zal worden over de vrijwilligers die momenteel druk aan de accommodatie werken en de voedselbank. Het gaat niet om grote aantallen omdat de kantinecommissie op tijd de normale bestelling kon annuleren.

Hulp van NOCNSF
Het NOCNSF organiseert webinars met tips en adviezen voor sportverenigingen in deze corona tijd. Onderwerpen zijn “Communicatie naar leden”, “Ledenwerving (en behoud)” en “Financieel”. Folâtre neemt hier deel aan. Wellicht kunnen wij hier nog zaken leren.

Annulering komende activiteiten
Omdat de kantine in ieder geval gesloten blijft tot 1 september, en wedstrijden nog niet mogelijk zijn, hebben wij de volgende evenementen moeten aflasten:
– Uitwisselingen met Nootdorp, Bleiswijk, Zoetermeer en TOGB
– Zomertoernooien
– Familietoernooi

Tot slot
Wij houden de ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten en zoals beloofd laten wij u snel weten of er eindelijk weer gebould kan worden op onze accommodatie! Tot die tijd…. Blijf gezond! Heb geduld…
Wilt u reageren op deze mail? Heeft u een vraag te stellen? Dat kan via email bestuur@folatre.nl

Bestuur CdP Folâtre
Janny, Hans-Willem, Roel, Leen en Gertjan