Zomertoernooi 6

Woensdag 22 augustus, de aller, allerlaatste speeldag van de zomertoernooien 2018. De opkomst was zo ongeveer als alle andere dagen: 28 spelers, inclusief de wedstrijdleiding. Met dezelfde opgewektheid als alle andere dagen kwamen de deelnemers binnen en om 13.30 zouden we beginnen. Ware het niet dat om 13.28 uur de telefoon ging en zich nog 2 kandidaten aanmelden. Zo soepel als de wedstrijdleiding is, werd er natuurlijk ja gezegd en deze dag begonnen we om 13.45 uur i.p.v 13.30 uur. Het heeft het speltempo niet beïnvloed, want de laatkomers waren het eerste klaar met hun 1e wedstrijd: 13/1 was de uitslag. Hoe zou dat eruit zien na de 2e ronde?

Vol goede moed weer aan de slag. Fijn voor alle spelers dat de punten in deze ronde wat meer verdeeld waren. Natuurlijk enkele uitschieters, maar toch. Niet voor allen was het een verloren zaak om voor de dagprijs in aanmerking te komen. Na deze ronde was er weer een pauze voor een drankje en een hapje, zodat iedereen verkwikt weer aan de laatste partij begon.

En dan de eindstand. De beste 3 van deze dag waren
Ria van de Quast (3+33),
Hans de Bruijn  (3+29),
Aad Tas (3+20).

En wie is dan de beste van dit zomerseizoen? Nadat Leen Hoogerdijk  weer de ATP-formule op de uitslagen heeft losgelaten kwam er een winnaar uit. Met 100 punten was Janny Korevaar de winnaar van het zomerseizoen 2018. Met een mooie trofee is haar inspanning beloond. Marjan en ik hebben deze laatste dag afgesloten met een loterij, waarbij er voor iedereen een prijsje uit te zoeken was. Deze keer werden de lootjes getrokken door Hans Smit. Het is inmiddels een goede gewoonte om hem/haar die de minste +punten heeft gehaald, toch even in het zonnetje te zetten en dan in een meer opgewekte rol. En daarmee waren de zomertoernooien werkelijk ten einde.

Janny Korevaar en
Marjan van der Tuin

PS HET WEER, helemaal vergeten. Het was puik weer!!!