Corona update 15 januari 2022

Wij hebben vrijdag 14 januari kennisgenomen van de persconferentie van minister-president Mark Rutte en de nieuwe minister van VWS Ernst Kuipers.  De nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot 25 januari. Op 25 januari vindt een nieuw weegmoment plaats en wordt besloten of er opnieuw meer versoepelingen kunnen worden aangekondigd. 

Vanaf zaterdag kan er weer binnen en buiten worden gesport, zonder publiek. Er mogen alleen wedstrijden worden gespeeld binnen de eigen vereniging. Competitievormen buiten de vereniging zijn nog niet toegestaan. Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht bij sport binnen. 

Voor Folâtre betekent dit het volgende
– Op alle speelmiddagen -avonden gaan wij weer open. 
– Toegang tot de speelhal is alleen mogelijk met een geldig Corona Toegangsbewijs. Deze wordt vanaf vandaag weer gecheckt.
– Het dragen van een mondkapje is verplicht, behalve in de speelhal en tijdens het spelen.
– De kantine wordt niet gebruikt. De bar blijft dicht en u kunt niet plaatsnemen. De kantine functioneert alleen als doorloop naar de speelhal.
– Biljarten en kaarten is niet mogelijk.
– De interne competities worden weer hervat. 
– Daarnaast blijven de standaard regels natuurlijk van kracht. Houd afstand, was uw handen en blijf thuis bij klachten.

Externe competities
Voor de externe competities verwachten wij na 25 januari meer duidelijkheid. Tot de 25e worden in ieder geval geen wedstrijden gespeeld. Dat betekent dat de WCD van 23 januari én de WSC van 19 januari niet doorgaan. Na 25 januari neemt de bond een definitief besluit over de NPC. Daar zijn daar nog meerdere scenario’s mogelijk maar dat hangt af van de maatregelen die na de 25e gelden. Daarover zullen wij u dan direct inlichten. Momenteel hebben wij inhaalwedstrijden gepland staan op 29 januari. Of deze door kunnen/moeten gaan hangt ook van die beslissing af. Wij houden contact met de teamcaptains.

Het bestuur is blij dat wij de accommodatie weer kunnen openstellen! Hopelijk zien wij jullie snel weer op de banen.Als er nog vragen zijn, laat het ons weten via bestuur@folatre.nl of spreek ons aan op de accommodatie.
Met vriendelijke groeten,
Bestuur CdP Folâtre,
Hans-Willem, Janny, Roel, Leen en Gertjan.