NPC, dag 6

Folâtre 1
Folâtre 1 haalde een moeizame 4-4 na met 3-0 te hebben voorgestaan.

Folâtre 2
Door afwezigheid van Piet en Leaf en het afzeggen van Hilbrand vlak voor de wedstrijd (rugklachten) stonden we er vandaag weer met zijn zessen voor. Wij mochten thuis spelen tegen L’ Esprit 2. Die waren met 9 spelers op volle sterkte gekomen met in hun midden toch aardig wat gerenommeerde namen. We konden aan de bak!

De partijen verliepen deze keer in ons voordeel. Na twee ronden noteerden wij een 3-2 voorsprong. Dat hadden wij al eerder meegemaakt maar waar wij in vorige wedstrijddagen op het laatst het onderspit moesten delven, viel deze keer het kwartje net onze kant op. Nadat L’ Esprit in de laatste ronde op 3-3 kwam, wonnen wij de laatste twee partijen met 13-12! De eerste winst is binnen; 5-3!

Gertjan

Folâtre 3
Vandaag naar Gouda en we hebben er weer zin in. Het is koud en als we daar aankomen realiseer ik me dat ik hier met Jan al eens eerder gespeeld heb. Jan kan er helaas niet bij zijn vandaag, hij heeft last van zijn rug. De rest van het team is hier nog niet eerder geweest. Alleen Martin jaren geleden. 

In Gouda is de hal vanuit de kantine alleen buitenom te bereiken. Met de temperatuur van vandaag is dat alles behalve praktisch. Helaas, we hebben het er maar mee te doen. De hal is zeker niet zo aangenaam als die van ons in Pijnacker. De eerste ronde doubletten. In de hal is het koud en we kunnen ons ook niet echt warm spelen: 3-0.

Van de tripletten krijgen we het ook niet warm. Harrie gaat vandaag Sinterklaas vieren en hij kan al snel eerder naar huis. Later komt Gerard ter V erachter dat zijn tas met nog 1 boul en zijn huissleutel erin weg is. Na het nodige speurwerk komen we uiteindelijk tot de conclusie dat Harrie (hij heeft dezelfde tas), Gerard zijn tas heeft meegenomen en zijn eigen tas heeft laten staan. Het is nog steeds koud, ook in de kantine. 5-0

Jack heeft nog een extra set boules waarmee Gerard kan spelen. Gelukkig maar, want alleen Gerard en ik zijn in de laatste ronde in staat om ons een beetje warm te spelen. 7-1 wordt de einduitslag.

In de kantine is het inmiddels wat warmer geworden. Onder het genot van een drankje en een hapje wordt het toch nog gezellig. Jammer dat we niet thuis speelden en de bovengenoemde standen helaas moeten omdraaien. Volgende week met flink wat saldopunten minder moeten we aan de bak. Iedereen een fijne sinterklaas.

Rino

Folâtre 4
Verslag wedstrijd FOLATRE 4 tegen OSB en BUT 2. De eerste ronde wonnen Janny en Aad hun partij met 13-10. Marjan en Wiebe verloren hun partij met 5-13 en Annemarie en Joke Oud verloren hun partij met 10-13. Na eerste ronde 1-2 achterstand. 

De tripletten werden 2 spannende wedstrijden. Annemarie,Janny en Wiebe wonnen hun wedstrijd met 13-10. Aad,Gerard en Joke Oud wonnen hun wedstrijd na een stand van 12-12 met een goed geplaatst schot met 13-12. In de derde ronde was alles nog mogelijk. 

Aad en Joke Oud wonnen afgetekend met 13-1. Gerard en Janny verloren met 7-13. De winst moest komen van de laatste partij van Marjan en Wiebe. Na een 1-9 achterstand kwamen zij geweldig terug en wonnen met 13-10 hun partij zodat we uiteindelijk een 5-3 overwinning boekten. 

De volgende wedstrijd is uit tegen Vlaardingen 5 ,dat is de koploper in de competitie dus de opdracht is niet eenvoudig maar bij winst zijn we koploper dus we moeten er voor 100 procent tegenaan. 

Aad

Folâtre 5
GRAND CRU 3 – FOLATRE 5  2 – 6
Tegen het nog puntloze Grand Cru 3 speelde wij een wisselvalige wedstijd. Grand Cru  beschikte over een onervaren team die nog veel moesten leren. Een uitslag van 8 – 0 was dan ook voor de hand liggend, ware het niet dat sommige spelers van Folatre een off-day hadden en het woord klootviolen ontstond.

Dit woord betekend  dat er niets bij je lukt en je vaak in een deprimerende toestand verkeert. Daar moet je toch echt zelf uitkomen en je zelf bijeen rapen. Gelukkig was de overwinning veilig gesteld en was de nababbel weer gezellig. Maar het woord klootviolen viel in de nababbel toch wel vaak.

Komende zaterdag thuis tegen MIDI, zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Bert Q.