Vanuit de NPC teams

Folâtre 1
Geen wedstrijd.

Folâtre 2
Geen wedstrijd

Folâtre 3
NPC 16 oktober Folâtre 3-Zoetermeer 4.

De tweede competitie dag van Folâtre 3 begon goed, iedereen had er veel zin in. De eerste doublettenronde begon wel enthousiast maar het ging toch vrij moeizaam, alleen Marian en Hillie stonden al snel op een voorsprong. De blauwe schijfjes op het scorebord (score van de thuisclub) gingen maar moeizaam naar beneden maar halverwege kwam er een kanteling, alleen Annemarie en Piet verloren de partij. Bij Hillie en Marian werd het nog erg spannend omdat de Zoetermeerse dames flink terugkwamen, toch wisten ze na een lange partij te winnen met 13-12.

De triplettencompetitie daarna werden alle twee gewonnen. Janny, Piet en Wiebe wonnen met een monster score 13-1 en Annemarie, Hillie en Marian maakte het nog erg spannend, het eindresultaat was 13-11 .De stand was toen 4-1. Nu was het zaak om de laatste ronde ook goed door te komen. Maar het loopt niet altijd zoals je zou willen Janny en Wiebe verloren. Ook Aad en ik (Joke) moesten na een voorsprong van 5 punten het op het laatst uit handen geven, maar Annemarie en Piet maakten het nog erg spannend na een achterstand kwamen ze helemaal terug en wonnen alsnog met 13-11. 

Zo kwam de stand tot 5-3. Zoetermeer 4 was een stevige tegenstander tegen wie het leuk spelen was.
Joke Oud

Folâtre 4
L’Esprit 3 – Folatre 4: Uitslag 4-4 

In een leuke en spannende wedstrijd hebben beide ploegen een wedstrijdpunt over gehouden. Na de eerste doublette ronde was de stand 2-1 in het voordeel van L’Esprit. Ook de triplette ronde bracht geen verandering nl. 3-2. In de laatste ronde doublette was het Folatre die twee partijen won, en was de eindstand bereikt: 4-4.

Leuke middag geweest en het beantwoordde precies aan het doel. Gezellige tegenstanders en een spannend en leuk potje jeu de boules en een terechte uitslag.
Bert v d Quast

Folâtre 5
16 oktober, onze 2e NPC wedstrijd. Ditmaal thuis tegen Vlaardingen 2, een leuk en gezellig team, net als wij. Tijdens de eerste ronde bleek Vlaardingen over een uitstekende schutter te beschikken die iedere perfect geplaatste boule van Anita direct naar de achterlijn verwees. Het werd uiteindelijk nog  9-13 maar gelukkig wonnen we de andere twee partijen. 2-1 vóór dus. 

Door naar de tripletten. Anita, Gerard V en Harry wonnen eenvoudig met 13-4 maar Gerard t V, Dick en Bram moesten het weer opnemen tegen de meedogenloze tireur. Uiteindelijk werd het 11-13. Tussenstand 3-2!

De laatste doubletten waren ook weer bloedstollend spannend. Harry en Gerard V stonden met 2-8 achter toen het butje een paar centimeter van de zijlijn kwam te liggen. Harry plaatst, boule rolt op de zijlijn verder, gaat ie uit of blijft ie in… Yes! de boule besluit nog even mee te doen en komt aan de binnenkant van de lijn vlak achter het butje tot stilstand. Spanning ten top! Daarna vergooien de tegenstanders al hun ballen en met nog 5 boules te gaan probeert Harry zijn boule te plaatsen. De boule gaat recht op het butje af en… butje uit! Met nog vier ballen over levert dat 4 punten op en staat het 6-8. Dit was echt de ommekeer in de wedstrijd die uiteindelijk met 13-10 gewonnen werd. 

De genadeloze schutter uit Vlaardingen deed weer waarvoor hij gekomen was dus die partij ging met 13-1 verloren. De andere partij eindigde ook weer spectaculair. Beide teams nog twee ballen, het ging om het 13e punt. Tegenstander legt de boule naast de but dus moest er geschoten worden. Opperste concentratie, doodse stilte in de hal…. Pats, Raak!Vlaardingen weer aan zet. Plaatsen ze hun laatste boule wéér naast de but! Opperste concentratie, doodse stilte in de hal…. Pats, Raak! Gewonnen! Eindstand 5-3!

Daarna samen met Folâtre 3 de overwinning gevierd want ook zij hadden met 5-3 gewonnen. Na een drankje en vele bitterboules ging iedereen met een heel tevreden gevoel weer naar huis. Op naar de volgende speeldag!
Willem Roodenburg