Vanuit de NPC teams

Folâtre 1
Eindelijk de winst is daar. Folatre 1 wint in eigen huis van jbv Nederlek 1 met 7-1. Dit geeft de burger moed om as zaterdag tegen ELZA Boules de zege reeks voort te zetten.
Frans Velthuis

Folâtre 2
Na het verlies op de eerste twee dagen dachten we vandaag het tij te kunnen keren tegen Grand Cru 1. Helaas konden wij pas in de laatste ronde de eer enigszins redden door twee partijen te winnen. Uitslag 2-6. Bekeken over alle partijen deden we het echter niet eens heel slecht maar trokken we steeds net aan het kortste eindje.

Er werd redelijk tot goed door ons gebouled en we maakten het de ervaren rotten van Grand Cru best lastig. Conclusie: vertrouwen genoeg om de aanstaande tegenstander, hekkensluiter in onze poule, te verslaan. We gaan het zaterdag zien!
Gertjan Termoshuizen

Folâtre 3
NPC 30 oktober CdP Folâtre 3 – JBC Vlaardingen 3

Met prachtig herfstweer – storm en regen – reden we naar Vlaardingen. Met maximale goede voornemens begonnen we om 12.00 uur aan de 1e ronde. Team 1 en 2 waren redelijk snel klaar (stand 1-1) en werden toeschouwer bij team 3. Puntje voor puntje, soms 2, en zo werd de partij steeds spannender. Vlaardingen stond op 12 en Folâtre op 9. Toen werd het 11-12 en ja hoor, na 1½ uur was de stand 13-12 voor Folâtre. Spanning en vreugde alom, de stand was 2-1 voor Folâtre.

Na de lunch weer aan de slag om de tripletten te spelen. Wederom een spannend duel met als resultaat 1-1, totaal nu 3-2.

Nog 1 maal doubletten. Voor Vlaardingen was de spanning extra groot, want zij hadden nog geen wedstrijd in de NPC verloren. Van Folâtre verloor 1 team al snel met 6-13 en het tweede team verdedigde vrouwmoedig een grote voorsprong, maar kon niet tegenhouden dat de tegenpartij langzaam naderbij sloop. Echter net op tijd wisten zij er met de winst vandoor te gaan. Het 3e team moest hard werken om de tegenpartij bij te houden en verloor uiteindelijk met 13-10. Algehele eindstand 4-4.
Janny Korevaar 

Folâtre 4
Folâtre 4 – Grand Cru 2 uitslag 4 – 4
Folâtre 4 was over het algemeen iets sterker, maar het venijn zat in de laatste ronde. Met een voorsprong voor Folâtre ging de laatste doubletten ronde in. Folâtre 4 had echter de pech dat in die laatste ronde, door omstandigheden twee tireurs weg moesten. Dus ontbrak het aan schotkracht, waardoor Grand Cru 2 van de 3 partijen won en de eindstand van 4 – 4 op het scorebord kwam te staan. Een stand waarvan Folâtre iets te weinig kreeg, maar duidelijk was wel de reden: schotkracht te weinig.

Al met al toch een hele leuke middag, waarvan de derde helft, toch wel heel belangrijk was.
Bert van der Quast

Folâtre 5
Dit team was vandaag vrij.