Vanuit de NPC teams

Folâtre 1
Geen bijdrage ontvangen. Na de winst van vorige week werd er deze week helaas weer verloren, nu met 3-5 van Elza-Boules.

Folâtre 2
Het voornemen was duidelijk. Vandaag gaan we onze eerste punten pakken tegen hekkensluiter JBC Vlaardingen. Helaas leek het daar na de eerste ronde nog niet op. Die verloren we met 1-2. Mede omdat Hilbrand en Gertjan een 8-2 voorsprong niet konden verzilveren en met 11-13 verloren.

De triplettenronde werd eerlijk verdeeld. Beide teams wonnen er één. Tussenstand dus 2-3. Nog steeds uitzicht op de eerste punten, maar dan was er wel werk te doen in de laatste ronde. Beide coaches gingen een tijdje in conclaaf en kwamen met een strijdplan om tot drie winstpartijen te komen. Het magische duo Piet & Piet werd ingezet! Roel en Gerard hadden de eerste ronde al bewezen in vorm te zijn en de mix zou bestaan uit Janneke en Hilbrand.

Het plan werkte bijna. Bijna. Alleen de mix ging strijdend ten onder tegen heel stugge en langzame spelers. Moeilijk spelen en helaas waren wij niet in staat de paar kansen te pakken die er ook wel lagen. De eindstand bleef dus steken op 4-4. Toch het eerste punt binnen! Daar zijn wij blij mee (en Vlaardingen trouwens ook).
Gertjan Termoshuizen

Folâtre 3
Dit team had vandaag een vrije dag en oefende tegen Folâtre 4. Uitslag onbekend maar het zag er gezellig uit.

Folâtre 4
Dit team had vandaag een vrije dag en oefende tegen Folâtre 3. Uitslag onbekend maar het zag er gezellig uit.het zag er gezellig uit.

Folâtre 5
6 november 2021  Verslag  NPC   Nieuwerkerk 4 – Folâtre 5
Om 11.30 uur waren we allemaal present om de strijd aan te binden met onze naaste concurrent Nieuwerkerk 4. Leen had gezegd dat we er op tijd moesten zijn om de lastige baan goed te verkennen. Zogezegd zo gedaan!

Bij de eerste doubletten zat een hele spannende pot van anderhalf uur. Gerard en Anita hadden een leuke voorsprong van 10-4, maar opeens stond het 10-8. Dat gebeurt gewoon. Punt voor punt ging het gelijk op. Bij de stand 12-10 voor Gerard en Anita moest Gerard met nog twee ballen schieten voor het laatste punt want Nieuwerkerk lag. De bal werd prachtig geraakt. Maar ook het butje ging uit. Triomfantelijk liet Nieuwerkerk hun laatste bal zien. Maar toch ging de winst naar Gerard en Anita door de mène  goed uit te spelen. Eerder hadden Bram en Harry met 13-4 gewonnen, maar helaas kwamen Martin en Willem er niet aan te pas. De voorlopige tussenstand 1-2.

Bij de  twee tripletten hielden Nieuwerkerk en Folâtre elkaar in evenwicht en we begonnen optimistisch aan de laatste drie doubletten met een 3-2 voorsprong. Maar dan toch minstens een gelijkspel.

Gerard en Harry verliezen kansloos mede door hun eigen fout door de boules niet te markeren. Hierdoor werd Nieuwerkerk 4 punten in de schoot geworpen terwijl wij de punten zo hard nodig hadden. Bram en Willem konden op onbegrijpelijke wijze hun 8-1 voorsprong niet vasthouden en uiteindelijk sloop Nieuwerkerk puntje voor puntje dichterbij  en voorbij Folâtre mede door hun voortreffelijke gooien. Na anderhalf uur werd de strijd beslist 13-8. En je voelt het al aankomen. Ook Gerard ten Velden en Anita waren niet in staat hun partij te winnen, ook al was deze partij ook erg spannend. Dus we werden geconfronteerd met onze eerste verlies partij. Toch wel een tegenvaller.

Nieuwerkerk 4 – Folâtre 5    5-3 eindstand. Gefeliciteerd Nieuwerkerk. Thuis gaan we natuurlijk dit verlies goed proberen te maken. Maar zoals ik mijn kleinkinderen leer dat ook verliezen bij het leven hoort, hadden opa en oma nog een heel gezellige avond met de kids.
Harry