Jeugdpagina

Leaf van der Brugge Nederlands kampioen Tête-à-tête

In een sterk veld van 14 jeugdspelers is ons jeugdlid Leaf van der Brugge afgelopen zondag Nederlands kampioen geworden in de discipline tête-à-tête. Dit NK speelde zich af op de accommodatie van HKB ’84 in Harderwijk.

Met haar vader Piet langs de kant wist zij de eerste 3 partijen te winnen. Pas toen moest ze een verliespartij laten noteren tegen Tycho Wortel maar de halve finale had ze bereikt! Daarin speelde ze tegen Sam Timmermans. Een lastige partij omdat ze het goed met elkaar kunnen vinden. De partij begon dan ook wat stroef maar Leaf trok de overwinning solide naar haar toe: 13-6.

In de finale trof ze wederom Tycho Wortel, die zijn halve finale ook duidelijk had gewonnen. Met de eerdere verliespartij in haar hoofd was het tijd voor een revanche. Die kwam er duidelijk! Door vooral sterk plaatsen pakte ze al gauw een ruime voorsprong. Die gaf ze ook niet meer uit handen; met een duidelijke uitslag van 13-5 werd ze Nationaal kampioen! 

Naast een dikke high-five van trotse vader Piet kon ze ook direct de felicitaties van de overige aanwezige Folâtre leden (waaronder de voorzitter) in ontvangst nemen. Ongetwijfeld zal ze op de club ook nog in het zonnetje worden gezet.

Vezon – Unieke prestatie Folâtre jeugdspelers bij een groot Internationaal jeugdtoernooi.

Op 7,8 en 9 april was het befaamde grote Internationale jeugdtoernooi in Vezon. Met teams uit Frankrijk (Nationale selectie en het Franse Toro team), Duitsland, België (3 Belgische Nationale selectieteams, Tsjechië, Zwitserland, Hongarije en uiteraard Nederland. Het Nederland meidenteam bestond uit Sam Timmermans, Leaf van de Brugge en Kim van Gellekom. Inderdaad het Nederlandse team bestond uit 2 jeugdspelers van Folatre. Een unicum.

Namens Nederland mocht Kim op vrijdagavond precisieschieten. Met 26 punten ging Kim als beste door naar de laatste 4 voor de zaterdag. De volgende dag begon het triplette toernooi. Het Nederland team begon ijzersterk. Met winst op België 1 en heel verrassend met winst op Frankrijk 1 en België 2 stond Nederland bovenaan. Helaas werd er tegen Tsjechië verloren. Maar daarna toch weer winst tegen Hongarije. De dag werd afgesloten met winst op België 3. Voor Kim was de dag nog niet te einde. Kim speelde de halve finale precisieschieten tegen het Franse Toro meisje. Kim won met grote cijfers door 2 x het but te schieten. Kim was door naar de finale op zondag.

Zondag werd de laatste ronde gespeeld uit de poule tegen Toro Frankrijk. Helaas werd deze partij verloren. Maar Nederland zat bij de laatste 4. Een halve finale dus. Nederland moest opnieuw tegen het Toro team. Helaas trok in deze halve finale het Toro team toch weer aan het langste eind.

Na deze verliespartij moest Kim aantreden in de finale van het precisieschieten. Tot halverwege tijdens de oefeningen ging het gelijk op. Helaas scoorde de Française net iets beter op de laatste oefeningen waardoor de titel aan Kim voorbij ging. Maar een mooie 2e plaats in dit internationale veld is om trots op te zijn. 

Nederland moest strijden om de 3e en 4e plaats tegen Tsjechië. Waar ze in de poule nog verloren van de Tsjechische meiden werd het Tsjechische team nu opzij gezet. Nederland werd in dit topveld met deelname van wereld en Europese kampioenen mooi 3e. En als enige team dat het ijzersterke Franse selectieteam wist te verslaan.        

De beide Folâtre dames met hun maatje kunnen trots zijn op deze prestatie. Onze jeugdige dames hebben de toekomst. 

Oliebollen Jeugdtoernooi 2022
Na twee jaar afwezigheid door Corona vond op woensdag 28 december het 21e Oliebollen Jeugdtoernooi plaats op onze lokatie aan de Groene Wijdte. Ten opzichte van 2019 was er een aantal vaste spelers niet meer bij omdat zij inmiddels geen ‘jeugd’ meer zijn. Jammer genoeg is deze groep nog niet vervangen door nieuwe aanwas waardoor het toernooi voor het eerst niet volledig bezet was.

Toch is er een zeer geslaagd toernooi neergezet door de deelnemers uit Nederland en België. Er werden mooie partijen gespeeld en natuurlijk was het traditionele schieten op porselein de klapper aan het eind van de dag. De sloperstrofee werd daar gewonnen door Tycho Schimmel van PV Gouda.

Folâtre bedankt alle vrijwilligers en begeleiders voor het succes van deze dag. Wij hopen jullie volgend jaar weer te zien!

De volledige uitslag:

Alle foto’s van deze dag vind je hier! Klik!

Foto’s WK 2021

Kim in de Telstar

WK 2021 Junioren

Vanaf januari hebben de jeugdspelers, van onder andere Folâtre, elk weekend getraind voor het WK 2021 junioren.  Dat WK zal uiteindelijk gehouden wordt in Santa Susanna (Spanje) van 12 t/m 14 november 2021.

Voor Folâtre hebben Jeseja Letlora, Kasper Stok en Kim van Gellekom hun uiterste best gedaan om bij de laatste 4 te komen. Uiteindelijk heeft de Nederlandse Bondscoach Frans Velthuis (CdP Folâtre) alleen Kim bij de definitieve selectie gehaald.

Het WK-team dat voor Nederland gaat uitkomen bestaat uit: