Spaar je club gezond

Geef jouw club een steuntje in de rug. 

Goed eten is goed voor de buurt, vinden we bij PLUS. Dat betekent ook dat we graag iets goed doen voor onze omgeving. 

Daarom spaar je nu bij PLUS sponsorpunten voor jouw club. Doe mee en spaar je club gezond! Dat kunnen ze na afgelopen jaar wel gebruiken. 

Zo spaar je mee:
Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 ontvang je een sponsorpunt bij elke 10 euro aan boodschappen* en bijgeselecteerde actieproducten.

Facebooktwittermail
instagram

Clubontmoeting met JBC Zoetermeer

ZATERDAG 4 SEPTEMBER 2021

Na 2 jaar eindelijk weer eens een gezellige ontmoeting met de boelers uit onze buurgemeente Zoetermeer. Iedereen verheugde zich zeer op deze ontmoeting, want na zo’n lange tijd weer eens een competitie spelen tegen een andere vereniging wil iedereen wel meemaken. Nou ja, iedereen? Met veel aandringen kregen wij 20 spelers zover, tegenover 36 van Zoetermeer. Waarom toch zijn onze leden niet (meer) gemotiveerd om aan deze toernooitjes deel te nemen? Het was een prachtig, zonnige middag. Een lust voor allen om een hele middag buiten actief bezig te zijn.

Maar goed, het was niet anders. 20 van ons en 32 van hun! Voor Zoetermeer betekende het dat een door aantal teams tegen plaatsgenoten gespeeld moest worden. Jammer voor hen, maar hun spelvreugde leed daar niet onder.

De start was om 13.00 uur en ruim voor die tijd was bijna iedereen aanwezig. Wij speelden ons spel en na de 1e ronde is de stand: 7 – 3 voor Zoetermeer. Hieruit bleek dat er nogal wat werk te verzetten valt voor Folâtre.

De 2e speelronde gestart en gespeeld en wat denk je? Alweer een winst voor Zoetermeer: 8 – 2.

De 3e speelronde werd gestart en een goed uur later was ook deze afgelopen en kon de eindstand worden opgemaakt. De prijsuitreiking begon nadat iedereen een heerlijke bitterbal had genuttigd.

De eindstand en de prijzen.
De wedstrijdleiding had gezorgd voor een mix van van alles en nog wat als prijs voor de 3 beste teams van elke vereniging. En…. er was natuurlijk de wisselbeker. Die ging naar Zoetermeer, met een eindstand van: 21 – 9. Zoetermeer gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Wij verheugen ons op de clubontmoeting volgend jaar en dan bij Zoetermeer.

Frans Roos danken wij voor de foto’s:

Facebooktwittermail
instagram

Topprestaties op het NK door jeugd van Folâtre

Kim van Gellekom

Tijdens het afgelopen NK tete a tete heeft Kim van Gellekom voor een verrassing gezorgd. Met haar 15 jaar zou ze eigenlijk mee moeten doen met de jeugd. Maar Kim had besloten dat ze zich wilde meten met de Nederlandse dames top.

De een na de ander dame werd uitgeschakeld door het Pijnackers jeugdtalent. Kim reikte tot aan de halve finale. Waarschijnlijk door de druk en het feit dat ze het al zover had geschopt kwam Kim ver achter te staan. Maar Kim bleef vechten en kwam weer helemaal terug in de partij. Bij 10-11 echter kon Kim de mene niet redden en verloor Kim met 13-10.

Het NK tete a tete is een van de kwalificatietoernooien voor plaatsing voor de selectie EK 2022. Daarom moest er ook gestreden worden voor de 3e en 4e plaats. Kim gooide alle schroom van zich af en won met grote cijfers van haar opponent. Op haar 1e NK bij de dames stond Kim gelijk op het podium. Met haar 15 jaar is zij de jongste deelneemster die ooit op het podium heeft gestaan bij de dames.  

Een geweldige prestatie voor het jeugdlid van Folâtre. Daarnaast heeft ze veel punten verdient op de kwalificatielijst voor het EK 2022 in Nederland.

Jeseja Letlora 

Jeseja deed mee bij de jeugd op het NK tete a tete. Met 6 deelnemers eigenlijk veel te weinig. Jeseja had het best wel lastig tegen de jongere spelers. Maar stoïcijns zoals Jeseja kan zijn trok hij toch aan het langste eind.

Uiteindelijk ging de strijd tussen de junior van L’Esprit en Jeseja van Folâtre. Uiteindelijk kwam het aan op de laatste ronde.

Jeseja had zijn 5e wedstrijd al gewonnen en moest afwachten wat zijn concurrent in de laatste ronde zou doen. Het werd heel spannend maar het talent uit Schiedam won zijn laatste wedstrijd met 13-11. Daarmee moest Jeseja met een 2e plaats genoegen nemen. Jeseja ging met een zilveren plak toch tevreden naar huis.

Facebooktwittermail
instagram

Groene groente toernooi

Met een deelname van 24 teams was het Groene groente toernooi redelijk goed bezet. Niet zoveel als vorig jaar toen we het op het laatste moment moesten afzeggen maar precies genoeg voor 3 poultjes van 8.

Eerst moesten de teams door de 2 voorrondes heen. Na de voorrondes werd de poule indeling gemaakt. Deze indeling werd vakkundig door Marja en Leen binnen 10 minuten gemaakt.

In de A. B en C poule moesten de teams strijden voor een plek in de halve finale. De winnaars gingen door en de verliezers kwamen in de complementaire. Uiteindelijk bleven er dus 6 finales over.

Helaas werkte het weer niet mee en moesten de finales afgewerkt worden in de hal. Rond half zes werden vrijwilligers in het zonnetjes gezet en werden de groene groente prijzen uitgereikt. Dit keer waren de groene groente bakken zorgvuldig gevuld door de Plus. Al met al een geslaagd toernooi.  

Hieronder vindt u de uitslagen.

A-poule
1. Les Bohemiens
2. Mario Blom – Kim van Gellekom

A complementair
1. Leen Hoogerdijk – Hans-Willem van Gellekom
2. Rico Letlora – Jason Velthuis

B-poule
1. Dylan Velthuis – Ron van de Velden
2. Johan Meijer – Louis Batens

B complementair
1. Les Bohemiens
2. Didier Viguurs – Maarten Stoop

C-poule
1. Luca Kok – Jeffrey van Loon

 C complementair
1. Lianne van der Giessen – Raymondo de Blij
2. Walter van de Burg – Aad Tas

Facebooktwittermail
instagram

NOS maakt opnames bij Folâtre

Donderdag 19 augustus streek een cameraploeg van de NOS bij Folâtre neer. Er werden opnames gemaakt van de accommodatie en verschillende leden werden op beeld vastgelegd.

Ook de voorzitter heeft een interview afgegeven. De beelden en het interview werden uiteindelijk uitgezonden op vrijdag 27 augustus tijdens het 6 uur en 8 uur journaal. 

Op de website www.nos.nl werd een reportage uitgezonden en er was aandacht voor de reportage op radio 1.

Al met al reclame voor cdp Folâtre en petanque in het algemeen.

Hierbij een aantal foto’s die gemaakt zijn tijdens de opnames.

Facebooktwittermail
instagram

Hernieuwde kennismaking

Samen met Midi, ABA en Grand Cru organiseren wij woensdag 14 juli een toernooi op onze accommodatie. Dit in het kader van een hernieuwde kennismaking tussen onze verenigingen. Er worden drie partijen gespeeld. De aanvang is 13:00 uur. Kosten 5 euro per team. Het inschrijfgeld wordt 100% aan prijzen uitgekeerd.Inschrijven per doublet kan via inschrijven@hpatoernooien.nl of bij Leen Hoogerdijk.

Facebooktwittermail
instagram

Leerling Mondriaan geeft les

Op woensdag 16 juni gaf Roy Kemp van het ROC Mondriaan (locatie Brasserskade) bij Folâtre aan zijn klas een les jeu de boule.

Roy doet examen sportleraar en waar nadere voornamelijk voor hockey, tennis en voetbal kiezen, wou hij wat anders. Zijn leraar was daar zeer over te spreken en als het aan hem ligt krijgt dit een vervolg.

De 12 medeleerlingen van zijn klas kregen 1,5 uur les en waren enthousiast over onze sport. De behaalde dikke voldoende was dan ook verdiend.

Facebooktwittermail
instagram

Zomertoernooien van start!

Op woensdag 16 juni beginnen de interne zomertoernooien weer. De 2e is op 30 juni. Even noteren in de agenda.
Aanmelden vanaf 12.30. DE SPEELTIJD BEGINT OM 13.00 UUR.
Na drie partijen is er een prijsje voor de nrs 1, 2 en 3.

Tot woensdag.
Marjan en Janny.

Facebooktwittermail
instagram

Selectie WK Junioren

Hierbij kunnen wij u melden dat Kim van Gellekom, lid van Folâtre, is geselecteerd voor het WK Petanque junioren in Ayutthaya Thailand welke zal plaats vinden in november 2021.

Daarnaast is ook nog eens Jeseja Letlora van onze vereniging als reserve aangewezen. De vele trainingsuren die beide regelmatig bij Folâtre uitvoeren hebben hun vruchten afgeworpen.

Staand van links naar rechts: Michelle de Blij (Les Boulistes), Elise Nuijten (Les Boulistes), Kim van Gellekom (CdP Folâtre). Zittend van links naar rechts: Luca Kok (L’Esprit), Jeseja Letlora (CdP Folâtre (reserve)).

Update (7 juni 2021):
Helaas heeft de organisatie van het WK in Thailand besloten om het evenement te annuleren in verband met de nog onzekere situatie rond COVID-19. Voor het team wordt nu naar andere mogelijkheden gezocht om internationaal een toernooi te spelen.

Facebooktwittermail
instagram