Kennismaking

Introductielessen Jeu de Boules voor beginners

Natuurlijk hebt u wel eens een balletje gegooid op de camping of op het strand. Met van die plastic gekleurde ballen of zelfs met ijzeren boules. In de volksmond Jeu-de-boules maar de juiste benaming is petanque. Zowel technisch als tactisch is het een heel bijzondere sport en bevat het veel meer aspecten dan u in eerste instantie zou denken.

Wilt u petanque spelen in Frankrijk of gewoon ergens in Nederland en daar een beetje goed voor de dag komen? Dan is het nu het juiste moment om in actie te komen, want regelmatig  worden er door Folâtre kennismakingscursussen gegeven door een tweetal ervaren spelers.

Niet alleen voor de Frankrijk-ganger, maar voor iedereen die kennis wil maken met deze sport. Er wordt natuurlijk ook aandacht gegeven aan de verschillende technieken van gooien en de beginselen van de tactiek worden uiteengezet. Boules zijn aanwezig en informatie over het spel krijgt u mee.

U bent van harte welkom op onze accommodatie aan de Sportlaan 7 in Pijnacker. Mocht u interesse hebben laat het dan weten. Meer informatie kunt u krijgen via ons email adres: info@folatre.nl of u kunt bellen met de heer Leen Hoogerdijk; 06- 22 31 33 09.

Mocht u de accommodatie willen huren en met een groepje tegelijk komen spelen, eventueel onder begeleiding, dan kunt u contact opnemen met de kantinecommissie (kantine@folatre.nl) of contact opnemen met Ria van der Quast. Zij bespreekt met u de mogelijkheden. Haar telefoonnummer is 015-369 5198.

 

Reglementen, spelregelsActiviteiten Folâtre
Uitgebreide spelregelsAgenda activiteiten Folatre
NJBB_verkorte-spelregels