Kennismaking

Introductielessen Jeu de Boules voor beginners

Bent u ooit op vakantie in Frankrijk geweest? Dan heeft u vast op de dorpspleintjes of op de camping mensen zien jeu de boulen. Jeu de boules is één van de vele varianten van het spel en heet eigenlijk petanque.

U heeft waarschijnlijk genoten van het sfeertje op die pleintjes, maar eigenlijk weet u nog niet hoe het spel nu precies gespeeld wordt. Club de petanque Folâtre biedt u de gelegenheid om één en ander te leren over de regels, de techniek en de tactiek van het spel, door u vier gratis lessen aan te bieden. Tegelijkertijd maakt u kennis met de gezellige sfeer bij Folâtre; sociaal contact is voor veel leden een belangrijke reden om deze sport te beoefenen.

De lessen worden gegeven op onze accommodatie aan het einde van de Sportlaan in Pijnacker op de donderdagavonden 5, 12, 19 en 26 oktober 2023 van 19:30 tot 21:00 uur.

Regen? Geen probleem, want wij hebben een prachtige hal waar ook binnen gespeeld kan worden. Boules zijn aanwezig en een boekje over het spel krijgt u mee. De drie lessen zijn gratis. Meer informatie kunt u krijgen bij de heer Leen Hoogerdijk, 06 223 13309. U kunt zich ook bij hem opgeven. Aanmelden via de mail kan ook. Ons emailadres is info@folatre.nl

Mocht u de accommodatie willen huren en met een groepje tegelijk komen spelen, eventueel onder begeleiding, dan kunt u contact opnemen met de kantinecommissie (kantine@folatre.nl) of contact opnemen met Ria van der Quast. Zij bespreekt met u de mogelijkheden. Haar telefoonnummer is 015-369 5198.

 

Reglementen, spelregels
Uitgebreide spelregels
NJBB_verkorte-spelregels