Clubontmoeting Folâtre – TOGB

Op 4 augustus was het zover. De JeudeBoulesverening TOGB uit Berkel en Rodenrijs kwam hun voorsprong van 12 mei op CdP Folâtre verdedigen. Bij de opening van de dag vermeldde ik ten onrechte dat zij zich moesten verdedigen. Niets is minder waar. De eindstand op 12 mei was 26 voor TOGB en 19 voor Folâtre. Maar onuitgesproken wisten de spelers van Folâtre waar ze voor stonden. 

Van beide verenigingen gingen 12 teams met elkaar de strijd aan. Er moesten 3 wedstrijden gespeeld worden, waarbij na elke wedstrijd er een teamwisseling plaatsvond. Successievelijk melden alle spelers zich present en na het welkom startte om 13.00 uur de eerste wedstrijd op de daartoe aangewezen banen.

Even iets over de banen waarop gespeeld wordt. Elke vereniging heeft zijn “eigen banen”, waar mee ik wil zeggen dat men gewend is aan het eigen terrein waarop gespeeld wordt. Dat betekent dat de TOGB-ers moeten wennen aan de banen van Folâtre. Dat is natuurlijk logisch, maar een heel bekend gezegde is: elke goede bouler kan op elk terrein spelen”. Ja, deze uitspraak is juist, maar zegt niets van het resultaat. Je moet gewoon wennen aan een andere ondergrond, dan je gewend bent. En dat zal ook wel van invloed geweest zijn op de ontmoeting op 12 mei bij TOGB, waar Folâtre dik verloor.

Goed nu weer de realiteit. In de zomerse sferen van de pleintjes in Frankrijk is er met spanning en ontspanning voortreffelijk gespeeld. Na 3 partijen werd de balans opgemaakt en bleek dat Folâtre de winnaar van de dag was geworden. Eindstand: Folâtre 22 en TOGB 14 gewonnen partijen.