dag 2 – NPC 2019/2020

Folâtre 1
Zaterdag 05 oktober 2019, 2de NPC dag. Tegenstander JBC Nederlek.
Speellocatie: JBC Nieuwerkerk

1ste ronde- Doublet Leen en Ron wisten helaas hun partij niet te winnen en verloren deze met 8 – 13. Het 2de team bestaande uit Hans-Willem en Dylan wisten hun partij te winnen met 13 – 5 mix team Willem en Mirjam wisten hun partij te winnen met 13 – 7. De eerste ronde was een feit en met een stand van 2 -1 op naar de tweede ronde!

Tripletten; Leen, Ron en Hans-Willem wisten de partij niet te winnen en verloren deze jammerlijk met 10 – 13. Het andere team Willem, Dylan en Kim wisten met al hun jeugdigheid gecombineerd met de nestor van het team- de stand van 13 – 3 op het bord te zetten en hierdoor een voorsprong van 3 -2 vast te zetten. Op naar de laatste speelronde- om de dag veilig te stellen moest er minimaal 1 partij gewonnen worden- voor een gelijke stand! Maar dit was niet de doelstelling- winnen, dat is waar we voor gekomen zijn. Het mix team Willem en Mirjam, beten de spits af en zetten een mooie stand op het bord 13 – 10. Jason en Jeseja, hadden, niet het makkelijkste terrein, maar hadden net iets meer grip- op het veld als hun tegenstanders en wisten te winnen met 13 – 8. Daarin tegen waren Leen en Ron nog bezig met hun laatste partij, deze partij kon 2 kanten opgaan en helaas ging deze de kant op van Nederlek 8 – 13. Eindstand 5 – 3. Volgende NPC is op 19 oktober 2019- uit tegen ASV Celeritas 1

Frans

Folâtre 2
5 oktober 2019,  Folâtre 2 tegen Allez Tirer Maassluis 1.
We hadden er zin in, de acht mannen (de enige dame in ons team was met de kids weg) van Folatre 2.  Al vaker en met plezier hadden we tegen Allez Tirer gespeeld en we verwachtten ook thuis weer een leuke pot. De eerste ronde van drie doubletten kwamen we redelijk door, alleen schrijver dezes had last van boules als ongeleide projectielen. Enfin, stand na de 1e ronde 2-1 voor Folatre.

Daarna met een wat andere samenstelling van de teams de 2e ronde met twee tripletten in. Maar het verzorgde plaatsen, het raakschieten en de tactiek lieten te vaak te wensen over. Zo gingen beide partijen verloren. Teleurgesteld, maar ook enigszins getergd, noteerden we een tussenstand van 3-2 voor Maassluis.

Onze captains husselden vervolgens in de pauze de samenstelling van de 3 doubletten op een briljante wijze door elkaar…. en nu klopte (vrijwel) alles als een bus. Tot genoegen van de toeschouwers werd er weer geconcentreerd en met overtuiging gespeeld, er werd weer mooi geplaatst en regelmatig ijzer op ijzer geschoten. En ja, het lastige veld (en dat is het…) was nu een probleem voor de tegenstander. Zo namen we revanche voor een slechte 2e ronde en werd Allez Tirer in de 3e ronde met 13-6, 13-6 en 13-9 toch nog opzij gezet. De winst met 5-3 werd daarna (en met dank aan de kantinemedewerkers) nog een tijdje gevierd. 

Theo Mast

Folâtre 3
Folatre 3 was te gast bij Les Francophiles. We werden als “oude bekenden” hartelijk verwelkomd. Het was weer een gezellig samenkomen en zoals het gasten betaamt, hebben wij de gastvrouw en gastheren de overwinning gegund.

Met een eindstand van 5 voor hen en 3 voor ons (natuurlijk met pijn in het hart om dat te moeten schrijven) hebben wij afscheid genomen. Wij zien uit naar de revanche op 18 januari 2020.

Janny Korevaar