dag 3 – NPC 2019/2020

Folâtre 1
Zaterdag 19 oktober 2019 de 3de NPC dag. Tegenstander ASV Celeritas, Speellocatie: Alkmaar

1ste ronde- Doublet Leen en Jobbi (super sub- bij afwezigheid van Ron) wisten hun partij te winnen met 13 – 1. Het 2de team bestaande uit Hans-Willem en Dylan hadden een moeilijke start maar vochten zich terug in de partij (super gedaan) en wonnen met 13 – 8. Het mix team Willem en Mirjam wisten helaas hun partij niet te winnen 3 – 13. De eerste ronde was een feit en met een stand van 2 -1 op naar de tweede ronde!

Tripletten; Leen, Willem en Hans-Willem wisten na goed samenspel en na een zinderende partij te winnen met 13 – 11 en Team Jobbi, Dylan en Kim, deze partij was net zo spannend- en kon alle kanten op- maar door de vechtlust van onze jeugd, was de uiteindelijk stand 13 – 12. Met beide winstpartijen op zak en een stand van 4 – 1, op naar de laatste speelronde. 

Het mix team Willem en Mirjam, hadden de juiste instelling en rol verdeling en hadden maar één doel- winnen en dat deden ze dan ook 13 – 9. Leen en Jobbi hadden het niet erg moeilijk- dit kwam doordat ze beide goed stonden te spelen en de tegenstander, weinig ruimte gaven om te kunnen boulen- wisten ze maar één mene af te geven- 4 punten eindstand 13 – 4. Jason en Jeseja, hadden het niet makkelijk- de tegenstanders hadden een bepaalde insteek om het spel te beïnvloeden- en dat had- een weerslag op de beide Folatre spelers. Maar er werd op zijn tijd- goed gespeeld, door Jeseja en Jason met goede geplaatste en geschoten bouls. Maar de Celeritas was net iets sluwer in het spel. De laatste partij wiste Jason en Jeseja- dan ook niet te winnen 3 – 13. Eindstand 6 – 2! Volgende NPC is op 2 november 2019- uit tegen Les Mille Iles 1

Frans.

Folâtre 2
Twee jaar geleden streden we met Nieuwerkerk 1 om het kampioenschap. Zij trokken toen aan het langste eind maar na hun degradatie uit de 3e klasse vorig seizoen, komen wij ze dit jaar weer tegen. Roel en ik hadden als captains een luxe probleem. Onze hele selectie was fit en inzetbaar.

De eerste ronde verliep uitstekend. Theo en ik wonnen al snel met 13-0 van routenier Wim Flecken en ook Roel/Gerard V en Gerard K/Hans wisten hun partij te winnen. 3-0! Misschien met wat overmoed, gemakzucht of onderschatting gingen we de tweede ronde in. Dat werd afgestraft! Zowel het team Roel/Piet/Theo als Marja/GerardK/Hans verloren hun partij. 3-2!

Gelukkig kwam de waarschuwing goed aan. Alle hens aan dek in de laatste ronde. Met volle focus gingen de teams de hal in. Nu waren het Marja/GerardK die een 13-0 uitslag mochten noteren. Daarna volgden Theo en ik met 13-1 en was het wachten op Roel/GerardV. Zij maakten er nog een spannend potje van maar wonnen ook: 13-12. Einduitslag 6-2! Een resultaat om trots op te zijn!

Gertjan

Folâtre 3
We begonnen met goede moed aan de 3e competitieronde tegen DGW 3. De eerste ronde verloren we alle drie de wetstrijden waarvan 2 afgetekend en 1 na een spannende strijd met 10-13. In de tweede ronde werd één wedstrijd verloren met 8-13 en één gewonnen met 13-11.

In de derde ronde konden we bij winst in alle 3 de partijen nog gelijkspelen. Helaas verloren we 2 partijen en wonnen we er maar 1 zodat de uitslag 2-6 was. 

Aad