Groene Groententoernooi

Met 25 teams werd zondagochtend 1 september begonnen aan het welbekende Groene Groententoernooi bij Folâtre. Het was een heerlijke dag om te boulen. Niet te warm en ook niet te koud. Nadat Marja Ermerins de loting had verricht werd er gestart met de drie voorronde-partijen. Daarna vond een indeling plaats in de A, B en C poule. In de A en de B poule werd gespeeld volgens het afval systeem. In de C-poule werden er nog 2 voorgelote wedstrijden gespeeld.

De C-poule speelde dus nog 2 wedstrijdjes. Uiteindelijk waren er in de C-poule 3 winnaars. De poule werd gewonnen door het team uit Nieuwerkerk. De Folâtre-teams Hans met Colette en Rien met Bea vielen hier ook in de prijzen. Met een mooie Groene Groentenbak, door Aad Tas verzorgd, gingen zij naar huis.

In de A-poule en B-poule was elke wedstrijd een soort finale. Verlies was naar huis, winnen was nog steeds kans op de hoofdprijs. De B-poule finale stonden uiteindelijk 2 jeugdteams. Het Folâtre-team Jason Velthuis en Jacob Huitsing en het mix team Kim van Gellekom met Sanne van Ieperen. Ondanks dat het meisjes team terug kwam van een grote achterstand ging de hoofdprijs in de B-poule naar de mannen.

In de A-poule was het superspannend. Het team van Midi stond in de finale tegenover het team uit Genebos (Belgie). De A finale werd traditioneel gespeeld op het Carre D’honneur. Waar de gehele dag op de achtergrond de muziek speelde vond het Belgisch team dat dit hun stoorde. De muziek werd dan ook uitgezet. Hiermee nam ook onderling de spanning toe. Waar het team van Midi in de kwartfinale met sterk plaatsen het enige Folâtre team in de A poule uitschakelde, ging het in de finale veel moeizamer. Het team van Midi kwam dan ook achter te staan met 7-1. Door te draaien kreeg het team van Midi weer wat greep op de wedstrijd en kwamen terug naar 6-7. Helaas was die comeback van korte duur en werd de finale uiteindelijk gewonnen door het team uit België.

Bij de prijsuitreiking werden alle winnaars voorzien van de mooi opgemaakt groente bakken en een envelop met inhoud. Met dank aan de vele vrijwilligers achter de bar, Marja achter de wedstrijdtafel en Aad voor de mooie groente werd een top dag weer afgesloten.