Leaf van der Brugge Nederlands kampioen Tête-à-tête

In een sterk veld van 14 jeugdspelers is ons jeugdlid Leaf van der Brugge afgelopen zondag Nederlands kampioen geworden in de discipline tête-à-tête. Dit NK speelde zich af op de accommodatie van HKB ’84 in Harderwijk.

Met haar vader Piet langs de kant wist zij de eerste 3 partijen te winnen. Pas toen moest ze een verliespartij laten noteren tegen Tycho Wortel maar de halve finale had ze bereikt! Daarin speelde ze tegen Sam Timmermans. Een lastige partij omdat ze het goed met elkaar kunnen vinden. De partij begon dan ook wat stroef maar Leaf trok de overwinning solide naar haar toe: 13-6.

In de finale trof ze wederom Tycho Wortel, die zijn halve finale ook duidelijk had gewonnen. Met de eerdere verliespartij in haar hoofd was het tijd voor een revanche. Die kwam er duidelijk! Door vooral sterk plaatsen pakte ze al gauw een ruime voorsprong. Die gaf ze ook niet meer uit handen; met een duidelijke uitslag van 13-5 werd ze Nationaal kampioen!

Naast een dikke high-five van trotse vader Piet kon ze ook direct de felicitaties van de overige aanwezige Folâtre leden (waaronder de voorzitter) in ontvangst nemen. Ongetwijfeld zal ze op de club ook nog in het zonnetje worden gezet.