NPC dag 1

Folâtre 2
Het had maar weinig gescheeld of Folâtre 2 had zich moeten terugtrekken uit de competitie. Gelukkig waren een paar oude helden bereid er nog een jaartje aan vast te plakken en kregen we bovendien versterking van Willem en Leaf. Zo kunnen wij vol goede moed de competitie weer in.

De eerste tegenstanders kwamen naar Pijnacker uit Bergen op Zoom, Petangeske 2. Een gezellige club waar ook mooie wedstrijden uit kwamen. Na de eerste ronde stond een 1-2 achterstand op het bord. Dit werd in de tripletten (maar daar waren we toch nooit zo goed in?) rechtgetrokken zodat we de laatste ronde met een 3-2 voorsprong begonnen.

Helaas werd in die beslissende ronde maar één partij met winst afgesloten. Een tweede werd door een slechte laatste mene net aan verloren. Daar had meer in gezeten! Toch zijn we met een 4-4 gelijkspel tevreden. Het eerste punt in die moeilijke Derde Klasse is binnen!

Gertjan

Folâtre 5
Februari 2020 is er gestart met verzamelen van spelers om een nieuw NPC Folâtre team te kunnen beginnen. Leen Hoogerdijk wilde, wanneer hij daar tijd voor had, onze coach worden. Onder zijn leiding hadden we op 23 april 2020 een bijeenkomst met de toenmalige leden van ons team. Op deze bijeenkomst zijn afspraken gemaakt over de rolverdeling binnen het team. Martin en zonodig Willem zullen het captains deel voor hun rekening nemen. We hebben afgesproken dat iedereen die bij een wedstrijd aanwezig kan zijn, tenminste twee maal die dag zal boulen. Jan van der Burg heeft een groepsapp gemaakt, die ervoor zorgt dat we snel en adequaat met elkaar kunnen communiceren.

Folâtre 5 was helemaal gereed om te beginnen. Helaas was het onder de toenmalige omstandigheden in september onverantwoordelijk de 2020 – 2021 NPC competitie door te laten gaan. Ook de NPC 2021 – 2022 werd na vier door ons gespeelde wedstrijden gestopt. Uiteraard is Folâtre 5 heel blij dat er dit jaar wel begonnen kon worden met de NPC.

We zijn ingedeeld in poule 6011 met de teams JBC Zoetermeer 4, L’Esprit 4, Grand Cru 3 en 4, JBC Vlaardingen 5, PV Markeer 2 en De Goede Worp 5. We zijn begonnen op zaterdag 17 september met een uitwedstrijd tegen JBC Zoetermeer 4. Ons team bestaat uit bijna dezelfde leden als vorig jaar: Anita van Zuidam, Jacqueline Quicken (Zij was er deze keer niet bij, omdat zij gevraagd was om met Folâtre 1 mee te doen), Gerard Vijverberg, Harry Docter, Gerard ten Velden, Jan van der Burg, Willem Roodenburg en Martin Remmerswaal. Of het nu kwam omdat we inmiddels al twee jaar geoefend hebben, maar we gingen er naar toe met een goed gevoel.

Na de 1ste doublet ronde stonden we 2 – 1 vóór. Gerard ten Velden met Jan wonnen ruim. Harry en Gerard Vijverberg moesten er hard voor werken, maar wonnen wel. Willem en Martin verloren hun partij. Na de 2de ronde was de stand 2 – 3 omdat we beide tripletten niet konden winnen. Misschien moeten we daar nog een beetje voor gaan oefenen. Gelukkig wonnen we in ronde 3 alle drie de doubletten en werd de einduitslag 5 – 3 voor ons. We weten als geen ander hoe belangrijk de derde helft met z’n allen is. Daarom heeft Willem aangeboden om alle koffie, thee, fris, bier, wijn en bittergarnituur na afloop van de wedstrijd te betalen. Uiteraard krijgt iedereen om de vier weken een betaal verzoek/opdracht om haar of zijn aandeel aan Willem over te maken.  We kunnen met z’n allen terugkijken naar een in alle opzichten heel geslaagde middag.

Met een vriendelijke Folâtre groet,
Martin Remmerswaal