NPC, dag 12

Folâtre 1
Midi 1 – Folatre 1
Deze beladen wedstrijd werd helaas verloren met 5-3.

Folâtre 2
Folâtre 2 heeft zaterdag 11 maart DGW1 thuis mogen ontvangen. Voordat er mocht worden gespeeld moest er eerst nog het e.e.a. op de accommodatie gebeuren. Mijn teammaat had mij gevraagd om hem te helpen en vroeg of ik hem om 10:15 op kon halen. Hij zou de banen gaan vegen en uitzetten en ik zou alvast de koffie gaan zetten. Ik arriveerde netjes op tijd bij zijn huisadres. Ik zag al een schaduw door het voordeurraam gaan en daarna ging de voordeur open en tot mijn verrassing stond daar een verbaasde nog enigszins slaapwandelende teammaat in zijn badkamerjas. Hij schaamde zich, excuseerde zich en vroeg aan mij of ik alvast naar de accommodatie kon gaan om e.e.a. ander te openen. Ik dacht dat dat gaat wel lukken.

Bij de club aangekomen, nadat ik de poort van het slot heb gehaald en de accommodatie heb  geopend ben ik naar binnengegaan. Ik had als belangrijkste in mijn hoofd zitten om zo snel mogelijk de verwarming aan te doen en om koffie te gaan zetten. In de hal was het namelijk maar 10 graden.  Ondanks dat ik ook bardiensten draai heb ik eerlijk gezegd nog nooit de accommodatie hoeven openen. En ja, dat blijkt dus ook wel, waar zitten de lichtknoppen, waar zit de thermostaat van de kantine en hal, hoeveel scheppen koffie per pot, hoe gaat de kassa aan, waar ligt het procedureboek etc. Uiteindelijk is alles gelukt, mede namens onze superheld Hans H. Uiteindelijk wees Hans aan waar het procedure handboek lag. En dan blijkt dat het openen van de accommodatie op een NPC speeldag, toch wat meer betekent dan alleen wat sloten van het slot halen en de verwarming hoger zetten. Hoeveel teams spelen er? Welke soep gaan we serveren? Hoeveel gehaktballen? Jus maken? Hoeveel broodjes kaas? Hoeveel scheppen per pot koffie? Al snel vulde de kantine zich met wedstrijdspelers en was het best wel aanpoten om iedereen tevreden te houden.

Uiteindelijk om 12:00 waren we klaar om te gaan spelen zonder de mogelijkheid om eerst in te gooien.  De eerste 3 doubletten leken de kant van Folatre op te gaan , maar helaas werd de tussenstand na de 1e ronde 1-2. Op naar de volgende ronde , de 2 tripletten werden uiteindelijk wel door Folatre gewonnen. Tussenstand na 2e  ronde, 3-2 voor Folatre. Dat zag er goed uit en we hadden vertrouwen in de 3eronde. Dat leek ook eerst goed te gaan gezien de ruime voorsprong bij enkele partijen. Maar toch wisten we alle 3 partijen alsnog te verliezen. DGW1 wint met 5-3 van Folatre2. Dat is balen.

Ondanks een drukke start van de ochtend en het minder positieve resultaat van de wedstrijden, heb ik een fijne leerzame en sportieve dag gehad. Ieder teamlid had natuurlijk meer verwacht wat resultaat betreft, maar ik weet zeker dat we met onze positieve, gezellige en sportieve inzet de laatste 2 dagen gaan vlammen.

Hilbrand

Folâtre 3
Folatre 3 verliest met 2-6 van Vlaardingen 3.

Folâtre 4
In de 12de speelronde van de NPC speelde Folatre 4 tegen Grand Cru 2. Een tegenstander, waarvan we ook uit, al hadden verloren. Op de ranglijst hadden zij 3 winstpunten minder dan wij, dus waren wij enigszins optimistisch, dat werd keihard gelogenstraft.

Het leek wel of er voor onze pointeurs een verbod was, om de bal binnen een meter van het but te gooien. Ook de tireurs deelden mee in de malaise, door af en toe, zeker wel een meter mis te schieten. Algehele malaise dus, maar we kunnen beter.

De eerst komende competitiedag zijn we vrij, dan 2 weken daarna spelen we de laatste competitieronde, tegen Folatre 3. Dan moet blijken dat we beter kunnen en gaan we de tegenstander niet feliciteren met de overwinning als er nog een bal in het spel is.

Komt goed, het duurt alleen zo lang.

Bert Q

Folâtre 5
Ons team was niet compleet, Harrie en Rino waren verhinderd en Gerard V. kon maar 1 ronde meedoen. Gelukkig was Jack bereid bij ons in te vallen.  We begonnen na de koffie en het inspelen met gezonde spanning aan de doublettenronde. Anita en Jan helaas 6-13 verloren maar bij de andere twee partijen was het nog spannend. Helaas, ook die werden verloren met 11-13 (Gerard en Jack stonden 11-1 voor) en 9-13 bij Willem en Martin. Dit was ons nog niet eerder overkomen in de 1e rust met 0-3 achterstand.

Na ietwat van de teleurstelling te zijn bekomen starten we met goede moed de tripletten. Dit was een veel beter resultaat nl. 13-1 en 13-8. Yess 2-3! Het vertrouwen kwam weer terug dat we toch nog kans hadden deze dag met winst af te sluiten. We hebben er hard ons best voor gedaan en 2 van de 3 partijen winnend kunnen afsluiten, waardoor de eindstand 4-4 is geworden. Zoals altijd met elkaar toch genoten van de bitterballen en een drankje werd de middag afgesloten. Jack bedankt voor je inzet!

Anita