NPC – dag 12

Folâtre 1
Tegen Jeu de Bommel 1. De selectie bestond deze dag uit: Leen Hoogerdijk, Willem Zuidema, Hans- Willem van Gellekom, Mirjam van Gellekom-Kalisvaart, Piet van der Brugge, Frans Velthuis en Bianca de Vries.

Ronde 1.
Mix Piet en Mirjam tegen Baks/Hoogerwaard 3-13. Willem en Hans Willem moesten het opnemen tegen van Hees/Veenstra het was een mooie partij om naar te kijken, Hans Willem als pointeur was erg goed bezig en Willem schoot de ballen weg als het moest. Maar de tegenstanders, waren net iets secuurder in het balvoordeel en wonnen dan ook de partij met 13-9. Leen en Ron namen het op tegen de Wall/van den Elzen. Dit was ook een mooie partij, maar hier waren de tegenstanders net is slimmer met hun boule voordeel en wisten dan ook de partij te winnen 13-10. Stand 1-2

Ronde 2.
Het mix team bestond uit Willem, Bianca de Vries en Piet en nam het op tegen Baks/Hoogerwaard/Veenstra. Dit was wederom een goede partij en kon 2 kanten op gaan, maar helaas viel de boule niet de goede kant op. Bommel wist deze partij te winnen met 13-11. Leen, Piet en Ron namen het op tegen de Waal/Huppelschoten/van den Velzen. Dit was wederom een mooie partij om te zien, de mannen waren goed bezig de tegenstander had geen antwoord en Folatre wist de partij te winnen met 13-6. Stand 2-3

Ronde 3.
De mix Willem en Bianca namen het wederom op tegen Baks/Hoogerwaard, de start was goed maar verloren de grip over de partij en hun tegenstander groeide vervolgens in de partij en wisten deze dan ook te winnen met 13-4. Hans Willem en Piet moesten het opnemen tegen Veenstra/van den Elzen dit was een zodanige partij dat het 2 kanten kon opvallen na een goede start van de heren en een minder middenstuk kwamen ze toch weer in hun spel en wisten de partij te winnen met 13-9. Nog een troef in handen! Leen en Ron tegen Huppelschoten/van Hees na een voorsprong in de partij kwamen de tegenstanders terug vervolgens kwamen ze weer op voorsprong, maar uiteindelijk ging de winst naar Jeu de Bommel 13-10. Eindstand Folâtre 1 tegen Jeu de Bommel 1 ( 3 – 5 ).

Frans Velthuis

 

Folâtre 2
Vandaag, 10 maart 2018 gespeeld tegen Aba 2 uit Rijswijk. We speelden thuis en waren met 7, alleen Theo ontbrak wegens vakantie. Het begon al goed, 1 speler van Aba was het vergeten en kwam 1 uur later. We wonnen de eerste 2 doubletten en dus ook de derde. Ook de tripletten werden gewonnen, stand 5-0 na 2 ronden. De derde ronde werd gespeeld door Hans en Piet, Gerard en Marja en Gertjan en Roel. Alleen de laatste partij werd verloren, dit is bij deze combinatie al vaker gebeurd. 

Gertjan en Roel gaan samen in de bestuurskamer onder leiding van een ervaren sport psycholoog werken aan deze zaak en de verwachting is, dat als de N PC is afgelopen zij er wel uit zijn. Over 14 dagen tegen Zoetermeer thuis, bij winst wordt de laatste ontmoeting tegen Nieuwerkerk een afsluitende kraker. 

Gr. Roel

Folâtre 3
Eenvoudige zege Folatre 3. Toen wij  in de maand Oktober van het vorig jaar tegen de Boelende Stier thuis speelde ,en heel eenvoudig met 8-0 wonnen, waren er voor de uitwedstrijd weinig wedstrijdzenuwen te bespeuren bij Folatre 3.En , het kwam uit, wederom wonnen we heel simpel met alweer 8-0 van deze zwakke broeder uit Leiderdorp. Het heeft geen zin deze wedstrijd  verder te belichten, wie wat fout of goed gedaan heeft, daar was de tegenstander gewoon te zwak voor.

Laten we maar uitkijken naar de volgende  uitwedstrijd tegen de kampioen Nieuwerkerk 2. Deze sterke ploeg heeft precies een nederlaag geleden, en wel tegen ons. In de thuiswedstrijd.  Kampioen zijn ze al. Maar voor ons een mooie uitdaging

Bert v d Quast

Folâtre 4
Nog geen bijdrage ontvangen. Uitslag is wel bekend: 2-6