NPC dag 2

Folâtre 1
Helaas. Geen verslag ontvangen. Er werd met 5-3 verloren bij Grand Cru 1.

Folâtre 2
Zaterdag 1 Oktober, onze tweede dag van de NPC seizoen 2022-2023. We speelden thuis tegen Nederlek 1. De verwachtingen waren dat Nederlek wel een goede tegenstand zou bieden omdat ze oorspronkelijk uit de 2e klasse komen.

Het team deze dag bestond uit de heren Theo, Piet v.d. B, Roel, Gerard, Willem Z en de dame was Leaf v.d. B, Leaf moest alle drie de partijen spelen want er was geen reserve dame. Bij de heren was Piet van Leeuwen gekomen en die heeft alle drie de partijen als reservespeler en team-aanmoediger op de bank toe gekeken.

Opstelling partij 1 was Willem met Leaf, Piet met Theo en Gerard met Roel. In die volgorde was de uitslag van ronde 1 -> 13/6 – 13/5 en 12/13. Na ronde 1 stonden we dus met 2-1 voor! Een goed resultaat gezien dit Willem zijn eerste dag bij Folatre 2 was, Leaf nog maar weinig ervaring heeft en de combinatie Theo met Piet ook verrassend scoorde!

Dan komt de tripletten ronde. Dat is altijd een lastige ronde. De opstelling word Piet/Theo met Leaf en Roel/Gerard met Willem. De uitslagen van ronde twee in die volgorde waren; 3/13 en 13/6. Stand na ronde twee dus 3-2! Het mix team kwam niet uit de verf helaas!

Om in ieder geval 1 punt te kunnen bemachtigen moesten we dus minimaal 1 van de drie laatste partijen winnen. Onder het mom van ‘don’t change a winning team’ is er besloten dat de laatste ronde dezelfde opstelling zal zijn als de eerste. Oftewel Piet met Theo, Willem met Leaf en Roel met Gerard. Die laatste komt tijdens de partij vervelend ten val en word dan gewisseld met Piet van Leeuwen. De uitslag van ronde drie was; 13/11 – 13/12 en 5-13.

We hebben deze dag dus zelfs af kunnen sluiten met 5-3 waardoor we niet 1 maar zelfs 2 punten bij mogen schrijven op onze kaart! Folatre 2 staat nu bovenaan in de poule! Ik vond dat we ons deze dag echt als een team neer hebben gezet en volop voor de club hebben gestreden! Bedankt maatjes!

Piet van der Brugge

Folâtre 3
Folâtre 3 speelt in Vlaardingen tegen JBC Vlaardingen 4. Als je het leest denk je: “ach 3 tegen 4”, misschien een makkelijke middag? Vol goede moed dus naar Vlaardingen en begeleid met een helder zonnetje kwamen we tijdig aan. Na de kennismaking startten we met de 1e ronde. De ogenschijnlijk gladde banen was wel even wennen. Er bleken toch valkuilen in te zitten.

De 1e ronde eindigde in 2-1 voor Vlaardingen. De 2e ronde – het triplet – was best spannend en eindigde in een gelijke stand. Na een welverdiende pauze het laatste deel van de dag. Nieuwe teams en nieuwe tegenstanders. Leek 3 tegen 4 een makkie? Niets is minder waar. Folâtre heeft zich tot het uiterste moeten inspannen om er toch nog een gewonnen partij uit te slepen. Felicitatie voor Vlaardingen. We hebben met een leuk team kennis gemaakt. Wij verheugen ons op de ontmoeting bij Folâtre.

Janny Korevaar

Folâtre 4
De tweede wedstrijd in de NPC, nadat de eerste wedstrijd tegen Vlaardingen 4 geëindigd in 4-4, was een regelrechte triller.

Na twee speelrondes tegen Francophiles 4 was de stand 2-3 in het voordeel van Folatre. De zege moest de in laatste ronde beslist worden. Daarin lieten de ervaren spelers, Hans en Bert, het lelijk afweten door met slecht boulen met 13-7 te verliezen. Alles kwam dus neer op de andere 2 doubletten, Bea en Ria en Henk en Rien, deze laatste 2 wonnen met goed spel hun partij.

Dus gelijkspel was binnen, de overwinning kon nog gehaald worden, als de dames Bea en Ria zouden winnen. Dat zag er echt niet naar uit, want de stand was op een gegeven moment, 12-4 in het voordeel van Francophiles. Maar geduldig, als vrouwen kunnen zijn, haalde Bea en Ria regelmatig hun punten binnen. Met een stand van 12-12 speelden de dames van Folatre echt geweldig. Zij wonnen hun partij met 13-12, de blijdschap was groot. Hulde aan de dames Bea en Ria, die zo koel bleven, in een zinderende wedstrijd.

Daarom was er ook geen twijfel of de derde helft gezellig was. Fijn dat de NPC weer op volle toeren draait, want dergelijke wedstrijden maken het competitie boulen heel leuk.​​​

Bert van der Quast

Folâtre 5
De aanloop naar deze wedstrijd tegen koploper L’Esprit uit Schiedam verliep nogal licht chaotisch voor onze captain Martin, omdat hij de beginopstelling twee keer moest wijzigen.

Onze sterspeler Jacqueline werd definitief gevraagd om in het vlaggenteam te gaan spelen. Iets waar ze onmogelijk nee tegen kon zeggen. We hopen voor haar dat ze zoveel mogelijk aan spelen toekomt en wensen haar namens ons team veel succes. 

Sommige teamleden nemen het heel serieus op en offeren een mogelijk te winnen fles wijn op om niet mee te doen met  “De bal in de zak”  op de laatste donderdag van de maand . Ze gingen fanatiek  trainen met Leen. Harry heeft die fles wijn maar voor ons  team gewonnen.

We hadden hetzelfde team in 2021 ook gehad en helaas verloren. Dus we waren gewaarschuwd. Het is geen superteam maar het blijft oppassen. De eerst partij wonnen Harry en Anita met 13-7 waar we een 11-0 voorsprong langzamerhand kleiner zagen worden. De stand was inmiddels 12-7 geworden ,maar  na twee gemiste schietpogingen betekende de bal van Anita het 13e punt.

Op de andere baan verloren Gerard ten Velden en Jan van der Burg vrij kansloos met 13-5. De training van donderdag kwam er helaas niet uit. Maar blijf volhouden. Ooit zal het trainen het gewenste resultaat opleveren.  En mijn advies is niet teveel nadenken, gewoon doen. Het derde doublet begonnen Willem en Martin voortvarend met een 8-0 voorsprong. Toen was het opeens gedaan en werd het 8-8. In de laatste mène schoot L’Esprit in een laatste wanhoop poging en de but verrolde en opeens lagen ze met 5 ballen. Einde partij. Wat kan dat toch frustrerend zijn. We stonden met 1-2 achter.

Dan moest het maar in de triplettes goed gemaakt worden. Gerard- Harry en Anita deden er alles aan en de stand bleef goed in evenwicht. In de laatste mène  lag de tegenstander op winst en wij hadden nog vier ballen. Dat laatste punt  moest worden weggeschoten en dan nog een bal erbij en de winst was binnen. Missen Gerard en Harry allebei . Wat een deceptie. 11-13. De andere triplette werd ook kansloos verloren zonder een punt te maken. Stand dus 1-4

De eerst twee doubletten werden na een spannende ontknoping gewonnen en de  stand was 3-4. Zou het dan toch nog lukken er een gelijkspel uit te halen? De stand in de derde doublet was erg spannend 10 – 12 en Anita en Gerard ten Velden lagen met 1 bal. De schutter van L’Esprit schoot twee keer mis. Maar de dame had nog twee ballen en schoot ( voor de eerste keer ) de bal van Anita weg en de laatste bal hoefde ze niet meer te gooien. 11-13.

Eindstand 3-5. Helaas een nederlaag, die mijn inziens niet nodig was geweest met een beetje meer geluk. Dat ontbrak er deze middag gewoon aan. Op naar de derde wedstrijd.

Harry Docter