NPC dag 3

Folâtre 1
Geen verslag ontvangen. Er werd verloren met 3-5 van PUK 2

Folâtre 2
Vandaag onze eerste uitwedstrijd bij JBC Vlaardingen 1. Helaas zonder onze captain Roel omdat hij druk is met zijn verhuizing. Met de overige 8 gemotiveerde spelers begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. De eerste ronde kansen genoeg op winstpartijen maar helaas trok Vlaardingen steeds aan het langste eindje. Met een 0-3 tussenstand gingen we de pauze in.

In de triplettenronde wisten wij met ons seniorenteam een partij te winnen. Gezien het spelverloop en de kansen die we kregen bleef het geloof nog steeds op minimaal een gelijke stand. Dan moesten we nu wel alle doubletten winnen.

Willem en Leaf gaven daarin het goede voorbeeld. Met maar liefst 13-0 wisten zij hun partij te winnen. Gerard en Hans kregen door een geluksbal, waardoor de but uitvloog, op 5-7 ineens 4 punten om de oren. Ondanks een wissel (Theo voor Hans) kwamen zij die klap niet meer te boven. Piet en Gertjan zetten samen een hele mooie partij neer maar ook die ging in de laatste minuut verloren. Eindresultaat derhalve 6-2 voor Vlaardingen.

Onze koppositie zijn we daarmee kwijt maar dat scheelt dan de volgende keer in de druk.

Gertjan

Folâtre 3
NPC 15 oktober Folatre 3 tegen Francophiles 4. Wij hebben gespeeld bij en tegen Francophiles. Een heel gezellige club, iedereen even vriendelijk.
Helaas hebben we met 2-6 verloren, niet alleen omdat wij enkele spelers moesten missen, maar heel gewoon omdat zij een fractie beter speelden. Wij verheugen ons op de tegenontmoeting bij Folatre.

Folâtre 4
Folatre 4 – L ‘Esprit 3 uitslag 2 – 6. In een wedstrijd waarin Folatre 4 niet veel te zoeken had, was de uitslag geen verrassing. L ‘Esprit was gewoon te sterk en dat geeft aan dat, de 6e divisie, eigenlijk maar een vergaarbak is van allerlei soorten spelers.

Bij L ’Esprit liepen toch wel 4 van de 6 spelers rond, die als ze bij Folatre zouden spelen, toch wel in het eerste of tweede kunnen spelen. Wat ook meespeelde is, het feit dat, als Folatre thuis speelt, zij elk thuisvoordeel missen. Vooral de middelst banen, van de hal, zijn zo onberekenbaar dat je er moedeloos van wordt. Dat neemt echter niet weg dat L ’Esprit sterker was en volkomen verdiend met de overwinning naar huis gingen. Dit L ‘Esprit is volgens mij de sterkste in de poule.

Wat nog het vermelden waard is dat onze kantinebeurt uitstekend werd  waargenomen door onze keukenprinses Marja. Vakwerk afgeleverd Marja. Voor iets positievere berichten, moeten  we de volgende speelronde afwachten. Volgende keer beter.

Bert van der Quast.

Folâtre 5
Zaterdag 15 oktober, een volle speelhal, 3 teams van Folatre spelen thuis. Een gezellige drukte. Rino speelt voor het eerst mee in ons team, welkom. Willem is uitgeleend aan het 3e dus zijn wij met 7 personen.  De opstelling is aangepast. We hebben er zin in en zijn voornemens te gaan winnen tegen Grand Cru 3.

Na de koffie met wat lekkers even ingooien en dan van start. Jan en Rino gaan tot 5-5 gelijk op maar lopen dan uit naar 13-5. Martin en Harry komen 6-0 voor, dan maakt Grand Cru nog gelijk tot 6-6 en wordt het nog spannend bij 11-12 maar winnen uiteindelijk toch met 13-12. Gerard en Anita staan 12-0 voor en geven toch nog 2 punten weg bij een eindstand van 13-12.

Bij de Triplettes wordt er 1 gewonnen en 1 helaas verloren. Stand 4-1.

Na een broodje te hebben gegeten gaan we de baan op voor de 3e speelronde en jawel 3x winst. Einduitslag 7-1. Een mooi resultaat en dat verdient natuurlijk een schaal bittergarnituur bij een lekker drankje als afsluiting.

Anita van Zuidam