NPC – dag 6

Folâtre 1
Uit tegen Les Boules Fleuries in Lisse. Vol goede moed begonnen we aan de partijen – we winnen twee van de drie doubletten. Willem en Mirjam winnen hun partij met 13-8. Hans-Willem en Dylan 13-10. Leen en Ron verliezen hun partij. Met een 2-1 voorsprong, op naar de volgende speelronde 2.

De beide tripletten verliezen onnodig hun partij, Willem, Dylan en Kim verliezen met 7-13. Leen, Ron en Hans-Willem 9-13. Door dit verlies en met een stand van 2-3 op naar speelronde 3.

Helaas verliezen we alle 3 de partijen 9-13 – 7-13 en 7-13. Je kunt deze dag benoemen als een totale Offday van het team. Maar niet getreurd, het seizoen is nog lang! Door dit verlies staat Folâtre op plaats 3 in de 2de klasse NPC. Volgende NPC is op 14 december 2019- uit tegen Midi 1

Frans

Folâtre 2
Deze ronde stond de partij tegen de koploper in onze poule, Nieuwerkerk 2, op het programma. Zij hadden nog geen partij verloren dus met enig ontzag (nee, geen angst) begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijden. Dat vertaalde zich na de doublettenronde in een 2-1 voorsprong. Toch nog geen reden tot grote blijdschap, in de wetenschap dat wij de laatste ontmoetingen maar weinig (geen) overwinningen boekten met de tripletten.

Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. En hoe! Overtuigend werden beide partijen gewonnen. Met een 4-1 voorsprong was er zowaar al een punt binnengehaald.

In de laatste ronde leek het er lang op dat Nieuwerkerk toch nog een gelijkspel uit het vuur ging slepen. Al onze doubletten kwamen op achterstand maar uiteindelijk werd er maar één partij verloren. Met een dikke 6-2 overwinning doen wij nu weer volop mee in de titelstrijd in onze poule!

Gertjan

Folâtre 3
In een volle speelhal gingen we er fris tegenaan. Na 1 1/2 uur was het 3e team klaar en de stand 1 tegen 2. Dus werk aan de winkel.

De tripletten ging voor het ene team heel snel en het andere team had bíjna 2 uur nodig om uiteindelijk met 11 tegen 13 te eindigen. Even pauze en nog 3 x kans op winst!!! Ook nu was voor 1 team de spanning groot. Eindelijk afgesloten met 13 tegen 11. Folatre 3 heeft gestreden als leeuwen maar delfden het onderspit met 2 tegen 6. Proficiat voor Vlaardingen

Janny