Vanuit de NPC teams

De bond heeft besloten om de NPC na de eerst competitiehelft stil te leggen. Het aantal in te halen wedstrijden is te groot en met het aantal oplopende besmettingen lijkt de kans om de competitie uit te spelen niet meer haalbaar.

De stand na de eerste helft wordt nu aangehouden voor de verdeling van de promotie- en degradatieplekken. Alle teams van Folâtre zijn buiten de gevarenzone en handhaven zich in de huidige poules. Folâtre 1 en Folâtre 3 spelen nog wel een inhaalwedstrijd op 26 februari.

Folâtre 1
Speelt op 26 februari hun inhaalwedstrijd tegen Midi 1.

Folâtre 2
Op 29 januari 2022 speelden wij de inhaalwedstrijd van de eerste ronde tegen l’Esprit uit Schiedam. Deze tegenstander stond boven aan in de competitie en daar de bond had besloten dat de tweede helft van de competitie niet meer gespeeld kon worden, was de eindstand van de eerste ronde bepalend voor promotie en degradatie. 

Wij stonden op de zesde plaats en moesten ons veilig stellen door of een partij te winnen of via een lager negatief saldo dan de nummer zeven op de lijst. In punten stonden we gelijk met nummer zeven. Zowel Hans als Piet hadden zich door ziekte afgemeld en Marja was verhinderd, zodat we met zes spelers waaronder Janneke naar Schiedam gingen. 

Rekenen dus en na de eerste 3 doublet partijen werden verloren, leek het erop dat we ons zouden handhaven op lager negatief saldo. Mooier zou zijn, minstens 1 partij te winnen.

De tripletten ronde kwam hierna en de tripletten bestonden uit Gertjan, Janneke en Hilbrand die helaas verloren en het triplet van de “krasse knarren” Gerard, Theo en Roel. Dit laatste triplet had een gemiddelde leeftijd van 75 jaar en zij speelden tegen een triplet met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. De ervaring won van de jeugdige onbezonnenheid en de winstpartij werd gevierd als hadden we de hele wedstrijd gewonnen.

De laatste 3 partijen werden eveneens verloren, zodat de eindstand 7-1 was voor de vereniging uit Schiedam. Wij hadden al een bloemetje meegenomen voor de gepromoveerde tegenstander en dit werd zeer op prijs gesteld. Volgend seizoen begint weer in september 2022 en dan zien we wel weer wie dan onze tegenstanders zijn op de zaterdagen.

Roel

Folâtre 3
NPC 29 januari 2022. Wat een vreugde en wat een verdriet!!!!

VREUGDE: eindelijk mochten we weer in wedstrijdverband gaan spelen en dan VERDRIET: is het maar voor 1 keertje.

Nou met goede moed de draad weer opgepakt en een heerlijke middag gespeeld. Na het doublet en triplet stonden wij 3-2 voor. Natuurlijk wil je dan de 3e ronde ook wel winnen, maar een evenwichtige afsluiting is dan toch wel heel vriendelijk voor beide partijen. Derhalve is de eindstand 4-4 geworden.

Groet aan DGW. Wij zien uit naar het nieuwe seizoen.
Janny

Folâtre 4
Speelt op 26 februari hun inhaalwedstrijd tegen Les Francophiles.

Folâtre 5
Zaterdag 29 januari 2022 hebben gebould tegen Vlaardingen 5. Deze NPC wedstrijd was helaas de laatste van de 1e helft. Er mocht nog NPC gespeeld worden omdat deze wedstrijd niet door kon gaan op 11 december 2021. Het is een heel leuke middag bij Folâtre geworden. Vlaardingen 5 is een goed en heel gezellig en sportief team om tegen te boulen. Leen Hoogerdijk hoefde zelf niet te boulen en was voor ons een uitstekende wedstrijdleider / scheidsrechter.

Folâtre 3 speelde ook thuis en heeft op een zeer prettige wijze voor de drankjes en hapjes gezorgd. Waarvoor nogmaals Hartelijk Bedankt. Tijdens onze “3e helft” kregen we het bittergarnituur van Harry Docter en van Bram en Anita kregen we de bijbehorende drankjes. Jacqueline Quicken wil graag in ons team komen en staat daarom ook op de foto. Omdat de echte 2e helft NPC helaas niet door mag gaan, is er met Folâtre 3 en 4 meteen afgesproken om binnenkort tegen elkaar te gaan boulen op de NPC manier. Uiteraard willen we dat ook graag doen tegen Folâtre 1 en 2.

De wedstrijd tegen Vlaardingen 5 hebben we met 6 – 2 gewonnen. We zijn hiermee tweede geworden in onze poule.
Met een vriendelijke Folâtre groet, Martin Remmerswaal