Vanuit de NPC teams

Na twee jaar wordt de Nationale Petanque Competitie eindelijk weer gespeeld. Dit seizoen pakken we dan ook de draad weer op om na elke speeldag een klein verslagje van onze teams te plaatsen. Zo blijven we allemaal op de hoogte van de verrichtingen van onze teams. Benieuwd naar alle tussenstanden en uitslagen? Dan kunt u terecht op NLPetanque.nl

Klikt u in onderstaand bericht op de team-naam, dan wordt er een aparte pagina geopend die rechtstreeks de poule van dat team weergeeft.

Folâtre 1
Helaas geen bijdrage ontvangen. Er werd thuis met 1-7 verloren van Le Biberon 1.

Folâtre 2
Nadat de 1e wedstrijddag met 2-6 verloren was gegaan in en tegen Middelburg 1, moesten we op 2 oktober thuis tegen Petangeske 2. Daar we vorig seizoen (2019) waren gepromoveerd, zitten we in een redelijk zware poule. 

Van tevoren was bekend dat een vijftal spelers van ons team verhinderd waren en wij een beroep moesten doen op onze vaste reserve Piet van Leeuwen en na een oproep meldde Bert van der Quast zich aan als invaller. Hierdoor waren we met zijn zessen en konden we de strijd aanbinden met de vereniging uit Bergen op Zoom.

De eerste drie doubletten werden jammer genoeg verloren en er vielen twee dingen op. De banen boden geen thuisvoordeel en Petangeske was bloedfanatiek. Ook de twee tripletten gingen verloren, al ging dit al een stuk beter.

Van de laatste drie doubletten partijen werd er één gewonnen. De twee Pieten zorgden ervoor dat in ieder geval de eer was gered. Invallers: hartelijk bedankt, zonder jullie hadden we niet kunnen spelen. Volgende keer zijn we weer meer compleet en hopen dan de eerste overwinning te kunnen vieren.

Roel van der Linden

Folâtre 3
Dit team had vandaag een vrije dag.

Folâtre 4
Wat een gezelligheid vandaag. We waren met 3 Folatre-teams bij ons thuis. Wij, team 4 hadden er vreselijk veel zin in. Na de vorige keer, moesten we zeker winnen vandaag, maar het was niet makkelijk. We speelden tegen Nederlek 3. Het was heftig, maar de tegenstanders waren erg enthousiast en wij ook.

Na de eerste ronde stond het 1-2, dus niet best en we moesten ons best gaan doen… Triplettes. We gaan ervoor, maar je mist wel een bal.😭.Ok, we winnen beide triplettes, dus we staan voor. Dan de spanning voor de derde partij. Helaas, Ria en Marina verloren, maar Bea en Arie speelden een wereldpartij. Zij wonnen zo makkelijk. Nu wachten op de uitslag van Hans en Colette. YES YES YES!! Zij winnen, dus de dag is van ons ❤️

We gaan dan nog even door met de vierde ronde en deze hebben we sowieso ook gewonnen, want we gingen als laatste naar huis. Op maar de volgende overwinning 🤣

Marina de Vries

Folâtre 5
B-day. Al twee jaar contributie betaald en eindelijk is daar dan de eerste competitie wedstrijd van Team 5. Eerst gooide corona nog roet in het eten en mijn eerste clubkleding moest een jaar tevergeefs in de linnenkast liggen wachten. Was inmiddels  ook veel te groot geworden. Daarna werd de geplande openingswedstrijd gecancelled doordat het team van Gouda afhaakte.

Geheel in het nieuw ging het er nu toch van komen. Gezamenlijk – nog net niet zingend – in Willem’s “blije rijder” bolide naar de Francofielen in Ommoord. Leuke club met gezellige kantine en zonnig mediterraan beschilderd interieur van de speelhal. Maar ons team heeft zich daardoor niet af laten leiden. Gezellige ontvangst wel en de uiteindelijke start pakte goed uit.  Alle drie partijen glorieus gewonnen. Teamcaptain Martin en Willem (0-13!), Jan en Anita (2-13) en Bram en Harry (10-13) zorgden al snel voor een 3-0 voorsprong.

De tripletten leverde ook winst op voor Harry, Martin en Willem (5-13), maar Bram, Gerard Vijverberg en Gerard ten Velden moesten het duidelijk (13-2) afleggen tegen de Francofielen. Het zat hen zeker niet mee. De laatste serie doubletten leverde vroege winst op voor Gerard tV/Jan (10-13) en Martin/Gerard V(6-13), maar Anita en Willem vochten de langste partij uit en trokken – ondanks veel applaus trekkende schietsuccessen van Willem – uiteindelijk aan het kortste eind (13-10).

Een prachtige totaalscore van 6-2 was het feestelijke resultaat van onze eerste competitiewedstrijd. Echt een mooie prestatie die na afloop gevierd kon worden met  bitterballen en een paar vloeibare consumpties. De eerste klap is een daalder waard. Fijne overwinning dus, maar vooral ook een heel gezellige dag. En allemaal als “blije rijders” weer huiswaarts. Het smaakt naar meer… 

Jan van der Burg