Clubontmoeting met TOGB

Verslag onderlinge ontmoeting Fôlatre -TOGB op 3 augustus 2023.

Deze ontmoeting stond eerder op de agenda op 11 mei bij TOGB, maar vlak voor de wedstrijd brak er een wolkbreuk uit en de banen stonden blank. Vandaag was het niet anders en om 12.30 uur wederom een wolkbreuk en ook de banen van Fôlatre stonden in een mum van tijd blank. Gelukkig is Fôlatre in het bezit van een prachtige overdekte hal.

Alle deelnemers van TOGB waren ruim op tijd binnen en even voor 13.00 uur kon de organisatie Marian en Janny het openingswoord voeren. Beide verenigingen hebben 12 koppels. Even wat problemen met de geluidsinstallatie, maar in de hal konden we Jannie goed verstaan. 

We kregen de nodige instructies, zoals de ring gebruiken- afstand van de lijn 50 cm en de thuisclub schrijft links met de blauwe magneet. En zo kon de eerste ronde beginnen en zochten de tegenstanders elkaar, wat altijd wat chaotische tafrelen met zich meebrengt. En dat is wel leuk om te zien voor de neutrale toeschouwer. Er zaten weer hele spannende  en soms lange partijen bij met spannende uitslagen. 

De eerste ronde was in het voordeel van Fôlatre 7-5. Geen opvallende uitslagen als we naar de uitslagen kijken. Folatre was deze ronde de bovenliggende partij.

De verzorging was weer perfect met heerlijke lekkernijen bij de koffie en heerlijke snacks tussen alle ronden door. Helaas viel de pin uit door een regionale storing en werden alle drankjes van de uitspelende vereniging op rekening gezet van de aanwezige voorzitter van TOGB.

De tweede ronde herstelde TOGB  knap en wist liefst 8 partijen te winnen. Dus opvallend dat TOGB de banen beter leerden kennen. De totale tussenstand kwam daarmee op 11-13.

Het goede bericht kwam, dat de pin weer werkte en iedereen weer de eigen consumpties kon afrekenen. Dat scheelde een hoop werk. De derde ronde was alles bepalend  en weer wist TOGB 8 partijen naar hun hand te zetten. Er waren in deze ronde 4 partijen waarbij Fôlatre meer als 10 punten wist te scoren, maar TOGB wist deze partijen toch over de streep te trekken. Anders had de stand er wat anders uitgezien.

Daarmee kwam de eindstand op  : Fôlatre 16   –  TOGB 21

Even  voor 17.00 uur de bekendmaking van de einduitslag, wat eigenlijk niemand wist. De  spelers van iedere club met het minste geluk/ klasse werden naar voren geroepen en konden wel een opkikker gebruiken in de vorm van cup kippensoep om thuis te bereiden. De spelers met het meeste geluk/klasse kregen ieder een fles wijn of andere drank.

De afgelaste wedstrijd in mei wordt medio september/oktober ingehaald bij TOGB en is Pluvius ons slecht gezind, dan wijken we uit naar de overdekte hal van Fôlatre. De organisatie en het barpersoneel werden hartelijk bedankt voor hun inzet en de dag werd afgesloten met een drankje en heerlijke snacks. Op de foto de dagwinnaars van iedere vereniging.

Van links naar rechts:
Piet van Leeuwen – Coby Okkerse (Fôlatre)
Tjeerd Plantinga – Ron van der Velden (TOGB)