Finale WSC

Vanuit het winnende team van De Goede Worp kregen wij het volgende verslag.

Het is een druilerige woensdag middag, en heel langzaam stroomt ons clubgebouw vol met enthousiaste boulers van drie verenigingen. Midi uit Delft, Folatre uit Pijnacker en De Goed Worp uit Den Haag. Er heerste een gezonde spanning en iedereen had de gedachte we gaan winnen, behalve bij ons team daar was de gedachte mooi dat we het gehaald hebben de finale dag.

Om 5 voor 1 nam Trix het woord en heette iedereen hartelijk welkom en legde in het kort even uit hoe er gespeeld kon worden. Om exact 1 uur de start zijn van wat voor DGW een hele bijzondere middag zou worden. Het voorstel van Bert de Graaf viel in goede aarde bij de njbb regio west, om iedereen, die mee gedaan had in de competitie te laten boulen.

Er werd gestart met een onderling treffen van Folatre 1 en 2 en Midi 4 tegen DGW 2. De gedachte bij ons was dat we tijdens de competitie van midi 4 hadden verloren en het een moeilijke wedstrijd zou worden. Tot onze verbazing werd er met 2 – 1 gewonnen na drie spannende partijen.  De stemming zat er goed in, dit hadden we alleen maar kunnen dromen.

De tweede wedstrijd was tegen – voor ons – de schrik van de competitie Folatre 1. Wij hadden in de competitie niet tegen ze gebould maar zij waren nummer 1 geworden over de gehele periode. Dit terwijl de goede worp de gehele competitie op plek 1 had gestaan en uit eindelijk derde geworden in de totaalstand. Met die gedachte in ons achterhoofd begonnen we onbevangen tegen Folatre. En weer was de uitslag 2  – 1 voor de goede worp.  Na weer 3 goed gespeelde wedstrijden. Toen kwam het idee we kunnen heel misschien 2de worden.

De derde wedstrijd was tegen Folatre 2 , de zenuwen schoten echt wel door ons heen, weer een onbekende voor ons en de nummer 2 uit de competitie. En omdat ons 2de team al had gewonnen , hadden we dus al 5 winstpunten. Op de andere baan , te ver weg van onze partij was team 1 bezig en we hielden de stand daar in de gaten. Ook die gewonnen, het 6de punt was binnen. Team 3 had het onverwacht zwaar dus partij 3 werd helaas met opgeheven hoofd verloren. Dus eind stand 2  – 1 voor de goede worp. Toen kwam de gedachte en berekeningen van het zou toch niet waar zijn.

Na enerverende middag kwam Trix met de totaal uitslag. Folatre 2 werd 4de, midi 4 werd 3de, Folatre 1 werd 2de en dus kwam het verlossende woord de kampioenen van de W S C regio west zijn geworden team de goede worp 2 uit Den Haag. Een geweldige prestatie. Al met al was het een geweldige middag en werd er onderling met andere verenigingen volop mooie herinneringen opgehaald en weer vriendschappen gemaakt. 

De schaal van het kampioen schap was binnen en komt in de prijzenkast te staan.

Bert de Graaf, DGW