NPC, dag 13

Folâtre 1
Vandaag moest het eerste aantreden tegen het reeds gedegradeerde Celeritas. Met nog twee dagen te spelen hadden wij 4 punten voorsprong op de tweede degradatiekandidaat. Minimaal 1 punt halen was dus de opdracht.

Na de eerste ronde was er een mooie stand van 3 – 0. De triplette ronde leverde een winst en een verlies partij op. 4-1 dus en het benodigde punt was binnen. Nu konden we dus gaan voor de dag winst, gezien de eerste ronde moest dat kunnen. Zoals het de eerste twee rondes al ging waren er partijen bij die erg spannend waren of snel klaar.

De vijfde winst partij was snel binnen zodat de dag winst binnen was. De andere twee partijen duurde wat langer en leverde een winst- en een verlies partij op. Eindstand 6-2, en daarmee was behoud in de tweede klasse zeker. Een hele mooie prestatie gezien de vele nieuwe spelers in het team.

Leen

Folâtre 2
Folâtre 2 ontving vandaag Middelburg 1. In een duidelijk sterkere opstelling als in de eerste wedstrijd kwamen zij naar Pijnacker. Waar wij in Middelburg nog voor een verrassing konden zorgen door te winnen, zat het er vandaag duidelijk niet in.

Om ons dit seizoen te kunnen handhaven hebben wij nog minimaal 1 punt nodig. Jammer genoeg is dat vandaag niet gelukt. Wij wisten slechts twee partijen te winnen waardoor Middelburg met een 6-2 overwinning naar huis koerste.

Alles hangt nu af van de laatste wedstrijd tegen directe degradatie concurrent Gouda 1. Zij staan nog 1 punt onder ons. Aan ons de opdracht om dat zo te houden op 15 april!

Gertjan

Folâtre 3
Folatre 3 verliest met 3-5 van Grand Cru 2.

Folâtre 4
Niet gespeeld ivm vrijloting.

Folâtre 5
Wedstrijdverslag Grand Cru 4 – Fôlatre 5
Op weg naar Leidschendam kom je door de eerste tunnel. En ja hoor een file en kon je de tunnel goed bekijken. Na elke honderd meter een nooduitgang met brandblusapparaten en aanwijzingen. Gelukkig niet nodig. Het probleem van de file zat verderop.  Je passeert dan ook de Westfield Mall of the Netherlands. In het weekend overvol. Enfin, we kwamen op tijd maar wel als laatsten van het team.

De voorlaatste wedstrijd van de NPC 2022-2023 en een hele belangrijke wedstrijd, want het kampioenschap ligt nog steeds binnen bereik. En dat zou toch wel leuk zijn. 

Jack verving Gerard Vijverberg en speelde de 1e doublet met Harry. De start was moeizaam en we kwamen met 6-0 achter. Het zat werkelijk niet mee, maar daar doe je niets aan. We kwamen goed terug tot 6-5  en weer een zwakke mène van onze kant, waardoor het verschil weer opliep. We wonnen moeizaam met 13-11 op de moeilijk bespeelbare baan. We hadden na de doubletten  een voorsprong van 2-1 om vol goede moed  te beginnen aan de tripletten.

Jan Martien en Willem lieten zien, dat ze uit het goede hout gesneden zijn en wonnen overtuigend met 13-0. Goed voor het eindsaldo. Harry Jack en Anita wonnen vervolgens door het goede plaatsen van Anita en een prachtig schot van Jack wat direct 4 punten opleverde en we verder uitliepen en wonnen met 13-3. Zo’n schot kan je de hele week koesteren.  Dat Jack zo goed speelde was mede door de support van Rien en Bea. Dat motiveerde hem toch wel. En dan nog het shirt van Rien aan, dat kon gewoon niet stuk. Dit bracht de stand op 4-1 en een gelijkspel hadden we al.

Harry en Jack wonnen afgetekend de eerste doublette en de winst was verzekerd. Anita en Jan verloren op het nippertje met 13-11. De derde doublet was erg spannend en duurde bijna 2 uur. Gerard V en Rino kwamen goed terug van een achterstand en puntje voor puntje liepen ze in tot 12-9. En toen gebeurde er iets opmerkelijks. De ring werd door Gerard opgepakt terwijl de tegenstander nog  1 bal had. Direct werd de scheidsrechter erbij gehaald. De cirkel is gemarkeerd en was direct goed teruggelegd en moest Grand Cru toch de bal spelen. Uiteindelijk het 13e punt toch voor Grand Cru, waarmee de eindstand op 5-3 voor Fôlatre werd met een eindsaldo 90-68

Later op de avond hoorden we van onze captain dat de concurrentie ook gewonnen had. We blijven bovenaan staan en dat was de belangrijkste opdracht. Het saldo van + 6 is in ons voordeel. Vol goede moed op naar 15 april.

Harry