Slotdag NPC

Folâtre 1
Thuis werd met 3-5 verloren van L’ Esprit 1. Dit team uit Schiedam werd door deze overwinning kampioen in de poule en promoveren naar de Hoofdklasse. Folâtre 1 heeft zich kunnen handhaven.

Folâtre 2
In Gouda speelden wij de degradatiewedstrijd waar wij aan een gelijkspel voldoende zouden hebben voor behoud in de derde klasse. Na de eerste ronde keken we al naar een dramatische 3-0 achterstand aan. Gelukkig werden de twee tripletten wedstrijden gewonnen zodat we met een 2-3 achterstand de laatste ronde in gingen.

De opdracht was duidelijk. Twee van de drie wedstrijden winnen. Piet en Leaf speelden een goeie wedstrijd en zetten de stand al snel op 3-3. Helaas moesten Hans en Gerard hun meerdere erkennen in de tegenstander en werd het 3-4. Alles hing af van de laatste partij. Hilbrand en Theo stonden goed te spelen en kwamen op een 11-8 voorsprong. De mene erna werd een schot gemist voor de overwinning waardoor het 12-8 werd. Dit gaf de tegenstanders weer moed: zij kwamen terug tot 12-12. Het hele seizoen, degradatie of behoud, hing dus af van de laatste mene, in de laatste partij.

De tegenstanders openden met een biberon. Ons team kon dit punt niet meer afnemen waardoor de winst én het behoud in de derde klasse naar Gouda 1 ging.

Teleurgesteld maar realistisch kijken we terug op dit seizoen. Het hing natuurlijk niet af van deze laatste partij. Wij hebben onnodig punten laten liggen in andere wedstrijden. Volgend jaar gaan wij een klasse lager vol aan de bak om kampioen te worden!

Gertjan

Folâtre 3
Folatre 3 verliest met 3-5 van Folâtre 4.

Folâtre 4
In de speelhal van Folatre, die afgelopen zaterdag bol stond van de kampioensstress, speelde wij onze laatste competitiewedstrijd tegen onze clubgenoten Folatre 3. Er stond weinig meer op het spel, want voor beide teams was de eindrangschikking al bekend. Folatre 3 zou laatste worden en wij moesten het doen met een derde plaats. Alle verwachtingen kwamen uit wij wonnen met 5-3.

De derde helft was voor ons heel belangrijk, want daarin wilden wij onze keukenprinses Marja bedanken voor haar inzet, als ons team bardienst hadden. Dit ging gepaard met een bloemetje en mooie woorden en de afspraak om ook het volgende seizoen ons te helpen met de bardienst.

Na enige drankjes waren de spelers van Folatre 4 nieuwsgierig naar hun eindcijfer van de afgelopen kompetitie, een rapportcijfer dus. Maar na een nachtje erover te slapen, lijkt me dit te gevaarlijk en geef ik iedereen een zeven. We hebben een roerig seizoen gedraaid, maar uiteindelijk wel goede beslissingen genomen. Waardoor we een leuk en gezellig slot van de competitie hebben gespeeld.

Op naar volgend jaar,
Bert Q.

Folâtre 5
Dat het een spannende dag zou worden stond vast, maar zó spannend, dat hadden we echt niet verwacht. We wisten dat we moesten winnen om kampioen te worden maar als L’Esprit thuis met 8-0 zou winnen van Grand Cru en wij met 5-3 van De Goede Worp, dan zouden zij kampioen worden omdat ze dan een hoger eindsaldo zouden hebben. Het was dus zaak om met minimaal 6-2 te winnen om kampioen te worden en niet afhankelijk te zijn van wat L’Esprit zou doen. Uit hadden we al met 8-0 van De Goede Worp gewonnen dus dan ligt de overmoed als snel op de loer. Dat zou onze valkuil kunnen worden.

Harry Docter kon er helaas niet bij zijn vanwege acute gezondheidsproblemen maar toch kon hij vanuit zijn bed nog een appje sturen om de rest van zijn team veel sterkte te wensen. Bedankt Harry, dat hadden we nodig! Gelukkig hadden we Jack Künz als invaller gevraagd dus waren we toch nog met z’n achten. Tijdens het ingooien bleek dat we allemaal best wel de druk voelde die deze belangrijke wedstrijd met zich meebracht maar dat zorgde alleen maar voor nog meer motivatie om te winnen. 

Voordat we gingen beginnen werden we naar binnen geroepen omdat Hans Willem ons nog veel succes wilde wensen voor deze belangrijke wedstrijd. Dat was niet alleen heel attent van hem maar ook zei hij dat we het verdienden om kampioen te worden. En ja, dat vonden wij zelf natuurlijk ook! In de eerste ronde wonnen Anita, door haar uitstekend geplaatste boules, en Jack, door zijn betere schietwerk, eenvoudig met 13-3. Gerard V en Jan lieten ook zien wat ze in huis hadden en wonnen met 13-1! Helaas ging de andere partij verloren met 10-13 dus was de tussenstand 2-1.

Bij de tripletten ging het gelijk op en wonnen Jack, Martin en Willem met 13-4 terwijl de andere partij met 7-13 verloren ging. 3-2 was nu de stand, het zou dus een bloedstollende laatste ronde worden!

Martin had geregeld dat de Captain van Grand Cru de tussenstand zou doorgeven en tot onze verbazing en opluchting stond het bij de andere wedstrijd ook 3-2, voor L’Esprit. We hadden dus aan 5-3 genoeg om kampioen te worden! Moesten we nog wel even 2 partijen winnen in de laatste ronde….. Jack en Anita speelden weer grandioos en wonnen met 13-4. Bij Jan en Gerard V was het super spannend en werd het zelfs 12-11. Erop of eronder en ja hoor, ze wonnen met 13-11. We zijn KAMPIOEN!

Ineens kwamen er allemaal bossen bloemen tevoorschijn waaruit bleek dat het bestuur van te voren al een grenzeloos vertrouwen in onze overwinning had. Vol trots gingen we met z’n allen op de foto. Daarna werd de Champagne ontkurkt en genoot iedereen van de roes van de overwinning en onze promotie naar de 5e klasse.

Jan heeft nog een prachtige kampioensvideo gemaakt die te zien is op de volgende link: https://youtu.be/y1w9EG8tteA Iedereen bedankt die aan onze overwinning heeft meegewerkt en we kijken nu al uit naar de volgende NPC die in september weer van start gaat.

Willem Roodenburg