NK Doubletten

Afgelopen zondag werd het NK doublette gehouden in Oisterwijk. CdP Folâtre nam deel met 2 deelnemers. Aanzienlijk minder dan voor corona.

De heren begonnen al op zaterdag vanwege het flink aantal deelnames. De laatste 16 gingen door naar de zondag. Daar was verrassend genoeg ook het belofte team Jobbi Schefferlie en Dylan Velthuis van Folâtre bij.

Op de zondag werd ook nog eens het ene na het andere team door het jeugdige team uitgeschakeld. De uiteindelijk winnaars (het EK team Kees Koogje en Joey van Doorn) riepen het jeugdteam een halt toe. Maar het podium was door Dylan bereikt. De afgelopen vier jaar heeft Dylan veel getraind en tijd gestoken om aansluiting te vinden. Ook na zijn zware operatie heeft hij zo gauw het kon de trainingen weer hervat. Met als resultaat een hele mooie 3e plaats op het NK. Gefeliciteerd.

Bij de dames deden de twee jonkies mee. Kim van Gellekom met haar 16 jaar en Elise Nuijten van 18. Zo troffen het helaas niet. In de 2e ronde moesten ze tegen de uiteindelijk winnaars, een Zweedse en een Belgische dame (in Nederland is dat kennelijk toegestaan). In de 3e ronde mochten Kim en Elise tegen het damesteam dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het WK en EK. Ondanks goede tegenstand waren deze beide teams net iets te sterk. De overige 2 wedstrijden werden trouwens met groot gemak gewonnen. Met een uiteindelijke 7e plaats is de eerste deelname aan een NK bij de dames zeer verdienstelijk afgesloten. Alhoewel beide jongelingen gehoopt hadden op meer.