NPC, dag 10

Folâtre 1
Resultaat: 4-4 tegen Puk 2

Folâtre 2
Gelukkig vandaag in een ruime bezetting klaar voor de strijd tegen koploper Vlaardingen 1. In de uitwedstrijd waren we niet kansloos geweest dus wellicht was er vandaag thuis iets mogelijk. Na de eerste ronde stond er wel een 1-2 achterstand op het bord. Een partij waar we steeds op voorsprong stonden werd op het eind jammer genoeg nog uit handen gegeven.

In de triplettenronde ging er één partij snel verloren. De ander hetzelfde verhaal als in de eerste ronde; na een grote voorsprong toch verliezen. Stand 1-4, terwijl je het gevoel hebt dat je voor had moeten staan.

In de laatste ronde werd het spannend! Wij wonnen twee partijen en in de laatste partij liepen wij, na een wissel, snel een achterstand in. Zouden we er dan toch een gelijkspel uit kunnen trekken? Het antwoord werd nee…. ook Vlaardingen paste een wissel toe: ervaren rot Jan Langerak (86 jaar!) werd ingebracht en dat pakte goed uit. Helaas! Eindstand 3-5 verlies.

Gertjan

Folâtre 3
Folâtre 3 verloor thuis met 3-5 van Les Francophiles 4.

Folâtre 4
Folâtre 4 verliest met 6-2 van koploper L’ Esprit 3. Als je NPC speelt, heb je als voordeel dat je bij andere clubs komt en kan vergelijken. Dan kom je er na een paar jaar NPC ervaring achter dat wij, als Folatre lid, enorm trots mogen zijn op onze accommodatie.

Deze NPC dag waren we bij een vrij kleine club uit Schiedam, l Esprit genaamd. Je zou de accommodatie klein en knus kunnen noemen, wij vonden het krap en benauwend. De kantine leek wel een dierenasiel. Tijdens onze aanwezigheid moest er driemaal ingegrepen worden vanwege vechtende honden. Niet leuk allemaal en er werd natuurlijk ook nog gebould. Dat konden zij beter dan wij, want wij verloren met 6 – 2 en worden zij terecht kampioen.

Alleen Samantha won twee doubletten, ene keer met Ria en een keer met Bert. We hebben nu nog drie thuis rondes voor de boeg, daarin proberen we onze tweede plaats op de ranglijst te heroveren.

Bert Q.

Folâtre 5
Vandaag spelen we uit tegen Grand Cru ’82 in Leidschendam. Gerard ten V viert zijn verjaardag dus we zijn met 7. Ik zit de eerste ronde op de bank. Het zijn geen “knikkerbanen” en we moeten er allemaal erg aan wennen. Gerard V en Harrie winnen als eerste de doublet vrij gemakkelijk met 13-5. Willem en Martin moeten meer strijd leveren maar winnen uiteindelijk met 13-9. Anita en Jan moeten na een lange strijd van ruim 90 minuten, waarin veel gemeten moest worden, het onderspit delven met 12-13. We zijn weer goed op weg met 2 gewonnen partijen.

In de, door de lengte van de eerste doubletten, korte eerste pauze is er gebak van Gerard ten V. Daarna beginnen we aan de 2 tripletten. Anita zit nu op de bank. Gerard V, Harrie en ik verliezen als eerste de triplet met 10-13. Gelukkig winnen Willem, Martin en Jan hun triplet na een moeizame maar spannende wedstrijd met 13-11.

Jan wil vandaag wat eerder weg omdat het z’n trouwdag is. Hij zit daarom als derde op de bank. De 2e ronde doubletten spelen Anita en ik samen. We spelen allebei niet zo lekker en verliezen met 8-13. Gelukkig kunnen Willem en Martin hun wedstrijd met een beter saldo afsluiten. Zij winnen met 13-4. Gerard V en Harrie kunnen het saldo van Anita en mij weer rechttrekken door met 13-8 te winnen. Overall met een eindstand van 5-3 toch weer een gewonnen dag. 

Na alle inspanning, onder het genot van een drankje en een dubbele portie bitterballen omdat Martin gisteren ook nog jarig was, konden we deze dag waarop we veel te vieren hadden, aan het eind met een goed gevoel afsluiten. 

Rino