NPC, dag 11

Folâtre 1
Folatre 1 – Les mille Iles 1
Deze belangrijke wedstrijd, het eerste strijd nog steeds tegen degradatie, moest gewonnen worden. De eerste doublette ronde werd met een 2-1 voorsprong afgesloten. Een goed begin.

De 2 triplettes liepen prima en werden ruim gewonnen. 1 punt dus binnen. In de tweede doublette ronde werd er geknokt om ook het tweede punt binnen te halen. Dat lukte ruim omdat er 2 partijen gewonnen werden. 6-2 de eind uitslag.

Het was een zeer gezellige ontmoeting, en nog vroeg klaar ook. Zodat er nog even “ geborreld” kon worden.

Leen

Folâtre 2
Folatre 2 genoot vandaag van een vrije dag.

Folâtre 3
Folatre 3 verliest met 3-5 van L’Esprit 3

Folâtre 4
Vandaag mochten wij thuis Vlaardingen 3 ontvangen en om een beetje bij te blijven moesten we deze partij gaan winnen. Dat moesten we doen zonder onze teamcaptain Bert en zijn jarige echtgenote Ria. 

Ons team is daarom voor deze gelegenheid omgedoopt  tot team Kunz want naast de vaste leden van deze familie is nu ook Jack ingehuurd.  Zij hebben heel sociaal Arie en Henk onder hun hoede genomen en ons zo naar een zwaar bevochten overwinning geleidt.  Dit mede door het heerlijke gebak van Ria natuurlijk, dat hadden we net nodig.

In de eerste doubletten ronde wonnen we twee partijen en beide tripletten werden ook gewonnen, echter tegen onze gewoonte in wonnen we in de laatste doubletten serie maar één partij, misschien was het gebak achteraf toch wat  te zwaar gevallen.

We zijn toch wel tevreden met de 5 – 3 overwinning en nog wel zonder de bekende aanmoedigingen van onze captain. Bert we hopen dat je ook tevreden bent over ons, want de twee punten zijn binnen.

Henk

Folâtre 5
Folâtre 5 en Vlaardingen 5 delen de punten: 4-4.
Zaterdag 25 februari. De spanning in de competitie loopt op en vandaag spelen we thuis tegen de naaste belager van onze koppositie: JBC Vlaardingen.  En dat zonder de geblesseerde Harry die ons nog wel komt aanmoedigen. Na de koffie, de uitwisseling van veel voorkomende senioren euvels en nog even warmgooien starten we met de doublettes.  Alle drie de partijen eindigen in 13 – 8. Twee in het voordeel van de tegenstander en maar één in ons voordeel dankzij de vastberadenheid van Anita en Jan.

De ronde met de twee triplettenpartijen levert een beter resultaat. Anita en Jan hebben de smaak te pakken en samen met Willem spelen ze de tegenstander in vier mènes van de mat met 13-0!  Dat zouden later nog wel eens belangrijke saldopunten kunnen blijken. De beide Gerards en Rino staan al snel op 8-1 en na een korte inhaalrace van de tegenstanders tot 8-5 zetten ze door en winnen ze de partij met 13-5. Tussenstand 3-2 voor ons. 

De laatste serie triplettes moeten uitsluitsel geven over wie de meeste aanspraak kan maken op het kampioenschap. Dat zit nog niet helemaal mee want alleen Rino en Gerard Vijverberg weten een duidelijke winst te scoren(13-3) en Anita en Jan en Wiilem en Martin moeten na een aanvakelijke voorsprong toch zwichten. Allebei 7-13. Eindscore 4-4. Nog geen drama natuurlijk, maar wel een gemiste kans om verder uit te lopen. De korte analyse over wat het gelijkspel betekent voor onze koppositie en de gezellige napraat met de bekende versnaperingen zorgt toch nog voor vertrouwen op het vervolg van de competitie, zodat we allemaal met een goed gevoel huiswaarts keren. Naast de nodige spanning was het in ieder geval weer een gezellige speeldag. 

Jan van der Burg