NPC, dag 4

Folâtre 1
Gelijkspel tegen Elza Boules, 4-4. Het eerste punt is binnen!

Folâtre 2
Weinig illusies vandaag tegen koploper Middelburg 1. In de wedstrijden zelf werd wel goed partij gegeven en er waren zelfs kansen op meer overwinningen maar aan het eind van de dag moesten we toch voor een 2-6 nederlaag op het wedstrijdformulier tekenen.

Folâtre 3
We hadden er weer zin in en moesten uit tegen De Goede Worp 2 in Den Haag. Gelukkig speelde De Goede Worp 1 ook thuis, tegen Grand Cru, dus was de speelhal nog aardig gevuld. Na de eerste ronde stonden we met 2-1 vóór en we voelde dat een overwinning mogelijk was. Na ook de twee tripletten gewonnen te hebben was een gelijkspel al verzekerd.

In de laatste ronde wisten we maar één van de drie wedstrijden te winnen maar was de winst dus met 5-3 voor ons. We staan nu vierde in onze poule met maar 1 wedstrijdpunt verschil met de nummer één. Na afloop gingen er enorme schalen borrelhapjes rond maar toch konden we het niet laten om ook nog twee porties bitterboules te bestellen. Met een voldaan gevoel gingen we door de regen weer huiswaarts..

Folâtre 4
Folatre 4 speelde zijn 2e wedstrijd tegen Boel de Boule uit Roelofarendsveen. De eerste ronde verloren Aad en Gerard met 9-13. Coby en Annemarie wonnen met 13-2. Marjan en Joke Oud verloren met 4-13. De 2e ronde verloren Coby, Joke O en Gerard met 7-13 maar Annemarie, Joke K en Janny wonnen met 13 -5.

Na 2 rondes was de stand 2-3 zodat alles nog mogelijk was, in de 3e ronde verloren Aad en Joke O kansloos met 2-13. Marjan en Janny wonnen met13-10. Toen kwam het op de laatste wedstrijd van Annemarie en Joke K aan om er nog een gelijkspel uit te slepen,na een ruime voorsprong kwamen de tegenstanders sterk terug en na een zinderend slot wonnen zij met 13-12 zodat we ons eerste punt behaalden.

Volgende week spelen we de uitgestelde wedstrijd tegen Grand Cru.

Folâtre 5
Voor ronde 4 afgereisd naar Maasstad in Rotterdam waar we tegen hun eerste team mochten spelen. We waren vol goede moed maar min of meer gehandicapt zonder onze captain en een tekort aan tireurs, met maar net genoeg teamleden trokken we toch ten strijde. Het resultaat was dan ook eigenlijk niet om iets over te schrijven namelijk een verlies met 3 tegen 5.

De eerste serie doubletten gaf 1 winstpartij voor ons, de tripletten ook en de tweede serie doubletten ook. Was het een beetje een algehele offday van ons of kwam het door de eigengemaakte soep in de Maasstad kantine. Wel was er een positieve uitzondering in ons team en dat was Rien hij heeft nagelnieuwe boules en plaatste daarmee ongekend goed. We dachten al dat ze van de fabriek uit voorzien waren van kunstmatige intelligentie.

Dit verlies was niet ingecalculeerd en viel ons dus tegen, we hebben zoals altijd ons best gedaan en kunnen natuurlijk zeggen dat de baan ons niet lag of dat onze boules te rond waren (rolden meestal te ver) of dat de tireurs last van de wind hadden. Dat is echter allemaal een slecht excuus, we gaan het de volgende keer gewoon beter doen daar zijn we van overtuigd.