NPC, dag 8

Folâtre 1
Folatre 1 – Elza Boules 1: uitslag 3 – 5

Folâtre 2
Door een gevulde ziekenboeg moesten we vandaag wat improviseren in de vaste samenstelling voor onze wedstrijd bij en tegen Petangeske. In de eerste ronde leek er geen vuiltje aan de lucht ook al hadden wij zichtbaar moeite met de gladde ‘knikker’ baantjes. Toch noteerden wij een 2-1 voorsprong.

Jammer genoeg bleef het bij die winstpartijen. Wij verloren de tripletten met 11–13 en 12-13. In beide partijen werden kansen op winst gemist. Deze klap kwamen wij niet te boven en in de laatste ronde walste Petangeske over ons heen. Einduitslag 2-6.

Gertjan

Folâtre 3
Folâtre 3 was vandaag vrij.

Folâtre 4
Vlaardingen 4 – Folatre 4:     3 – 5
Leuke wedstrijd gespeeld, afgelopen zaterdag. We begonnen voortvarend, door de eerste drie doubletten te winnen. Daardoor kwamen we op een 3 – 0 voorsprong. Echter in de tripletten ronde verloren we beide wedstrijden en was het 2 – 3 in ons voordeel.

In het begin van de competitie hadden we thuis al 4 -4 tegen Vaardingen 4 gespeeld en dat zat er nu weer volop in. Ria en Rien verloren hun partij met 13 -12, maar daar stond de winst van Samantha en Bert tegenover. De partij van Arie en Bea moest de doorslag geven, tussen gelijk spel of winst. Spannend was het, want met een stand van 11 – 11 was het Arie, die met een weergaloos schot ons  het laatste punt bezorgde 3 – 5.

Ook de derde helft was zeer aangenaam, in de gezellige kantine van Vlaardingen. Een mooie bouledag geweest en weer twee punten rijker.

Bert Q.

Folâtre 5
Nu de Kerstdagen, Oud- en Nieuw, het Oliebollentoernooi en het Nieuwjaarstoernooi voorbij zijn, begon het bij Folâtre 5 weer te kriebelen om weer met de NPC te beginnen. Uiteraard nog nagenietend van het Winterkampioen zijn. Met dank aan Anita zijn we weer begonnen met koffie met een lekkere koek.

Of het nu kwam omdat er door ons allemaal teveel oliebollen en/of appelflappen zijn gegeten, maar na ronde 1 stonden we 0 – 3 achter. Daarna werd het beter. Terwijl we het er vaak over hebben gehad dat we meer triplet spelen moesten oefenen, wonnen we nu in de tweede ronde beide partijen en stond het 2 – 3. Gelukkig voor ons ging de derde ronde veel beter dan de eerste en wonnen we deze ronde met 2 – 1 waardoor de einduitslag 4 – 4 werd.

Tenslotte werd dit gelijkspel door ons met drankjes en hapjes gevierd alsof we gewonnen hadden. Al met al heeft Folâtre 5 weer een hele mooie NPC middag achter de rug en gaan we volgende keer weer ons best doen om te winnen.

Martin Remmerswaal