NPC, dag 9

Folâtre 1
28 januari Folatre 1 tegen Grand Cru ‘82 1. Een belangrijk duel ivm degradatie, het was dus van belang om deze wedstrijd te winnen.

Na de eerste doubletteronde stonden we met 1-2 achter, 1 partij duurde maar liefst 2 uur en 10 minuten! Bij de triplette ronde was er 1 erg spannend en duur ook lang, maar beide werden gewonnen. De tweede doublette ronde werd was weer erg spannend, de ene partij was snel gewonnen, de tweede na een lange partij verloren. 4-3 voor opmaat moment. De laatste partij was een thriller met kansen voor beide. Maar om 18.35!!! was er toch de winst binnen. De belangrijke 5-3 overwinning was binnen.

Leen

Folâtre 2
Door afwezigheid van een aantal vaste spelers (Janneke, Hans, Theo en Willem) moest er wederom geïmproviseerd worden. Tegen het team van Nederlek 1 (vorig jaar nog uitkomend in de tweede klasse) werden we echter op alle fronten overklast. Op de lastige banen van Nieuwerkerk konden we slechts op momenten een vuist maken. Jammer, want in onze thuiswedstrijd wisten we nog van hen te winnen!

Zelfs één overwinning voor de eer werd ons niet gegund. In de laatste ronde stonden Hilbrand en Piet met 7-0 voor. Nederlek vond het toen nodig om een wissel toe te passen waardoor de partij alsnog door hun gewonnen werd. Flauw!

De uitslag van 0-8 is genoteerd en wij kijken uit naar onze volgende wedstrijd.

Gertjan

Folâtre 3
Folâtre 3 speelde 4-4 tegen Vlaardingen 3.

Folâtre 4
Folâtre 4 speelde 5-3 tegen Les Francophiles 3.
In een spannende thuiswedstrijd, werd de overwinning weer behaald in de laatste doublet ronde. Evenals uit, waar ook in de laatste wedstrijd de zege behaald werd, door alle drie de doubletten te winnen.

Met 3 thuisspelende teams, was het trouwens een echte boulemiddag, in de speelhal van Folatre. Lekker druk en een leuke sfeer. Opvallend was dat het hoogste team, knap meer tijd nodig had, dan de lagere teams. Folatre 1 was om half 7 pas klaar, met de laatste wedstrijd. De lagere teams konden om half 5 aan de derde helft beginnen.

Mooie middag geweest en de overwinning smaakt naar meer.

Bert Q.

Folâtre 5
Rino en Willem arriveerden ruim op tijd om het op te nemen tegen L’Esprit alleen was er ter plekke nergens een boulevereniging te vinden. Bleek dat we op de Stadhouderslaan in Vlaardingen stonden in plaats van in Schiedam. Gelukkig bracht de Tomtom ons alsnog naar de juiste locatie waar de rest van het team al vol spanning op ons zat te wachten.

Martien en Willem stonden in de eerste ronde al snel met 9-3 voor maar toch verloren ze nog met 11-13 terwijl Harry en Gerard V hun 3-9 achterstand om wisten te buigen in 13-12. De partij van Rino en Gerard t V was super spannend maar toch werd het 8-13. Tussenstand 1-2 voor L’Esprit. 

Bij de tripletten ging het in de ene partij gelijk op totdat de tegenstanders bij een stand van 7-8 ineens 5 punten maakten en toen was het over en uit, 7-13. In de andere partij stonden we al snel met 11-2 voor maar toch werd het nog 12-9 waarna we gelukkig de 13e punt scoorden. Tussenstand 2-3. Het zou dus spannend worden de laatste ronde want we wilden er op z’n minst nog een gelijkspel uit zien te halen.

De eerste partij ging kansloos verloren met 2-13. De schutter van L’Esprit, die in een eerder partij nog alles misschoot, had in de pauze waarschijnlijk een slokje toverdrank genomen want in deze partij wist hij alle door ons perfect geplaatste boules feilloos naar de achterlijn te verwijzen. Gelukkig wonnen we de twee andere partijen zodat we met 4-4 eindigden en we bovenaan blijven staan in onze poule.

Daarna de gebruikelijke bitterboules, maar liefst 25 in een portie, dus gingen we met een voldaan gevoel weer naar huis.

Willem