Zomertoernooi 4

Op 28 juni stonden 32 deelnemers te popelen om te beginnen aan dit evenement. Door loting speel je iedere keer met een andere medespeler, zodat je nooit weet met wie een team vormt. Het systeem noemen ze in Frankrijk “Melee”. 

In de ochtend trokken er een paar regenwolken over Pijnacker maar de bewolking werd in de middag verdreven door de zon met heerlijke temperaturen van 24 graden. Prima weer om buiten te boulen. Om 13.10 uur gaf Marjan v/d Tuin het startschot. Alle 32 spelers moesten een plankje uit een schaal pakken, deze werd in ontvangst genomen door Janny Korevaar. Op het plankje staan 2 cijfers voor- en tegenstander. Je tegenstander heeft dezelfde cijfers op het plankje staan en zo vorm je een doublettenteam. Marjan en Janny speelde zelf ook mee en tevens was Janny de wedstrijdleidster. 

Na het indelen van de teams kon het toernooi om 13.25 uur beginnen. Er was een fijne sfeer onderling. Na ruim een uur waren alle eerste partijen gespeeld en werden de standen aan Janny doorgegeven. 

Janny en Marjan hadden vandaag nog een verrassing in de hoge hoed zitten. Van de 16 winnaars werden bordjes in een schaal gedaan en natuurlijk ook van de 16 verliezers. Toen iedereen uit de juiste schaal zijn plankje had gepakt werden er opnieuw teams gevormd en kon de tweede ronde beginnen. Na de 2e ronde waren er 8 winnaars en 8 verliezers over. Hierdoor waren er 8 spelers met 2 gewonnen wedstrijden, 16 spelers met 1 gewonnen wedstrijd en 8 spelers zonder winstpartij.

In de derde ronden speelden iedereen uit zijn eigen poule tegen elkaar en zo bleef eruit iedere groep één winnaar over. De winnaars zijn:

  1. Piet v/d Brugge 3 + 28
  2. Martin Remmerswaal 2 + 13
  3. Leonie Besseling 1 + 15

Gerda Wortman mocht gaan bellenblazen met haar poedelprijs 0 -27

Bij de inschrijving heeft iedere deelnemer een lootje ontvangen, na de prijsuitreiking werden er 5 prijzen verloot. Dank aan Marjan en Janny voor het organiseren. Het was super gezellig er werd nog nagepraat onder het genot van een drankje en een bouleschotel. Iedereen ging rond 18.00 uur weer naar huis na een sportieve en gezellige middag. 

Willem Zuidema