Kampioen ZaMi

Dit jaar deed er voor het eerst een team van Folâtre mee aan de ZaMi van District West. Deze competitie heeft een lange historie in de voormalige afdeling 11 en wordt gespeeld over 5 zaterdagmiddagen op verschillende locaties in het district. Elke speeldag speel je drie rondes tegen een andere vereniging uit je poule. De eerste en derde ronde een tete-a-tete en een triplet, de tweede ronde twee doubletten. Elk team moet dus uit minimaal vier spelers bestaan. Net als in de NPC verdien je twee punten voor een overwinning. Een gelijkspel levert 1 punt op.

Omdat Folâtre voor het eerst meedeed moest er worden gestart in de derde klasse. Het team bestond uit Piet van der Brugge, Hilbrand Meijer, Frans Velthuis en Gertjan Termoshuizen. Daarnaast konden we twee keer een beroep doen op reserves Nelleke en Janneke.

Na vier dagen stond Folâtre ongeslagen bovenaan. Alleen Zoetermeer bleef in het spoor met 2 punten achterstand en wel een beter saldo. Er moest dus minimaal gelijk gespeeld worden tegen de laatste tegenstander en nummer 3 uit de poule, Nieuwerkerk. Het team maakte het zichzelf lastig door te weinig punten te pakken in beslissende menes. Daarnaast speelde de hitte deze dag in Gouda natuurlijk ook een rol. Gelukkig konden zij het ene benodigde punt pakken en zichzelf tot kampioen van de derde klasse A laten huldigen.

Volgend jaar dus een plaatsje in de Tweede klasse. Hopelijk doen er dan meer teams van Folâtre mee want het is echt een leuke competitie! Bovendien een goede training voor de NPC.