Zomertoernooi 5

Op 12 juli was er weer een leuk aantal spelers dat met en tegen elkaar wilde spelen. Er waren 13 vrouwen en 15 mannen. Een evenwichtige verdeling. Of dat van invloed  is op de eindstand  weet ik niet als we aan de middag beginnen. Het was weer eens heerlijk Hollands weer. Wolken, afgewisseld met zonneschijn en een heel aanvaardbare temperatuur. Dus weer een actieve middag in de buitenlucht.

De eerste speelronde verliep best spoedig. En natuurlijk is dan de verdeling tussen winnaars en verliezers 50/50. Geen bijzondere uitslagen. Er was geen team dat met 13-0 werd ingemaakt. Na een pauze met een hartversterkend hapje volgde de tweede ronde. Toen speelden de winnaars van de eerste ronde tegen elkaar en de verliezers evenzo. 

Het is heel leuk om de standen bij te houden. Als de uitslag van de partij wordt doorgegeven, volgt er altijd wel een opmerking over het spel. Opmerkingen als ;”dat heb ik echt niet verwacht, spelen wij tegen die en die en je verwacht een moeilijke partij en dan win je met 13 tegen 1”. (namen bij de schrijver bekend)  Of deze: “ik heb zo m’n best gedaan, maar mijn boule werd iedere keer weggeschoten”. Heel gezellig al die opmerkingen.

En dan komt de derde ronde. Er zijn dan weer drie groepen. De spelers met 2 gewonnen partijen, de spelers met 1 partij gewonnen en de spelers met nog geen enkele winstpartij. Vol goede moed startte elk team.

Wat wel opgemerkt moet worden is de gezellige sfeer van de middag. Zoals in eerdere verslagen van de zomertoernooien is geschreven: deze toernooitjes hebben iets eigens, iets aparts. Komt het door de eenvoudige competitie, de hapjes en de prijsjes, wie het weet mag het zeggen, maar elke middag is het weer gezellig.

Dan de uitslagen van deze middag:
– Het was weer Kees Schenk, die de minste punten scoorde (0-24), maar omdat hij al eerder de troostprijs had gekregen, gaf hij die door aan Christine Goossens (0-22) 
– De overige winnaars waren: Marjan van der Tuin (1-1); Janny Korevaar (2+14) en Carolien Tacq (3+29)

Allen van harte gefeliciteerd. Omdat Kees zijn troostprijs doorgaf aan Christine, waren deze keer de prijswinnaars allemaal dames!! Als verfrissend hapje was er voor iedereen een klein ijsje. Daarna volgde de verloting van enkele prijsjes. Na een dankwoord en de uitnodiging voor deelname aan de volgende keer, ging iedereen huiswaarts.